bohuzel se mi pred Vanoci stalo to, ze se prerval drazkovy remen v motoru pod zatezi a skoncilo to hlaskou "system failure" na palubce ...
Auto sem nechal odtahnout do Safranka a vymenit remen - stale tocilo naprazdno. Tak si pro nej prijel kamos mechanik a minuly tyden motor rozdelal. Podle vseho se zbytky remene dostali do rozvodu a kolo preskocilo, o zub. Na prvni pohled. Tedy vse nastavil a zkusil motor - porad naprazdno. Tedy kola je neprotocila o zub, ale o otacku minimalne. Asi diky automatickemu napinani, kdy je tam vule v tomto pripade ...
Dneska jde auto do Volva na rozborku hlavy a budeme resit co je treba vymenit a udelat, aby motor opet obzivnul.
Mate nekdo s timto zkusenosti a mate pripadne i odkazy na dily typu ventily napriklad ? Pro bezny FoFO je toho kvanta, ale pro ST sem nic nenasel ...
Prosim o pomoc ... Asi sem kapku beznadejnej pripad, ale verim ze toto vlakno bude prinosem i pro dalsi podobne stastlivce ...

PS: Ze sem v tom aspon za 20litru je mi celkem jasne ...

PPS: Proc se prerval remen ? Pred rokem v breznu sem nechal udelat generalku alternatoru (chcipnul usmernovaci blok, tak rovnou i loziska) a bohuzel nebyl vymenen remen, ale jinak se dopnul a casem chcipnul ... Ja jako lajk sem vedel prdlajs a nevymenil ho ... kua ...