Jak koupit Focuse?

Moderátor:phofy
Stava
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jak koupit Focuse?

Příspěvek od Stava » 16.06.2007 14:10

Ahoj vsem,

jsem uplnym novackem a jsem unesen kolik ma Focus u nas fandu . Brzy budu mezi vami a fakt se tesim! Sam jsem si toto auto otestoval a rozhodl se pro jeho koupi.

Bohuzel, nejsem automechanik. Absolutne netusim zda neco nekde ma ci nema byt a tak bych se rad zeptal:

JAK KOUPIT Focuse?

Auto, ktere hodlam koupit, je Ford Focus 9/2003, 70t km najeto, motor 1.8TDCi, kombik, bily a vybaveni GHIA. Cena je pres 200000,- :roll:

Co bych mel, resp. co by mel clovek kupujici takove auto vedet, kam se podivat, za co zatahat a pripadne na cem trvat?

Muj kousek bude mit klady: :lol:
1rok zaruku (na vsechno)
servisni knizku
kupuju pres znameho z firmy co ma nekolik kladnych referenci v mem okoli

A taky zapory: :sad:
nehraje radio, pouze CD. Antena je asi urvana
prava okynka nefunguji, nejdou ovladat. Leva bezi na 100%
viditelne zadni dvere malinko krive nasazene, jsou videt ruzne mezery vuci karoserii
levy zadny bok kytovany a perfektne pak prebarveny (fakt problem to najit kdyz i o tom clovek vi)
par "tuknuti" v laku, sem-tak malickaty skrabnuti
mlzi leve svetlo

Jizda: :arrow:
Jizdne me auto prekvapilo. Jede super, ostre brzdy. Obute elektrony maji na sobe znat jedno nebo dve spatne parkovani. Auto po vytoceni po 3000ot/min leti jak raketa, nekouri. V obci, na rychlostni stupen 3, pri 40km/h po zmacknuti plynu hned zabira a za chvilicku mam plnou energii na predjeti. To vse pri zapnute klimatizaci. Tu jsem brzy vypnul, zmrznul bych.

Hodne jsem prochazel a prochazim toto forum, je uzasne, ale budu rad kdyz napise i relativne banalni postrehy nebo doporuceni.

Jinak diky vsem a velky dik lidem co tento web tvori/zalozili. Standa

Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 16.06.2007 14:17

70000km urcite mit nebude a nefunkcni okna, krive zadni dvere a lakovany bok by mi moc radost nedelaly + mlzici se svetlo :roll:
Poslechni si, jestli pri nastartovani nebo vypnuti motoru neni slyset takovy kovovy zvuk, jestli jo, tak je spatny dvouhmotnostni setrvacnik.
Kdyz to tady poradne projdes, tak najdes vady, ktere ty auta maji a spoustu rad jak co poznat a na co se podivat.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Stava
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Focusek

Příspěvek od Stava » 16.06.2007 16:54

Ahmed píše:70000km urcite mit nebude a nefunkcni okna, krive zadni dvere a lakovany bok by mi moc radost nedelaly + mlzici se svetlo :roll:
Poslechni si, jestli pri nastartovani nebo vypnuti motoru neni slyset takovy kovovy zvuk, jestli jo, tak je spatny dvouhmotnostni setrvacnik.
Kdyz to tady poradne projdes, tak najdes vady, ktere ty auta maji a spoustu rad jak co poznat a na co se podivat.
Diky, diskuze prochazim, hledam a patram. Snazim se hlavne odhalit co je "bezna" vada na kterou si dat pozor a co je vada jednoho konkretniho typu. Pro me je to velice tezke, ale zdejsi technici a machri na Focuse urcite vedi. Doufam, ze se i oni pridaji a pomuzou me i dalsim.

Jinak to leve zamlzene svetlo mi bylo vysvetleno, ze to "bezne Focus dela", coz mi prijde jako pitomost, kytovani je udelano opravdu profi. Okna a radio budu pozadovat opravit.

