Nesvítí část palubovky

Odpovědět
Supermari
Nováček
Nováček

Nesvítí část palubovky

Příspěvek od Supermari » 19.11.2010 13:56

Zdravím pánové,
chci poprosit o radu, nevím zda-li to tu někde již není, pakliže ano tak se omlouvám. Mám FFI kombi 2004, diesel. Nedávno mi praskla H7, což jsem zjistil tak, že mi přestala svítit část budíků na palubce. Konkrétně ukazatel rychlosti cca 0-80 km/h. Nejspíš je to tak udělané, aby to majitele upozornilo, že je něco špatně. Žárovku jsem vyměnil a vše bylo ok. Dnes cca po měsíci opět nesvítí, při kontrole všch možných světel, blinků atd jsem ale žádnou která nesvítí nenašel. Napadá vás ještě něco co by mohlo být spojené s okruhem světel co by odešlo? Samozřejmě mě napadá ta nejjednotušší možnot a to odešla žárovička v palubce. Ale přeci jenom než to začnu rozebírat, co kdyby náhodou. Díky za nápady.
Ford Focus Combi, 1,8 TDCI, rok 2004

VH123
Zkušený
Zkušený

Re: Nesvítí část palubovky

Příspěvek od VH123 » 19.11.2010 14:07

Podle mého skromného názoru to že ti odešla žárovka ve světlometu a žárovka v podsvícení přístrojovky spolu nesouvisí. Signalizaci nesvítících žárovek FFI určitě nemá, spíš to je náhoda, já půl roku odkládal výměnu nesvítící žárovky pod budíkama odbornou ránou pěstí nad budíky, asi špatný kontakt v patici :D . Čeká tě vymontování přístrojovky, ale je to opravdu na chvilku - vyšroubuješ 3 nebo 4 šroubky krytu nad budíky a tuším že i tam co je palubní počítač nebo přihrádka. Kryt opatrně vytáhneš (pozor na plexi před budíky, sám jsem si ho právě při vyndavání škrábnul a musel rozleštit). Chce to krátký křížový šroubovák a pomůže dát volant dolů a k sobě. Odchlípnout kus gumy mezi krytem přístrojovky a sloupkem volantu a plastový kryt dát stranou. Pak odšroubuješ samotnou přístrojovku, je na 4 šroubech. Vzadu na přístrojovce jsou šedivé čepičky s objímkami žárovek. Ve Fordu se prodávají asi za 30 Kč i se žárovičkou, ale z objímky se dá prasklá vydloubnout a nahradit stejně velkou. Jestli máš někde po ruce krámek s autoelektrikou, ušetříš si cestu do Forda.
Je to celé tak na 20 minut.
Vojta

Supermari
Nováček
Nováček

Příspěvek od Supermari » 19.11.2010 14:11

Aha, tak já si myslel, že to tak Ford má. U některých aut to tak je. Právě mě zarazilo to, že po výměně to zase svítilo. Tak asi náhoda. :)
Ford Focus Combi, 1,8 TDCI, rok 2004

quidomk
Nováček
Nováček

Příspěvek od quidomk » 28.11.2010 18:26

Za posledny rok som menil stredovu ziarovku uz 3krat.Asi choroba.

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 1998-2004“