Spinaci skrinka
- Noah
- Junior
Spinaci skrinka
Caute chtel jsem se zeptat jestli nekdo rozebiral spinaci skrinku,mam na mysli ten spodek s kontakty a mohl by me uvest do obrazu jak to tam vubec vypada a jak pracna je demontaz a zpetna montaz.No zacala me potvora zlobit a nerad bych si udelal vic skody nez uzitku.Diky za odpovedi
Ford Focus 1.8 TDCi 2003 combi
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium
- herizn
- Pokročilý
Re: Spinaci skrinka
více specifikace co na ní chceš udělat by nebylo na škodu....spinací skříňky se většinou nedají jen tak demontovat a musejí se odvrtávat montážní šrouby u kterých se znehodnotí upínací šrouby.
- Noah
- Junior
Jelikoz dochazi k tomu ze pri startovani podle me spinaci skrinka dostatecne neprevede napeti na civku ,ktera spatne vysune,starter mam novy.takze usuzuji ze to dela na spinaci skrince ten spodek s kontakty.Na mazde to bylo lehce demontovatelne ten spodni dil i s asi metrem kabeloveho svazku.Ale tady se radsi ptam,jestli s tim nema nekdo zkusenosti a nebo nevi jak je to u Forda delany.
- abe
- Junior
Ahoj, tak jak to dopadlo se spínací skřínkou, podařilo se to rozebrat? U mně baterka nova + startér, ale zdá se mi, že ze začátku jak startuji, tak jako by se startér těžko rozběh. Kontakty na startéru jsou v pohodě. Jen jak píšeš ta spíací skříňka, tak mně napadlo jestli to není třeba v tom.
- Noah
- Junior
Na nic jsem neprisel,na rozebrani jeste nedoslo resil jsem padani auta do nouzaku.Ale brzy na to dojde protoze se mi to stava cim dal casteji ze civka jen cvaka.
- matys
- Pokročilý
Zdravím fokusáky...............Než začnete něco rozdělávat ,zkuste použít ( pokud máte ) druhý klíč do spínací skřínky.( jedna z jednoduchých možností ) .......matys
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- Noah
- Junior
matys píše:Zdravím fokusáky...............Než začnete něco rozdělávat ,zkuste použít ( pokud máte ) druhý klíč do spínací skřínky.( jedna z jednoduchých možností ) .......matys
Zdarec no pokud by to mohl delat imobilizer tak by starter tocil tusim,pokud je to jinak opravte me.Muj starter netoci jen cvaka civka,jako kdyz nema silu nebo plne napeti na uplne pritahnuti.
- matys
- Pokročilý
Zdravím Noah............Nevím jak to má Ford,ale na startéru bývá el.magnet.cívka pro přívod proudu ze spín.skříňky při startu klíčkem.V cívce je jádro,které přes vydlici zasune pastorek starteru do věnce setrváku ,na druhé straně jádra je kontakt,který teprve potom spojí samostatný přívod proudu do starteru .Může být špatný dotyk kontaktů ( opálené-pecka ) jen to cvaká,ale starter netočí. .....Pokud se pletu opravte mě........matys

- Noah
- Junior
matys píše:Zdravím Noah............Nevím jak to má Ford,ale na startéru bývá el.magnet.cívka pro přívod proudu ze spín.skříňky při startu klíčkem.V cívce je jádro,které přes vydlici zasune pastorek starteru do věnce setrváku ,na druhé straně jádra je kontakt,který teprve potom spojí samostatný přívod proudu do starteru .Může být špatný dotyk kontaktů ( opálené-pecka ) jen to cvaká,ale starter netočí. .....Pokud se pletu opravte mě........matys
Nepletes se,mam starter po repasu,nova civka takze k te civce bych se nepriklanel,delal mi to starter se starou civkou i kdyz jen obcas.
- matys
- Pokročilý
Zdravím Noah...........pokud jde proud do el.magnet.cívky a starter netočí,vyndal bych ho a zkusil upnutý ve svěráku připojit baterii.Pokud je dobrý, musí při vysunutí pastorku točit.Ještě před demontáží starteru vyzkoušej,zda jde do starteru (ne el.magnet.cívky )při zapnutém klíčku proud...............zdraví matys

- matys
- Pokročilý
Zdravím Noah.............Závada odstraněna ? V čem byl problém ? ......matys