Klesající pedál brzdy
- ajvn
- Nováček
Klesající pedál brzdy
Zdravím, potřeboval bych poradit. O víkendu jsem vyměnil přední i zadní kotouče + desky, zároveň i kapalinu. A tady je možná můj problém. Zjistil jsem, že pedál je při vypnutém motoru sice tvrdý, má krátký chod, ale jak zapnu motor a tlačím na něj, tak pomalu klesá dolů.Jinak auto brzdí zcela ok. Vyčetl jsem zde, že by bylo možné, že se nám podařilo zavzdušnit ABS, tak jsem volal do servisu ( ne Ford ) a tam mi řekli, že je to tak normální ( že ten pedál klesá ) a že to klidně pro jistotu odvzdušní podtlakem. O tom, že by se to dělalo přes diagnostiku nic nevěděl. Takže dotaz - klesá vám taky při tlaku a nastartovaném motoru brzdový pedál nebo ne? A pokud je teda zavzdušněné ABS, tak dá se to odvzdušnit tím podtlakem nebo jen přes diagnostiku ( ať mi to nedělají zbytečně
). Díky za rady

Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW/ 2002 Moondust Silver
-
- Nováček
Re: Klesající pedál brzdy
To bude posilovačem brzd. Když je motor v chodu, tak funguje, když není, tak nefunguje. Nedávno jsem si toho zase všimnul. Navíc nedávno jsem také měnil brzdovou kapalinu při pravidelném servisu, tak jestli si to třeba nějak nesedá se změnami okolní teploty....ale nejsem mechanik, takže se mohu mýlit.
- ajvn
- Nováček
To chápu, že po nastartování pedál poklesne, to dělá posilovač, ale nikdy dřív jsem si nevšiml, že by pak, když na něj fest tlačím, šel pomalu až na podlahu. Ale studoval jsem, i tady na fóru o tom je, princip ABS, a snad to tak má být. Ale nějak vnitřně se s tím nemůžu smířit 

- Zdwora
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Po nastartovani pedal klesne, to udela posilovac, ale behem jizdy by se nemel menit zdvih pedalu ... ty tvoje priznaky se mi zdaj byt normalni, ale abys mel klidny spani a jezdil si v klidu a v pohode,radsi si zajdi na ten podtlak 

- petulak
- Test driver
Kapalinu nejde stlačit,někam. Jestliže ti jde pedál dolů,tak to někde utíká. Bud ven a nebo přes gumičky zpět. Je to jen fyzika o stlačování kapalin. 

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- ajvn
- Nováček
OK, to je mi zcela jasné, ale je tu na fóru psané, že pokud se ti dostane vzduch do jednotky ABS, tak se nedá z ní dostat jinak než diagnostikou. A jelikož nevím, jak to fungovalo před výměnou ( nějak mě to nenapadlo zkoušet ), tak jsem teď nervózní z toho, že ten pedál klesá. Kdyby to někde teklo (vše je suché ) nebo pouštěly gumičky v hlavním válci, tak by to snad klesalo i při vypnutém motoru,ne? A to je pedál jak kámen
. Brzdí to perfektně, ABS funguje ( pedál "kope" ),fakt nevím. Jinak zkus dát do googlu "pedál klesá ABS" a uvidíš tu hromadu odkazů, jde to přes všechny značky aut. Jenže někdo tvrdí, že je to normální, někdo, že je třeba odvzdušnit jednotku ABS...
A vyměňovat hlavní válec, jak mi doporučili v jednom servisu mi přijde fakt šílené, zvlášť když ve druhém řekli, že je to OK.

- stand
- Zkušený
Ahoj, došel jsi nějakého výsledku?
Zkoušel jsem to také, při stálém silném tlaku na brzdový pedál s nastartovaným motorem, pomalinku klesá až na podlahu, bez nastartovaného motoru neklesne ani o píď.
Tak nevím
Zkoušel jsem to také, při stálém silném tlaku na brzdový pedál s nastartovaným motorem, pomalinku klesá až na podlahu, bez nastartovaného motoru neklesne ani o píď.
Tak nevím