Chtěl bych od vás poradit, jak dostat trochu peněz z pojízdného auta které má hromadu zavad. Není pro mě (a nejspíš pro nikoho) ekonimicky výhodný ho zpravovat ani používat. Máte nějaké zkušenosti s prodejem auta které potřebuje opravit a jinak se hodí leda na díly?
Mám Ford Focus 1, 4-dvéřový z roku 2003, je to benzín 2l. Auto má hodně najeto, to co ukazuje na tachometru není moc reálný (myslím 170.000). Auto mi přivezl známý z německa, ale byl to tehdy hodně nevýhodný obchod. Od té doby jsem měnil rozvody, tlumiče,brzdy, nechával utěsnit motor, sundaval spoilery, a už to dál nejde.
Auto děsně žere benzín i olej, nově děsně kouří, katalyzátor je nejspíš na mrtvej, zadní blatník a prahy by potřebovali dokitovat po tom co jsem sundal mutantní tuning. Navíc i po tom co jsem nechal dát jiný (horní kryt motoru) furt není zcela utěsněný. To jsou jen ty nejvážnější věci.
Můj názor je že to nikdo nekoupí jako kompletní pojízndé vozidlo, a jestli jo, za půl roku mi to přiveze zpátky že to dojelo. Co s tím mám dělat? Dostanu za to něco od někoho kdo to rozebere a prodá samostatně vyhřívané sklo, sedačky a kola? Nebo prodávají se i auta s tím že kupující počítá s tím že jestli ho nespraví tak se rozpadne?
Budu rád za každou radu.
Díky, Jára
(a rád zaplatím sms za inzerát, pokud chcete. O to mi fakt nejde)