Prapodivné chovaní šíbru Mondeo Mk3

Moderátor:phofy
Odpovědět
sewyk220
Nováček
Nováček

Prapodivné chovaní šíbru Mondeo Mk3

Příspěvek od sewyk220 » 19.03.2016 22:22

Doufám že už tu někdo takové vlákno nezakládal ale já ho nenašel.
Snad nevadí že sem to napsal do sekce interiér.
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit se šíbrem u svého mondea mk3.
Z ničeho nic mě přestal fungovat šíbr tak že jde na tom stropním tlačítku pouze jedna poloha a šíbr nemá dojezdy, takže můžu jen mačkat tlačítko a ono se to jen hýbe nebo ho držet ale kdykoliv ho pustím se zastaví tak jak ho nechám i v blbé poloze. To jsem tu už řešil s někým a poradil mě že není nastaven dojezd na šíbr jako mají dojezd okna má i šíbr, to už vím jak...udělám to a funguje to třeba hoďku pohoda a najednou bum zmáčknu to tlačítko znovu a už to zase nejde....nebo třeba jen to nastavim zkusim to jde to a za chvíli bum a nejde...tak to zase nastavim a třeba celý den ok a pak zase bum to nejde...furt tomu musím nastavovat dojezd...nevíte čím by to mohlo být? Komfortní jednotku jsem už zkoušel měnit a dělá to úplně to stejné. Stropní tlačítko jsem měnil taky...na kabeláž se díval taky a všechno ok...co by to mohlo podle Vás být? haraší elektrika jako taková? nebo špatná kostra někde nebo nenapadá Vás logicky co by to mohlo dělat že na oknech si to dojezdy pamatuje jen šíbr takhle zlobí?.
Moc by mě to pomohlo..léto se blíží a nechci to furt každý den nastavovat jak blbec :irre: :wallbash:
děkuji!.
Vážím si každé odpovědi.

krenda
Test driver
Test driver

Re: Prapodivné chovaní šíbru Mondeo Mk3

Příspěvek od krenda » 20.03.2016 19:03

Stejně se mi chovalo okno ve dveřích u spolujezdce. Nastavil jsem zavírání a nějakou dobu to drželo nastavené. Pak to zas nešlo. Stejně se to chová i po odpojení ovladačů oken. Chyba byla pravděpodobně ve dveřním konektoru, nedostatečném kontaktu. U tebe bych hledal taky špatný kontakt v některém konektoru. Prostě projít všechny, stříknout kontaktolem, otřít, namazat silikonovou pastou na kontakty, párkrát rozpojit a zapojit, případně mírně přihnout piny v konektorech.
je: Ford S-Max, 09/2020, 7míst, 2.0 ecoblue, 140kW, 4x4
bylo: Ford Focus, 09/2020, hatchback, 2.3 ecoboost, 228kW, ST
bylo: Ford Mondeo, 09/2013, kombi, 2.0 SCTi 202,3kW, Titanium S

Odpovědět

Zpět na „Interier - Mondeo“