Žárovka otevřených dveří
-
- Nováček
Žárovka otevřených dveří
Zdravím a opět hledám chytrou hlavi.Asi před 14 dny jsem vyzvedával drahou polovičku z práce a když otevřela dveře k mému údivu se mi rozsvítila žárovka indikující otevřené dveře.Po zavření jsem jí požádal o otevření a žárovka opět svítila.Po 10 min.cestě domů a následném otevření již nic.FoFo mám dva roky a protože se nikdy nerozsvítila tak jsem se tím nezabýval,ale pokud se to jednou stalo tak mi to vrtá hlavou.Pro rýpaly dodávám,že jsem rozebral palubku a odskoušel jak kontakt tak žárovku.Co s tím.Díky.
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žárovka otevřených dveří
Tvůj přízpěvek jsem dvakrát přečet, ale asi jsem přesně nepochopil závadu. Promiň, možná mě to dnes nepálí, vysvětli znovu..fandafp píše:Zdravím a opět hledám chytrou hlavi.Asi před 14 dny jsem vyzvedával drahou polovičku z práce a když otevřela dveře k mému údivu se mi rozsvítila žárovka indikující otevřené dveře.Po zavření jsem jí požádal o otevření a žárovka opět svítila.Po 10 min.cestě domů a následném otevření již nic.FoFo mám dva roky a protože se nikdy nerozsvítila tak jsem se tím nezabýval,ale pokud se to jednou stalo tak mi to vrtá hlavou.Pro rýpaly dodávám,že jsem rozebral palubku a odskoušel jak kontakt tak žárovku.Co s tím.Díky.
-
- Nováček
Re: Žárovka otevřených dveří
Zdravím Dany,nepsal jsem nic o závadě,ale hlava mi nebere a nerozumím tomu,že za dva roky co mám FoFo se mi nerozsvítila žárovka otevřených dveří.Jednou dráhá polovička je otevře a ona se rozsvítí ( fórkům na ženu budu rozumět ).Od tý doby opět nic.Chápal bych,že se rozsvítí za jízdy a otevřených dveří současně,ale i tento stav jsem na parkovišti simuloval a nic.Možná je vše OK a zbytečně mi něco vrtá hlavou,ale možná se něco podobného stalo nebo já nevím ..... .Ahoj
- Ahmed
- Test driver
-
- Nováček
souhlas
Souhlasím s tebou a i elektrozapojení to říká ovšem nic.Žárovka je dorbá a tak jsem postupně nabyl dojmu přerušeného drátu na ní.Bohužel nevím kam vede a jak jej prozvonit.Ani z toho elektro mi to není jasný.Pokud ho někdo má je to stránka 34 a 35 ze 68 (je to v pdf).Aby bylo špatných 5 kontaktů no nevím.No a teď mě napadá,že jsem ještě nezkontrolaval základní věc - jestli je na nich napětí.Hm to budu muset taky zkusit.AhojAhmed píše:Pokud mas klicek v poloze II nebo nastartovane auto, tak pri otevreni dveri nebo kufru musi vzdycky svitit kontrolka na palubovce. Zarovka muze byt nekde prerusena a sviti jenom obcas, nebo je nekde jinde spatny kontakt.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na str. 35 je jen system rozsviceni interniho osvetleni a zadne zarovky ve dverich. Pokud je to dodelano a ma to fungovat jako interni osvetleni, tak si zkontroluj prepinac nad hlavou. Ja ho mam trvale v poloze, kdy se mi stropni svetlo po otevreni dveri nerozsvecuje. Stropni svetlo rozsvecuji, kdyz ja chci a ne pri otevreni dveri. 

- mosad
- Junior
-
- Nováček
Si nerozumíme
To Pelen,Ahmed,Mosad - nejedná se o interní středové světlo nad hlavou,ale o žárovku otev.dveří na palubce.Ta je spínána stejně jako interní od dveřních kontaktů.Buď je načnutej kabel ( drát )nebo nějaká chybka v řídící jednotce,ale servisman poudal,že tam není žádná chyba.Tak hold nevím.Ahoj
-
- Nováček
Hurá
Už svítí-závada na tištěném spoji.Žárovka na baterce svítíla v palubce ne.Napájeny slabý drátky na dotykové plochy pro žárovku a při zapnutým zapalování a otevřených dveřích napětí nikde.Posunutí drátku na následný plusový spoj a ...heuréka .. přerušený tišťák,klemička mezi dvěma spoji / hrozná piplačka / to vyřešila.Mějte se fajn
- staroch
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Když mám zapnuté zapalování a někdo otevře dveře jedno zda za jízdy, zapnutém, vypnutém motoru, vždy se rožne kontrolka "bacha někdo leze ven".
Kromě mne já si můžu otvírat jak chci a nic.(na řidičovy dveře to nereaguje).

FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.
- pktest
- Nováček
- Stehnak
- Test driver
FoFo nepredpoklada, ze si nefvsimnes toho, ze by jsi sel venstaroch píše:Když mám zapnuté zapalování a někdo otevře dveře jedno zda za jízdy, zapnutém, vypnutém motoru, vždy se rožne kontrolka "bacha někdo leze ven".Kromě mne já si můžu otvírat jak chci a nic.(na řidičovy dveře to nereaguje).

Asi bude pokazenej "snimac" otevrenych dveri v zamku. Zvykly z nasi stary 105ky, ktera mela ten koncak na vnitrni osvetleni jasnej, sem hledal kde je u FF... no pak mi zacaly zlobit ty 5-ty dvere, taky sem nikde nic nenasel... a pak se dozvedel ze to je nekde v zamcich ci co. Dohledat chybu asi nebude lehke.
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999