Zámek řadicí páky - nový klíč
-
- Nováček
Zámek řadicí páky - nový klíč
Zdravím všechny,
včera jsme v autobazaru pořídili Focus, ročník 1998, 1,8 litru. Mám k němu dotaz - prodávající nám sdělil, že mu předchozí majitel nedodal klíče od zámku řadicí páky. Dá se ten klíč někde dodatečně dodělat, nebo mám smůlu?
Díky.
včera jsme v autobazaru pořídili Focus, ročník 1998, 1,8 litru. Mám k němu dotaz - prodávající nám sdělil, že mu předchozí majitel nedodal klíče od zámku řadicí páky. Dá se ten klíč někde dodatečně dodělat, nebo mám smůlu?
Díky.
Ford Focus 1.8i Zetec E, 16V, 85 kW (115 koní), 5 dv. Hatchback - Aquamarine
- lucky.jack
- Test driver
Re: Zámek řadicí páky - nový klíč
Jestli nemáš kód drážky tak jsi nejspíš namydlenej.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
-
- Nováček
Vypadá, že je to tam instalované přímo z výroby od Fordu (tím si vysvětluji i držák na tyč instalovaný přímo v interiéru). Kde ten kód hledat?
- Adow
- Člen klubu
Od Forda to asi nebude a kód najdeš na kartičce, která se k tomu přikládá - na samotným zámku určitě ne - to by nemělo logiku.
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
-
- Nováček
Aha, v tom případě mám nejspíš smůlu. Ae v tom případě je to tak trochu klamání spotřebitele - pokud mi bazarista napíše, že ve výbavě je zámek řadicí páky, tak očekávám, že je funkční a ne že chybí klíče a není ani sériové číslo, podle kterého by klíč šel vyrobit. 

- C-Maxis
- Zkušený
Vsak tam ten zamek radici paky vskutku je, tak jakepak klamani
Ja osobne bych teda neshanel klic k tomu zamku, protoze kdyz nekde pobiha puvodni klic, tak ten zamek nelze povazovat za "zabezpecovaci zarizeni".
Cili nechat vymenit "zamek" (vlozku) a at to zaplati prodejce.

Ja osobne bych teda neshanel klic k tomu zamku, protoze kdyz nekde pobiha puvodni klic, tak ten zamek nelze povazovat za "zabezpecovaci zarizeni".
Cili nechat vymenit "zamek" (vlozku) a at to zaplati prodejce.
-
- Nováček
Kolik to tak ze zkušenosti dělá?
+ skoro bych si tipl, že ten klíč už nikde neobíhá, protože se nejspíš zásluhou předchozích majitelů ocitl v kuka voze...
+ skoro bych si tipl, že ten klíč už nikde neobíhá, protože se nejspíš zásluhou předchozích majitelů ocitl v kuka voze...

- Adow
- Člen klubu
C-Maxis: Jasně - buď slevu nebo novej zámek..
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
-
- Nováček
a existuje nějaký právní předpis, o který se můžu opřít? To je spíš do právnické poradny, co... 

- lucky.jack
- Test driver
Obávám se, že to skončí tím, že ti bazarista řekne, že nemůže za to, že mu původní majitel nedal klíč nebo kartičku s kodem. A bude. Spíš bych se snažil dostat to ven, protože kdyby si to nedejbože zamknul(nebo nějaká osoba, která nebude tušit že nemáš klíč) budeš mít o starost navíc.
- C-Maxis
- Zkušený
No, nevim co to je za system, ale nejaky veci jdou zamykat i bez klice. To by bylo veselo...
-
- Nováček
Jo, já už tu tyč pro jistotu vyndal a mám ji doma.
Zkusím dneska zavolat do Fordu tady v Brně a uvidím, co mi k tomu řeknou... měli by si s tím umět poradit. Trošku hloupé je, že jsem na tom zámku nikde nenašel vyryté jméno výrobce apod.
Proto podezřívám Němce (auto je dělané v Kolíně nad Rýnem), že to tam dali přímo ve výrobě, viz. ten držák na na tu tyč, který je přímo součastí interiéru (není tam nic přidaného). Zkusím se jich zeptat v tom servisu a ještě to dneska znovu celý prohlídnu, jestli tam přecejen nebude nějaký nápis, nebo tak, ať jim můžu dát aspoň nějakou "stopu".
Nicmén stejně to cosi vypovídá o pečlivosti prodejce - napíše výbavu, ale aby se postaral nebo uvedl, že tam není příslušenství, to už ho nezajímá. Zas na druhou stranu to byl jeden z velice mála Focusů z toho roku, který nemá korozi.
Každopádně díky všem zúčastněným za rady a nápady.

Proto podezřívám Němce (auto je dělané v Kolíně nad Rýnem), že to tam dali přímo ve výrobě, viz. ten držák na na tu tyč, který je přímo součastí interiéru (není tam nic přidaného). Zkusím se jich zeptat v tom servisu a ještě to dneska znovu celý prohlídnu, jestli tam přecejen nebude nějaký nápis, nebo tak, ať jim můžu dát aspoň nějakou "stopu".

Nicmén stejně to cosi vypovídá o pečlivosti prodejce - napíše výbavu, ale aby se postaral nebo uvedl, že tam není příslušenství, to už ho nezajímá. Zas na druhou stranu to byl jeden z velice mála Focusů z toho roku, který nemá korozi.

Každopádně díky všem zúčastněným za rady a nápady.
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
asi takhle, pokud nemáš tu kartu s číslem, tak ti ten klíč nikdo neudělá
v tom případě udělej to, sundej středovej tunel, vem si malej majzlík, kladivo a oddělej si ty matice co ti držej ten zámek, ale pak si budeš muset sehnat novej středovej tunel
pak já jsem si sehnal zámek zpátečky za 500,- s dvouma klíčema, ale musel jsem si ho oddělat a sundat z auta, když si vzpomenu tak ti sem hodím foto odpoledne
v tom případě udělej to, sundej středovej tunel, vem si malej majzlík, kladivo a oddělej si ty matice co ti držej ten zámek, ale pak si budeš muset sehnat novej středovej tunel
pak já jsem si sehnal zámek zpátečky za 500,- s dvouma klíčema, ale musel jsem si ho oddělat a sundat z auta, když si vzpomenu tak ti sem hodím foto odpoledne
- lucky.jack
- Test driver
No pravda je,k že jsem to měl ve starým pažoutovi, myslím, že to byl medvědblok(nebo tak nějak) a tam stačilo dát zpátečku a zamáčknout trn, který blokoval řadičku...C-Maxis píše:No, nevim co to je za system, ale nejaky veci jdou zamykat i bez klice. To by bylo veselo...
-
- Nováček
Tak je to Mult-T-Lock a dokonce to má Focus přímo napsaný na zádi...
a ve Fordu mi řekli, že to můžu vyhodit, když není ani kartička, ani klíč. To mě trochu pobouřilo. Je supr do inzerátu napsat, že mám zámek řadicí páky, ale to, že po zamčení už ho neodemču, to je druhá věc, že...
No nic.
a ve Fordu mi řekli, že to můžu vyhodit, když není ani kartička, ani klíč. To mě trochu pobouřilo. Je supr do inzerátu napsat, že mám zámek řadicí páky, ale to, že po zamčení už ho neodemču, to je druhá věc, že...

No nic.