Vrzání, skřípání, dost nepříjemné.
- treponema
- Nováček
Vrzání, skřípání, dost nepříjemné.
Dobrý večer všem členům.
Řeším asi dvy týdny problém z FoFo II kombi, r.v. 2005, 50.000 km.
Koupil jsem dva roky staré, zatím jsem spokojen až na vzniklý problém.
Popis problému:
Při otáčení volantu na místě se ozývá takový vrzavý, skřípavý zvuk. Křup, křup, .... křup, křup, křup. Těžko jednoznačně popsat. Stejné zvuky se objevují i za jízdy rovně když se předek auta zvedá nebo klesá, při rychlejší jízdě je skřípání méně pozorovatelné, kvůli většímu hluku však ne tolik výrazné. Nicméně vrže to pořád.
Prolezl jsem tady toto forum cele (možna jsem něco vynechal) a jako možnou příčinu jsem vyčlenil opotřebené stabilizační tyčky (kosti) nebo uložení stabilizační tyče v silentblocích. Vyměnili jsem tyčky. Pořád to samé. Povolili jsem silenty tyče a uvolnili je. Pořád to samé. Auto jsme měli zvedlé ve předu celé, takže ani přední náprava nebyla zatížená.
Chtěl bych poprosit, zda někdo nemá podobnou zkušenost.
Mně se to zdá brzy na nějaké opotřebení, ale kdo ví v jakém terénu auto
jezdilo. Chci se vyhnout autorizovanému fordu a taky výměně dobrého origo dílu za díl třetího výrobce.
K sakru někdy bych do toho fakt kop.
Děkuji všem za jakoukoliv radu či postřeh.
Řeším asi dvy týdny problém z FoFo II kombi, r.v. 2005, 50.000 km.
Koupil jsem dva roky staré, zatím jsem spokojen až na vzniklý problém.
Popis problému:
Při otáčení volantu na místě se ozývá takový vrzavý, skřípavý zvuk. Křup, křup, .... křup, křup, křup. Těžko jednoznačně popsat. Stejné zvuky se objevují i za jízdy rovně když se předek auta zvedá nebo klesá, při rychlejší jízdě je skřípání méně pozorovatelné, kvůli většímu hluku však ne tolik výrazné. Nicméně vrže to pořád.
Prolezl jsem tady toto forum cele (možna jsem něco vynechal) a jako možnou příčinu jsem vyčlenil opotřebené stabilizační tyčky (kosti) nebo uložení stabilizační tyče v silentblocích. Vyměnili jsem tyčky. Pořád to samé. Povolili jsem silenty tyče a uvolnili je. Pořád to samé. Auto jsme měli zvedlé ve předu celé, takže ani přední náprava nebyla zatížená.
Chtěl bych poprosit, zda někdo nemá podobnou zkušenost.
Mně se to zdá brzy na nějaké opotřebení, ale kdo ví v jakém terénu auto
jezdilo. Chci se vyhnout autorizovanému fordu a taky výměně dobrého origo dílu za díl třetího výrobce.
K sakru někdy bych do toho fakt kop.
Děkuji všem za jakoukoliv radu či postřeh.
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zkus kontaktovat fokiho ten má už s II zkušenosti . To křup, křup vidím osobně na horní uložení tlumiče, ale je to jen doměnka, hele a zkoušel si to s nějaký kamarádem nebo mechanikem mít otevřený motor, jeden bude točit volantem a druhý bude bádat od kud to jde. Ještě bych zkusil přiložit šroubovák do misky uložení tlumiče druhý konec opřít o ucho a točit volantem, pokud to bude ono tak to uslyšíš hodně silně .
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- treponema
- Nováček
Auto ve vzduchu.
Diky za podněty.
Auto jsme měli ve vzduchu, teda předek.
Křupe to i když to stálo rovně na zeme a rozhoupali jsem předek, tedy
bez točení volantem. Motorový prostor otevřen. Byli jsem i v kanale
a nabyli jsme dojmu že skřípou silenty uložení stabilizační tyče, ale bohužel, ty to nebyly. Říkal jsem si, takové křupnutí musí jít cítit mechanicky, ale bohuzel. Vyměnili jsem tedy tyčky stab. zbytečně.
Zkusím si pohrát ještě s těmi miskami, ale jelikož to auto bylo odlehčené, nemělo by to dělat, ale kouknu.
Díky.
Auto jsme měli ve vzduchu, teda předek.
Křupe to i když to stálo rovně na zeme a rozhoupali jsem předek, tedy
bez točení volantem. Motorový prostor otevřen. Byli jsem i v kanale
a nabyli jsme dojmu že skřípou silenty uložení stabilizační tyče, ale bohužel, ty to nebyly. Říkal jsem si, takové křupnutí musí jít cítit mechanicky, ale bohuzel. Vyměnili jsem tedy tyčky stab. zbytečně.
Zkusím si pohrát ještě s těmi miskami, ale jelikož to auto bylo odlehčené, nemělo by to dělat, ale kouknu.
Díky.
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To že je auto odlehčený ve předu, to nevadí pokud je tam něco špatně bude to dělat i tak, ale trochu méně. Fakt bych sázel na tohle, to že máš tyčky nový není na škodu
už sem se s tímhle setkal na peugeotu vršek byl ko a dělalo to neplechu stejnou jako popisuješ.

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- treponema
- Nováček
Testnu to.
Zkusím to tedy, ale při 50 tis. km a stavu auta to odpovídá.
No, uvidíme.
Dik.
No, uvidíme.
Dik.
- beris
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- FMan
- Nováček
Podobny problem som mal este na felde. Pri prejazde nerovnosti mi nieco vrzgalo od prednej napravy. Nakoniec sa to dalo jednoducho pocut, ked som na mieste chytil auto za predny blatnik a skusal ho trochu kymacat.
Ten blby zvuk vydavali gumene casti capov ramena. Na kazdy kusok gumy, ktory som zo spodu videl som nastriekal WD40 a bol pokoj. Avsak po par mesiacoch to prislo opat
.
Ten blby zvuk vydavali gumene casti capov ramena. Na kazdy kusok gumy, ktory som zo spodu videl som nastriekal WD40 a bol pokoj. Avsak po par mesiacoch to prislo opat

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- FMan
- Nováček
Pravdupovediac, raz som skusil aj silikonovy olej v spreji. Ale dlho to tiez nevydrzalomisoo píše:preto, lebo WD40 je na mazanie pouzitelny iba ciastocne (primarne je na rozpustanie zahrdzavenych spojov, precistenie atd... na mazanie je silikonovy sprejFMan píše:Na kazdy kusok gumy, ktory som zo spodu videl som nastriekal WD40 a bol pokoj. Avsak po par mesiacoch to prislo opat.
![]()

Mozno to bolo tym, ze som ho kupil za par korun v Lidli

- Ali0299
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- lupo66
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ha nový stříbrňák nechceš se dát k nám do sqadrony?
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

- canndale
- Zkušený