tak mám po 2 dnech konečně Fofana doma a peněženku hladovou..

Nějak se mi to prodražilo, z očekávaných max 4500 tisíc na 5650 KČ :/
Ale teď k dotazům, za tuto částku mi vyměnili (materiál svůj)
- Přední tlumiče s uložením (ty nové KYB - podstatně tvrdší)
- Zadní tlumiče s uložením
- Čepy ramen (s těma starýma jde hejbat aspoň o 45 stupňů do každé strany)
- Čepy řízení (to samé)
- Přední a zadní silentbloky př. ramen (ty zadní vypadaj po smrti)
- Axiální táhla
- Manžety
- Zadní tyčky stabilizátorů s uložením
- Gufero (prolínal mi od výměny spojky olej)
Celkově prej 13 hodin práce (zdá se mi moc) ..3930 KČ
geometrie (je pravda že i zadku) ..1 210 KČ
a ještě převodový olej prej ..480 KČ
Ještě mi tedy zkoukli poloosy a přední tyčky stabíků (jsou od léta), vyměnili čidlo na světlo od zpátečky a připevnili uvolněné SPZky, vlastně dali nové (jejich reklama) držáky SPZky.
Co na tu cenu říkáte vy?
Jinak pociťuju o hodně lepší držení na silnici, žádné kyvání auta, menší rány a zvuky v interiéru na nerovnostech.
Ale čekal jsem to lepší, nějaké pazvuky pořád slyším - s vrzáním interiéru na velkých výmolech už nic holt neudělám (15 let je 15 let), ale ty tupé zvuky od zadní nápravy když vemu větší výmol mě furt štvou, ale to je asi tím lehkým zadkem, tvrdšími tlumiči (víc skočí) a asi i slabším odhlučnením interiéru oproti otcově nové Ochcávce.
Další věc - lupání při rychlém kroucení volantu ze strany na stranu přes střed když stojím. Za jízdy ani při malém popojíždení to slyšet není, jen když stojím. Už to není tak hlasité, ale furt je slyšet. Čím by to mohlo být?
A teď mimo mísu trochu:
Nějak mi začíná blbnout dvojka, za poslední půl rok už to nebylo ono, pokud jsem řadil rychle tak jako kdyby mi řadící páka nadskočila když jsem řadil z jedničky(pokud z neutrálu nebo pomalu tak ne) ale dnes jak jsem s autem odjížděl ze servisu tak 2x jsem ji tam dal "asi" přes zuby - fakt nadskočila a zachrochtala, ale s odporem nešla. Přitom spojku mám 2 měsíce, takže asi synchron, že?
V tomdle se fakt vůbec nevyznám. Nemohli s tím něco udělat když dělali to gufero a dolejvali převodový olej? Na kolik tak výjde ten synchron?
A poslední dotaz, nezkoušel někdo dodělat druhé těsnění dvěří, jako má FF 2? Má ho totiž ještě na dvěřích po celém obvodě.
Díky za vyslechnutí a reakce na můj spam

Achiler.