BOV ventil
- ST Max
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
BOV ventil
Dokáže mi někdo poradit kde hledat originalni BOV ventil. prošel jsem cele potrubi od turba ke klapce a nikde ho nevidim. asi jsem uplne slepy a take S-Max ho muze mit jinde nez focus ale presto pokud nekdo vi kde presne je budu rad za pomoc. na passatech ho menim v praci dost casto a tady ho chci zatim jen zkontrolovat ale netusim kde je schovany.
S-Max 2,5T,
Performance Chip Stage 3, DeCat, FMIC, otevřené sání CodeRed + filtr Simota, downpipe Moongose Focus RS, Spojka RS, Millers Oil CFS, EBC brzdy, 20" MS Design
Performance Chip Stage 3, DeCat, FMIC, otevřené sání CodeRed + filtr Simota, downpipe Moongose Focus RS, Spojka RS, Millers Oil CFS, EBC brzdy, 20" MS Design
- 6666667
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: BOV ventil
Na Focusu je u turba.......jdou z něho ty černý hadičky.
Byl Focus ST225-TimeAttack Brno 2:32
Byla Mazda RX-8-CrashAttack Brno 0:00
Je Fiesta ST180 new project
- ST Max
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tohle ale neni BOV ventil. To je prece regulacni ventil turba a solenoid ktery ho ovlada. BOV ventil prepousti tlak z hadice mezi turbem a klapkou a pousti ho zpet pred turbo nebo ven do ovzdusi a je ovladany podtlakem ze sani.
Fotka pouze ilustrativni, me zajima pouze original dil.
Fotka pouze ilustrativni, me zajima pouze original dil.
S-Max 2,5T,
- 6666667
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak potom jsou ještě dvě hadičky na trubce od sání, na té části která jde nad motorem nic víc tam není.
Byl Focus ST225-TimeAttack Brno 2:32
- Czech Fan
- Nováček
Ventil je umístěn na těle turba. Mělo by to být to černé s hadičkou.
Focus ST, 2007, 5D, Orange, Bluefin, kit K&N, IC Dreamscience, RS Clutch
Mustang GT MK6 2017, 5.0 V8, AUT
Mustang GT MK6 2017, 5.0 V8, AUT
-
- .
Ono to na té fotce od 6666667 neni vlastně vidět. Je to jak píše Czech Fan. Je to ta černá věc
(oni tomu neříkají BOV ale Dump Valve, někde internal Dump Valve) Vevnitř je pružinka, teď nevím jestli si to pamatuju dobře, ale u serie je označená modře a myslím že jsem někde našel že se vyměňuje za jiné (jiná barva).
Nebo to můžeš vyměnit celé a dát tam tohle- http://www.pumaspeed.co.uk/product-Forg ... ST_355.jsp
A nebo tam dát jiný ventil a původní místo "zaplácnout" tímhle- http://www.pumaspeed.co.uk/product-Turb ... 5_1155.jsp
To bych ale nedoporučoval, nikdy jsem neviděl nikoho s ST kdo by tam dal BOV a pak si to chválil a kdo to tam dá, většinou to rychle vyhodí
Dále nevím, jestli jsem úplně přesně pochopil jak si to myslel, ale přes solenoid je ovládán wastegate actuator který přes táhlo otvírá klapku, ne? Jinak ano, na prvním obrázku ta věc s hadičkama je solenoid, akorát není vidět třetí hadička co do něj má vést...
Jinak, proč to vlastně řešíš? Jestli je to jen kvůli zvuku, tak se vykašli na všechny tyhle harakiri a kup CAIS

Nebo to můžeš vyměnit celé a dát tam tohle- http://www.pumaspeed.co.uk/product-Forg ... ST_355.jsp
A nebo tam dát jiný ventil a původní místo "zaplácnout" tímhle- http://www.pumaspeed.co.uk/product-Turb ... 5_1155.jsp
To bych ale nedoporučoval, nikdy jsem neviděl nikoho s ST kdo by tam dal BOV a pak si to chválil a kdo to tam dá, většinou to rychle vyhodí

Dále nevím, jestli jsem úplně přesně pochopil jak si to myslel, ale přes solenoid je ovládán wastegate actuator který přes táhlo otvírá klapku, ne? Jinak ano, na prvním obrázku ta věc s hadičkama je solenoid, akorát není vidět třetí hadička co do něj má vést...
Jinak, proč to vlastně řešíš? Jestli je to jen kvůli zvuku, tak se vykašli na všechny tyhle harakiri a kup CAIS

- ST Max
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nene v zadnem pripade nejde o zvuk ani zvyseni vykonu. jen jsem to chtel zkontrolovat jestli neni praskla membrana protoze jsem mel passata 1,8T a byl tam praskly a delalo to problemy. A v praci jsem jich znamym uz taky hodne menil vesmes vse na audi nebo vw a chtel jsem mit proste klid ze je to v cajku. Pretesnil jsem svody protoze to podfukovalo a vzhledem k tomu ze davam bluefin chci mit 100% jistotu ze je ok nez znicit turbo.
S-Max 2,5T,
-
- .
Aha tak to jo
Koukám, že si postupně vybíráš těch pár bolístek, s kterými se u tohodle motoru můžeš setkat 

- p4ra
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja som prvy koho sice nevidis, ale ma to a neplanuje to dat von. Mne sa to osobne paci.Devilstorm píše:nikdy jsem neviděl nikoho s ST kdo by tam dal BOV a pak si to chválil a kdo to tam dá, většinou to rychle vyhodí

-
- .
Tak to je super
Co jsem ale tak různě četl po forech, většinou se pak ráda rozsvěcí kontrolka motoru atd. Ale když tobě to nedělá, není co řešit 

- p4ra
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Nie, ale ja som cital vela o tom predtym, nez som si kupil. A najpozitivnejsie ohlasy mali prave na ten, ktory mam ja. Kontrolky neblikaju ziadne, vsetko funguje ako ma.
http://www.youtube.com/watch?v=_bAbncwSqqA

http://www.youtube.com/watch?v=_bAbncwSqqA
- staniol
- .
- Kontaktovat uživatele:
hehe za me teda to otevrene sani ma daleko lepsi zvuk
tohle je takovy
A navic tim muzes vysavat zensky okolo silnice

A navic tim muzes vysavat zensky okolo silnice

╘════ ST225 ════╛
╘══ (galerie, custom CAIS, Millers Oils Racing CFS 5W40 NT, POWERFLEX Front Lower Wishbone Rear Bush) ══╛

╘══ (galerie, custom CAIS, Millers Oils Racing CFS 5W40 NT, POWERFLEX Front Lower Wishbone Rear Bush) ══╛

- Marťas
- Test driver
Souhlasstaniol píše:hehe za me teda to otevrene sani ma daleko lepsi zvuk

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- p4ra
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
BOV ventil
Aj sanie bude jedneho dna, ale momentalne su dolezitejsie miesta, kam je treba vrazat peniaze, ako je auto. 

- staniol
- .
- Kontaktovat uživatele:
co prosim??? tak to nechapup4ra píše:ale momentalne su dolezitejsie miesta, kam je treba vrazat peniaze, ako je auto.

╘════ ST225 ════╛