Přesnost palubního počítače
- boss99
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Přesnost palubního počítače
Ukazuje vam pal. pocitac presne?
Myslim tim hlavne prumernou spotrebu.
A jeste jeden dotaz. Kdyz pal. pocitac prepnu do servisniho modu tak asi 5. funkce nebo tak nejak je taky prumerna spotreba. Ta je od nastartovani? nebo kdy se to nuluje?
Myslim tim hlavne prumernou spotrebu.
A jeste jeden dotaz. Kdyz pal. pocitac prepnu do servisniho modu tak asi 5. funkce nebo tak nejak je taky prumerna spotreba. Ta je od nastartovani? nebo kdy se to nuluje?
- zdenekR
- Nováček
milý kamaráde,
snad počítač počítá dobře průměrnou spotgřebu. I já si to myslím . teď mi třeba tvrdí, že mám prům spotřebu 6,1. Mám FF 1.6 5 dveří, najeto 15.000 km. Myslím si, že se to po každých tisíci km nuluje samo(?), ale nejsem si jist. Ale nevím kde se ukazuje ta stálá spotřeba , jak uvádíš, že sna po 5 poloze?
zdraví zdenekR
snad počítač počítá dobře průměrnou spotgřebu. I já si to myslím . teď mi třeba tvrdí, že mám prům spotřebu 6,1. Mám FF 1.6 5 dveří, najeto 15.000 km. Myslím si, že se to po každých tisíci km nuluje samo(?), ale nejsem si jist. Ale nevím kde se ukazuje ta stálá spotřeba , jak uvádíš, že sna po 5 poloze?
zdraví zdenekR
- boss99
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- eraser
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- boss99
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Forfoc
- Pokročilý
Průměrnou spotřebu ukazuje za těch 1000,-km takže když mezi tím 2x natankujete a bude te třeba první dvě třetiny jezdit dálky a poslední město či naopak tak když si spočítáte průměrnou spotřebu za poslední tankování může se vám výrazně lišit od toho co ukazuje počítač. Př. první dvě třetiny budete jezdit z města A do B 90 km/h spotřeba bude dejme tomu 6,7 litru , ale poslední třetinu budete jezdit po městě a spotřeba bude něco kolem 8,9 litru. Počítač vám dá průměrnou 7,7 litru. a při posledním tankování vám vyjde třeba 8,6 litru.
Toť můj názor.
Toť můj názor.
- Mohi
- Nováček
Tak to mi pride dost blbe s tym pocitanim priemernej spotreby. Predpokladal som ze sa pri kazdom tankovani da nejako resetnut PC, aby ukazoval udaje aktualne od posledneho tankovania. V manualy som sa docital ze je mozne (alebo aj nie) resetnut PC, ale ako na to neviem, u mna to stlacenim R-esetu nefunguje... ako je to u vas ?
Ford Focus 2.0i 16V HTB made2k Pacific Green

- Forfoc
- Pokročilý
Počítač jde vyresetovat kdykoliv. Příklad ,který jsem uvedl byl pro variantu , že dotyčný nic neresetuje. Jinak tankoval jsem plnou nádrž poté jsem průměrnou spotřebu vynuloval. Po ujetí cca 550 km mi počítač ukázal průměr 8,0 l (půl město půl mimo) . Natankoval jsem opět po okraj a mnou vypočtená průměrná spotřeba byla jen 6,75 litru na 100 km.
- Martin1
- Nováček
Moje zkušenosti s PC jsou docela dobré. Počítám spotřebu od plné do plné a proti palubnímu počítači se to rozchází asi o deci. Průměrná spotřeba jde vynulovat jen při brzdění motorem, když už okamžitá je nulová Pak přepnout na průměr a vynulovat). Při vynulování na volnoběh to udělá průměr 55l.
Jinak jezdím víc po městě.
Ford Focus 1,8 TDDi Combi, 2002
- Martin1
- Nováček
Moje zkušenosti s PC jsou docela dobré. Počítám spotřebu od plné do plné a proti palubnímu počítači se to rozchází asi o deci. Průměrná spotřeba jde vynulovat jen při brzdění motorem, když už okamžitá je nulová Pak přepnout na průměr a vynulovat). Při vynulování na volnoběh to udělá průměr 55l.
Ford Focus 1,8 TDDi Combi, 2002