Debata po výměně

Zamčeno
Achiler
Nováček
Nováček

Debata po výměně

Příspěvek od Achiler » 16.01.2014 19:18

Čau Forďáci,
tak mám po 2 dnech konečně Fofana doma a peněženku hladovou.. :D
Nějak se mi to prodražilo, z očekávaných max 4500 tisíc na 5650 KČ :/

Ale teď k dotazům, za tuto částku mi vyměnili (materiál svůj)

- Přední tlumiče s uložením (ty nové KYB - podstatně tvrdší)
- Zadní tlumiče s uložením
- Čepy ramen (s těma starýma jde hejbat aspoň o 45 stupňů do každé strany)
- Čepy řízení (to samé)
- Přední a zadní silentbloky př. ramen (ty zadní vypadaj po smrti)
- Axiální táhla
- Manžety
- Zadní tyčky stabilizátorů s uložením
- Gufero (prolínal mi od výměny spojky olej)

Celkově prej 13 hodin práce (zdá se mi moc) ..3930 KČ
geometrie (je pravda že i zadku) ..1 210 KČ
a ještě převodový olej prej ..480 KČ
Ještě mi tedy zkoukli poloosy a přední tyčky stabíků (jsou od léta), vyměnili čidlo na světlo od zpátečky a připevnili uvolněné SPZky, vlastně dali nové (jejich reklama) držáky SPZky.

Co na tu cenu říkáte vy?

Jinak pociťuju o hodně lepší držení na silnici, žádné kyvání auta, menší rány a zvuky v interiéru na nerovnostech.
Ale čekal jsem to lepší, nějaké pazvuky pořád slyším - s vrzáním interiéru na velkých výmolech už nic holt neudělám (15 let je 15 let), ale ty tupé zvuky od zadní nápravy když vemu větší výmol mě furt štvou, ale to je asi tím lehkým zadkem, tvrdšími tlumiči (víc skočí) a asi i slabším odhlučnením interiéru oproti otcově nové Ochcávce.

Další věc - lupání při rychlém kroucení volantu ze strany na stranu přes střed když stojím. Za jízdy ani při malém popojíždení to slyšet není, jen když stojím. Už to není tak hlasité, ale furt je slyšet. Čím by to mohlo být?

A teď mimo mísu trochu:
Nějak mi začíná blbnout dvojka, za poslední půl rok už to nebylo ono, pokud jsem řadil rychle tak jako kdyby mi řadící páka nadskočila když jsem řadil z jedničky(pokud z neutrálu nebo pomalu tak ne) ale dnes jak jsem s autem odjížděl ze servisu tak 2x jsem ji tam dal "asi" přes zuby - fakt nadskočila a zachrochtala, ale s odporem nešla. Přitom spojku mám 2 měsíce, takže asi synchron, že?
V tomdle se fakt vůbec nevyznám. Nemohli s tím něco udělat když dělali to gufero a dolejvali převodový olej? Na kolik tak výjde ten synchron?

A poslední dotaz, nezkoušel někdo dodělat druhé těsnění dvěří, jako má FF 2? Má ho totiž ještě na dvěřích po celém obvodě.

Díky za vyslechnutí a reakce na můj spam ;)

Achiler.
Ford Focus (1999) 1.6 74kw, Aquamarine Frost, Ghia

Achiler
Nováček
Nováček

Re: Debata po výměně

Příspěvek od Achiler » 16.01.2014 20:27

Tak po vostré zkušební jízdě musím konstatovat že příště nesmím dávat na první dojmy.
Nějaký ty pazvuky byly krabice plné starých dílů a zbytek bude nejspíš ty plastíky.

Jak měnili ty zadní tlumiče tak si nedělali moc starostí s připevněním plastíků a hlavně toho hadrového krytu kufru.
No budu se muset na to na jaře podívat, jeden plastík je pěkně volnej a ten hadrový kryt je pěkně zmuchlanej a na něktěrých místech není vůbec uchycen. Lajk by to sice asi moc nepoznal, ale já jako puntíčkář jo. To může být taky zdroj pazvuků, kort když je auto i kufrt prazdný a ještě v této teplotě.
Ford Focus (1999) 1.6 74kw, Aquamarine Frost, Ghia

miki21
Test driver
Test driver

Re: Debata po výměně

Příspěvek od miki21 » 16.01.2014 20:31

Nevím co chceš jako slyšet. Pokud máš galérku, tak takové věci patří tam, pokud ne tak si ji založ. K Těm Tvým problémům s řazením a pod. tady jistě najdeš spoustu témat.
Jinak tohle téma , připomínající výkřik do tmy, mi přijde jako úplně zbytečné. Kdyby tady každý založil téma "co říkáte na moje auto", tak se zdejší fórum ocitne kde? No v pr..
LOCK
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Zamčeno

Zpět na „Focus - podvozek 1998 - 2004“