použití uskladněné nafty
- opicak
- Junior
použití uskladněné nafty
Zdravím všechny.Focuse mám hodně krátce a ropáka prvního v životě.Mám takový problém: tchán mi nabízí naftu. Je ze zaručeného zdroje - ARAL, uskladněná v čistých (nových) plastových barelech ve sklepě 3 roky.Měl ropáka, prodal ho a nafta zbyla.Je toho 100l, bylo by to grátis,ale při pročítání fóra se už bojím tankovat i na "obyčejných benzinkách". Beru vaše zkušenosti,že TDci je háklivé na kvalitu nafty docela vážně a nechci v motoru nic odrovnat zvláště když naftě vůbec nerozumím..Myslíte si, že tak dlouhým skladováním může nafta nějak utrpět na kvalitě? Šli by jste do toho a nalili tuhle naftu do svýho miláčka? Dík.
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

- Koky
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
tažko povedat..ak je to ako píšeš, že je to z aralu a bolo to v čistote poriadne uzatvorene..tak by mala byt ok..
premyslal by som na nad dvoma variantami, bud by som to mixoval v niejakom pomere s novou naftou, alebo by som to predal.., ale viem, že ti asi nikto viac ako 20kc/l neda...
tažké rozhodnutie..
premyslal by som na nad dvoma variantami, bud by som to mixoval v niejakom pomere s novou naftou, alebo by som to predal.., ale viem, že ti asi nikto viac ako 20kc/l neda...
tažké rozhodnutie..
- Ahmed
- Test driver
S naftou se nic nestane, muzes ji skladovat treba 10 let a porad bude ok, benzin ti vyprcha a zustane z toho jenom sracka, se kterou ani nenastartujes.
Do TDCi bych to asi neriskoval, prodej to nekomu, kdo ma ochcavku, ta jezdi i na howna.
Za 2 nadrze zdarma se ti nevyplati menit vstriky za 10 000,- /kus
Buh vi, co to tehdy bylo za naftu.
Do TDCi bych to asi neriskoval, prodej to nekomu, kdo ma ochcavku, ta jezdi i na howna.
Za 2 nadrze zdarma se ti nevyplati menit vstriky za 10 000,- /kus

- Koky
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- Koky
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ale asi ne najednou. Nejprve se asi vstriky zanesou, pak mozna musi byt dele otevrene pro dodani potrebneho mnozstvi paliva a pak delsi dobou pretizene se mohou znicit. Soucasne zatezuji vice vstrikovaci cerpadlo.Koky píše:Ahmed píše:Ze je zlikvidujes?Koky píše:To Ahmed : Od kdy ma kvalita nafty vliv na vstřiky?![]()
![]()
![]()

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
já ropáka nemám, ale když už bych měl tu možnost, tak bych to udělal jak říká chmelko: prostě bych to smíchal, ne 1: 1 , ale třeba 2:1 nebo 3:1 . ono co si budeme povídat, kde máš dneska jistotu, že i na renomovaných benzínkách dostaneš kvalitu. nebo to potom prodej nějakému soukromému zemědělci za 15,- do traktoru 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Charlie085
- Nováček
Cauves, koupil jsem TDDi a taky jsem dostal nejakou statou. Mela uz uplne jinou barvu a jinak smrdela. Nezdalo se mi to a dozvedel jsem se ze je jeste LETNI (ted v zime problem). Nakonec jem ji tam nalil a naredil ji v pomeru 4:1 a vice (fouknul jsem tam 8l pri kazdem tankovani) a pri tyhle slabsi zime to TDDi zbastilo. U TDCi nevim ale hodne redeny to bude OK. 

Ford Focus 1,8 TDDi Combi, Silver