trhanie 1.6zetec
-
- Nováček
trhanie 1.6zetec
Zdravim,
mozno uz niekde sa to tu riesilo ale nenasiel som to co mne...
takze za studena motor v pohode ale akonahle sa trochu zohreje tak motor trha, nezrychluje plynule ale akokeby s vypadkami a to po celu dobu zoslaputeho plyn. pedalu. Sviecky vymenene, kable k nim tiez, cievka tak isto, palivovy filter tiez. Neviem uz co to moze byt ... Citelne hlavne pri 4ke a 5ke.
mozno uz niekde sa to tu riesilo ale nenasiel som to co mne...
takze za studena motor v pohode ale akonahle sa trochu zohreje tak motor trha, nezrychluje plynule ale akokeby s vypadkami a to po celu dobu zoslaputeho plyn. pedalu. Sviecky vymenene, kable k nim tiez, cievka tak isto, palivovy filter tiez. Neviem uz co to moze byt ... Citelne hlavne pri 4ke a 5ke.
-
- Nováček
Re: trhanie 1.6zetec
Menil si za origo diely od motorcraftu? Ja mám podobný problém, auto mi cuká, ale len sem-tam. Najazdil som tak už 20 tisíc km a menil som len origo sviečky, no nepomohlo (káble a cievky sú tam origo motorcraft, ale ešte asi neboli menené, najazdené 170t km). Problém je ten, že raz cuká a rozsvieti sa tá kontrolka úplne vľavo a potom sama zhasne, prejdem cca 100 km a zase sa rozsvieti - to je stále dokola, niekedy začne blikať, ale to už idem len na 3 valce - zmení sa zvuk a auto stratí výkon. Potom 2-3 krát pribrzdím a pridám a zase idem na 4 valce. Robí to pri všetkých prevodových stupňoch, hlavne keď pridávam plyn. Mám benzín+lpg 1.6, robí to aj na lpg a aj na benzín. V servise nikto nevie čo má objednať, lebo každý mi povie, že výmena nemusí pomôcť, ach-jaj. Rozmýšľal som vymeniť palivový filter, resp. originál sviečky, za originál od fordu - sú určené na plyn, len je problém, že sú len pre 1.8 a 2.0. Poraďte prosím niekto, priateľka chce ísť v lete na dovolenku autom, ale nechcem platiť odťahovku z Chorvátska/Bulharska, či Čiernej Hory.
Ford Focus I, 1.6 16V hatchback, Benzín+Lpg
- miki21
- Test driver
Phoenix-Půjčit od někoho na zkoušku cívku.Jsou to 4 šrouby konektor a kabely-práce na 1/2 hodiny.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Nemám od koho požičať tú cievku, asi kúpim rovno novú, ponúkali mi v servise kopu značiek ... Valeo, Bosch a ešte jednu nejakú nemeckú značku. Tá bosch bola najdrahšia, ale aj tak lacnejšia ako origo FoMoCo u nás, ale z PL sa dá objednať za rovnakú cenu ako ta Boschka. Inak keď odmontujem tú cievku, dá sa to nejako doma zmerať, či je už KO? Máme doma osciloskop, komu prístrojov - foter je elektrikár
Všade píšu, že treba origoš sviečky, tak dúfam, že káble a cievka by nemuseli byť 

- miki21
- Test driver
no právě je známo,že Zetec chce tyhle věci origo.
To nikdo poblíž nemá focuse 1,6?Napiš si do popisu bydliště,možná se někdo ochotný ozve.
To z Polska myslíš tady?- http://ford.sklep.pl/

To nikdo poblíž nemá focuse 1,6?Napiš si do popisu bydliště,možná se někdo ochotný ozve.
To z Polska myslíš tady?- http://ford.sklep.pl/
-
- Nováček
Áno odtiaľ, nikde som lacnejšie nenašiel, len tá doprava je príliš drahá, chcel by som objednať káble+cievka+filtre, ale doprava 50 €
, čisto cievka by to bolo za dopravu okolo 20€.

- miki21
- Test driver
Pořád se neví,odkud jsi 

-
- Nováček
- miki21
- Test driver
eh sory ,napiš si to do profilu-bydliště.Takhle se to snadno přehlídne 

- duruz
- Nováček
Co kompresni tlaky na valci? Nezavodis s tim? Neni motor hlucnejsi? Slysel jsem, ze kdyz odejde civka, tak odejde a je v riti...takze tam to take byt nemusi... Urcite bych zkusil kontrolu kabelaze, jestli nekde nejakej neni ve zkratu..pak se muze pri jizde ruzde hybat... Muze taky vynechavat cerpadlo nebo spatne tlacit..ja mam nove par dnu... Motor se starym hodne bublal... Ale jak jsme dnes cetl nejake vlakno, tak podobne problemy mel borec, kteremu preskocil rozvodak a a udelal si otick na valci.
- bishopx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nedavno som riesil podobny problem, trhana akceleracia, strata vykonu.
Vo forde mi zistili ze tam je poskodena "hadice emisi ZETEC S" (to mam na fakture), po vymene to zase slapalo tak ako ma.
Neporadim ti kde ju mas hladat, to snad niekto iny, ale mozno je problem v nej.
Vo forde mi zistili ze tam je poskodena "hadice emisi ZETEC S" (to mam na fakture), po vymene to zase slapalo tak ako ma.
Neporadim ti kde ju mas hladat, to snad niekto iny, ale mozno je problem v nej.
Ford Focus Mk1 1.4 (55kW) r.2000 3dv --> Galeria
- miki21
- Test driver
Nejspíš ta hadice emisí bude tolik zde omílaná hadička odvětrávaní klikové skříně 

- petulak
- Test driver
miki21 píše:Nejspíš ta hadice emisí bude tolik zde omílaná hadička odvětrávaní klikové skříně

Prej,je opakování: Matka moudrosti.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback