Občasné pocukávání v nižších otáčkách

Odpovědět
JanyD
Nováček
Nováček

Občasné pocukávání v nižších otáčkách

Příspěvek od JanyD » 30.11.2010 11:12

Ahoj mám FF 2 r.v. 2007 najeto 162000 1.6 TDCI 80KW s DPF. Minulý týden v pondělí cestou z práce při jízdě z kopce na 5ku rychlost asi 80 jsem přidal plynový pedál a auto jemně skoro neznatelně škublo. Nějak jsem tomu nevěnoval pozornost a při čtvrteční cestě při rozjíždění z křižovatky po zařazení dvojky to asi dvakrát cuklo celkem znatelně. A klid byl až do včerejšího večera. Když jsem jel z práce začalo mi to pocukávat asi na 5km, ale jak jsem auto přetočil nad 2000 otaček tak to jelo v pořádku. Po těch 5km to bylo zase OK. Jinak na palubovce se nic nerozsvítilo a spotřeba dle palubáku je stále stejná nijak se nezvýšila. Jinak co mi to začalo dělat jsem bral 45 litrů u agipu normálně beru jen benzinu, ale tam bych problém asi neviděl. Jinak přidávám zimní VIF. A před 2500 kilometry se měnil palivový, olejový filtr i olej. Když to pocukávat začne a přidám plyn tak chvíli trvá než se motor vzpamatuje.
Akorát co jsem bral tu naftu u AGIPU v Chvojenci, pěnila tak dif mi pěna nelezla z nádrže a pěnivost u nafty asi taky není OK. U benziny mi to v životě něpěnilo.
Obrázek
Ford Focus r.v. 2007, 1.6 tdci 80Kw bez DPF
Subaru Forester r.v. 2000, 2.0 S-turbo 130Kw
BMW 320i

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“