Diky, Stava

driver
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od driver » 16.06.2007 23:13

ty mezery vůči karoserii by mě hodně zneklidnovalizkus si stáhnout gumy kolem dveří a hlavně u střechy,třeba to auto někdo rozvěsil přes střechu,
můžou jít i dveře špatně zavírat

hihi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od hihi » 16.06.2007 23:32

nefunkční stahování - obvykle nějaký plastový bazmek v systému stahování oken, cena není mírná, někde se to tu probíralo; případně pojistky (nevím, zda je jištěná každá strana zvlášť)

mlžení světla - je tam netěsnost, která tam být nemá

Fokusy bohužel slušně rezaví a tak i skvělé přelakování jen znamená dřívější korozi....

Osobně bych žádal opravit rádio, okna a světlomet a pak usadit cenu na rozumné částce, která zohlední opravy na karosérii

TDCI 85kW je prý nejlepší volba... bohužel jsem ji sám neřídil :-(
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White

Stava
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stava » 16.06.2007 23:54

driver píše:ty mezery vůči karoserii by mě hodně zneklidnovalizkus si stáhnout gumy kolem dveří a hlavně u střechy,třeba to auto někdo rozvěsil přes střechu, můžou jít i dveře špatně zavírat
Nevim co mam pod gumama videt. Ale presne to delal ten clovek co mi ho prodaval na me otazky proc zadni dvere nesedi. A pak konstatoval ze sundali zadni dvere kvuli lakovani toho leveho boku vzadu.

Dvere samotne, vpredu i vzadu se zaviraji bez problemu. Leve zadni mi prijdou ze asi o 1-2mm jsou malicko nakrivo. Samotne srouby ktere dvere drzi jsou zabarveny a vypadaji ze je nikdy nikdo nepouzil (nepoznam zda je dodatecne neprelakovali).

Kazdopadne, kdyby to auto dostalo zezadu ranu, museli by rezat kastli a to pry nerezali, sam prodejce mi ukazoval kde se reze a nikde zadny svar.

Jeste se zeptam: Je ta karoserie, pokud nejde o zrejme vady, vlastne dulezita? Opravdu to muze zacit tak rychle kvest?

Co se tyce radia a okynek, na oprave budu trvat.

No a hybat s cenou, cena je lehce za 200.000,- coz je u takoveho auta vic nez solidni nabidka, ne?

Diky moc, uz z toho mam hlavu jak patraci balon :lol:

Stava
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

podbehy

Příspěvek od Stava » 17.06.2007 00:34

Jeste me napadlo, kdyz jsem se dival na kola, bylo kolem kol jakoby chlupaty koberec. Cekal bych plast, vypadalo to jak kdyz nekdo to strihal ze zatezaku. Ale sedelo to tam velmi dobre.

To je normalni, nebo nekdo si to dodelal?

Stava

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 17.06.2007 00:34

Stava píše: A pak konstatoval ze sundali zadni dvere kvuli lakovani toho leveho boku vzadu.

Kazdopadne, kdyby to auto dostalo zezadu ranu, museli by rezat kastli a to pry nerezali, sam prodejce mi ukazoval kde se reze a nikde zadny svar.
kdyz sundaji dvvere tak je nasadi jak byly , tak by se to nemelo hnout je ot na cepu . a to ze ti ukazoval kde se to reze tak prave proto ti to mohl ukazovat ze to mohly udelat jinde a ukazal ti to aby te uklidnil . nevim ale je to divne
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Stava
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stava » 17.06.2007 00:54

foki píše:kdyz sundaji dvvere tak je nasadi jak byly , tak by se to nemelo hnout je ot na cepu . a to ze ti ukazoval kde se to reze tak prave proto ti to mohl ukazovat ze to mohly udelat jinde a ukazal ti to aby te uklidnil . nevim ale je to divne
Oni to auto urcite neopravovali, pred 2ma dny ho dovezli ze zahranici. Teprve v PO bude mit ceske papiry, STK...

Jeste se ale zeptam: je mozne, ze je to nejaka "slabsi" verze 1.8TDCi? Rikali mi, ze v zahranici se plati za vykon ne obsah, tudiz Ford dava stejny motor a vykon snizuje cipem.

Stava

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 17.06.2007 11:35

Muze to byt 74kW. To svetlo urcite normalni neni, s takovym zamlzenym svetlem prd vidis. Viko kufru se da dostelovat, pokud to neni poohybane.
Obrázek
Obrázek

Stava
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stava » 17.06.2007 11:46

Ahmed píše:Muze to byt 74kW.
Ano, motor je 1.8TDCi a je to "nizsi" vykon, cili jak pises. Vadi to? Neda se to "precipovat"? Nebo tento motor rozhodne nebrat?

Subjektivni pocit mam, ze vyssi vykon ani nevyuziju. Spise to beru jako ze motor nikdy nebyl tocen do maxima, tudiz mu prodlouzili zivotnost. Nebo to tak nejde?

Diky za dobry postreh, Stava

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 17.06.2007 11:56

Stava píše:
Ahmed píše:Muze to byt 74kW.
Ano, motor je 1.8TDCi a je to "nizsi" vykon, cili jak pises. Vadi to? Neda se to "precipovat"? Nebo tento motor rozhodne nebrat?

Subjektivni pocit mam, ze vyssi vykon ani nevyuziju. Spise to beru jako ze motor nikdy nebyl tocen do maxima, tudiz mu prodlouzili zivotnost. Nebo to tak nejde?

Diky za dobry postreh, Stava
Nevadi, precipovat se da vsechno, ale nejsem si jisty, jestli jsou ty motory identicke, spis asi ne. TDDi 55kW se da prehratim original sw zvednout na 66kW, ale u TDCi 74kW se o tom moc nemluvilo, takze nevim. Foki by to urcite vedel. Jak ho nekdo tocil, to asi nepoznas. Pri predjizdeni, apod. vyuzijes kazdy kW :D
Obrázek
Obrázek

Stava
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stava » 17.06.2007 12:16

Ahmed píše:Nevadi, precipovat se da vsechno, ale nejsem si jisty, jestli jsou ty motory identicke, spis asi ne. TDDi 55kW se da prehratim original sw zvednout na 66kW, ale u TDCi 74kW se o tom moc nemluvilo, takze nevim. Foki by to urcite vedel. Jak ho nekdo tocil, to asi nepoznas. Pri predjizdeni, apod. vyuzijes kazdy kW :D
Jeste se zeptam jinak: je lepsi TDDi nebo TDCi? Jel jsem oboje, a TDCi mi doslova "sedl". TDDi mi prisel malinko hlucnejsi a vykon nizsi, ale i presto je to vyborny motor.

Stava

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 17.06.2007 12:37

Stava píše:
Ahmed píše:Nevadi, precipovat se da vsechno, ale nejsem si jisty, jestli jsou ty motory identicke, spis asi ne. TDDi 55kW se da prehratim original sw zvednout na 66kW, ale u TDCi 74kW se o tom moc nemluvilo, takze nevim. Foki by to urcite vedel. Jak ho nekdo tocil, to asi nepoznas. Pri predjizdeni, apod. vyuzijes kazdy kW :D
Jeste se zeptam jinak: je lepsi TDDi nebo TDCi? Jel jsem oboje, a TDCi mi doslova "sedl". TDDi mi prisel malinko hlucnejsi a vykon nizsi, ale i presto je to vyborny motor.

Stava
Na jizdni vlastnosti, hlucnost, vykon, atd. urcite lepsi TDCi, ale na servis je drazsi, ma common rail a turbo s natacenim lopatek, ale nevim, jestli to maji oba 74 i 85kW !?
Stare TDDi nema ani jedno z toho :)
Obrázek
Obrázek

milos83
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: podbehy

Příspěvek od milos83 » 17.06.2007 13:09

Stava píše:Jeste me napadlo, kdyz jsem se dival na kola, bylo kolem kol jakoby chlupaty koberec. Cekal bych plast, vypadalo to jak kdyz nekdo to strihal ze zatezaku. Ale sedelo to tam velmi dobre.

To je normalni, nebo nekdo si to dodelal?

Stava
Ten "koberec" je normální. Používá se kvůli nižší hlučnosti podběhů. Necinkají ti třeba do podběhů kamínky, ale zase zůstává hlavně v zimě dlouho vlhký.
Ford Focus 1.6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“