Přední dveře u řidiče nejdou otevřít
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Přední dveře u řidiče nejdou otevřít
Ahoj,
Včera jsem vyrazil na obvyklou projížďku a při zastávce se mi stala taková celkem komická věc.Jakmile jsem zatáhnul za páčku na otevření dveří zevnitř,tak v ní něco prasklo a má úplnou vůli(jde naprázdno) a k tomu se rovnou ty dveře i samy zamknuly.Vylezl jsme u spolujezdce ven a zkusil ty dvere otevrit zvenku klickem,ale nejdou.Chovají se jako zamcene.Ostatni dvere musism ted zamykat jednotlive,jelikoz central mam jen u ridiče.Nevíte co s tím?Vlastním Ford Focus Combi r.v. 2000.
Včera jsem vyrazil na obvyklou projížďku a při zastávce se mi stala taková celkem komická věc.Jakmile jsem zatáhnul za páčku na otevření dveří zevnitř,tak v ní něco prasklo a má úplnou vůli(jde naprázdno) a k tomu se rovnou ty dveře i samy zamknuly.Vylezl jsme u spolujezdce ven a zkusil ty dvere otevrit zvenku klickem,ale nejdou.Chovají se jako zamcene.Ostatni dvere musism ted zamykat jednotlive,jelikoz central mam jen u ridiče.Nevíte co s tím?Vlastním Ford Focus Combi r.v. 2000.
- DavePr
- Nováček
Re: Přední dveře u řidiče nejdou otevřít
To se mi taky jednou stalo, když sem odemykal drátem ze dveří spolujezdce... dveře se odemkly, ale zvenku jsem musel zabrat abych je otevřel, nevím, čím to bylo... 

-
- Nováček
Uvnitř dveří je taková plastová kostička, která ovládá odemykání zámku při pohybu klikou z venku a ta se asi posunula na závitu a proto to jde špatně nebo vůbec otevírat, aspoň takhle to bylo u mě. Musel jsem sundat tapec, tu kostičku malinko víc našroubovat na táhlo a už to zase šlo. Přesně si to už nepamatuju, ale byla to práce na cca hodinku volným tempem i se sundáním a nandáním tapecu. Jenom netuším, jestli to má souvyslost i s tím, že to nejde otevřít ani zevnitř.DavePr píše:To se mi taky jednou stalo, když sem odemykal drátem ze dveří spolujezdce... dveře se odemkly, ale zvenku jsem musel zabrat abych je otevřel, nevím, čím to bylo...
Ford Focus r.v. 2001, 2,0 16v, 96 KW
-
- Nováček
For Maňhy
Hele přesně to co popisuješ se dneska stalo i mě. Docela by mě zajímalo, jak jsi to opravil. Mě totiž připadá, ře mi v té páčce ve dveřích něco prasklo, nebo tak. Docela bych to i rozebral, ale bohužel tapecírung nerozeberu, protože dveře nejdou totevřít
, tak fakt nevím co s tím.
Hele přesně to co popisuješ se dneska stalo i mě. Docela by mě zajímalo, jak jsi to opravil. Mě totiž připadá, ře mi v té páčce ve dveřích něco prasklo, nebo tak. Docela bych to i rozebral, ale bohužel tapecírung nerozeberu, protože dveře nejdou totevřít

Ford Focus Combi - Trend, benzín 1,6 16V 74 kW, stříbrný
-
- Junior
Plast kolem kličky by měl jít myslím sundat i se zavřenými dveřmi, zkusit sundat ten a jelti to nevyskočilo někde z kličky, nebo neulomilo se, pokud ani, super, pokud ne, tak nevím, tapec nesundáš. Snad poradí zkušenější
-
- Nováček
Díky za reakci. To jestli jde sundat vnitřní páčka bez sundávání tapecírungu nevím. Jestli jo, možná by to i šlo. Je ale naprd počasí, na sundávání plastů je docela zima a já nemám garáž
Už jsem volal do servisu - Ford. tam mi po telefonu řekli, že to bude buď lanko, pak by byla cena do 1500,-Kč i s prací. To by i docela šlo. Pak by to prý mohl být zámek a tam je cena jenom toho zámku přes 3.500,-Kč. To už je dost. Mám ale obavu z toho, že když to dám do neznačkového servisu, tak mi na dveřích udělají víc škody než užitku. Taky jsem na netu našel tohle. Nevím jestli by s takovým přípravkem šli ty dveře otevřít. Co vy na to? Myslím tím ty, co už měli dveře rozebrané a viděli mechanismus zámku?

- r0mik
- .
- Kontaktovat uživatele:
prijde mi to nesmysl, na ilustracnim obrazku je to v miste kde je klicka, a u te je jen lanko
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
-
- Nováček
Tak zítra jedu s dveřmi do servisu.
Uvidíme co to bude. Jen doufám, že se nenaplní nějaká hrůzostršná prognóza a že to opravdu bude jen to lanko. Pak dám vědět jak jsem dopadl. Pokud by to bylo přes léto, tak bych to asi zkusil opravit sám, ale v tomhle počasí se mi nechce se do toho pouštět.

-
- Nováček
Tak hrůzostrašná prognóza se naplnila
V servisu mi dveře otevřeli a zjistili, že se mi totálně rozsypal zámek dveří. Nabídli mi dvě možnosti. Buď jsem si auto mohl s otevřenými dveřmi odvést a opravit sám, či jinde, nebo si ho nechat dveře u nich opravit (to je myslím velice solidní jednání). Po dlouhém váhání jsem se rozhodl zainvestovat. Takže nový zámek 3.900,-Kč. Variantu ježdení po vrakovištích a shánění jakéhosi starého zámku před rozsypáním jsem zavrhl. Přece jen jsou to dveře od řidiče a ty musí jít otevírat za každých okolností. Kdyby to byly jiné dveře, než levé přední, asi bych šel cestou staršího zámku. Neoriginální díl se bohužel nevyrábí. Dále mi v servisu doporučili vyměnit i lanko k vnitřní páčce dveří za 550,-Kč, jelikož to původní už je "načnuté". Takže "paráda". I s prací a dalším montážním materiálem 6.400,-Kč a to už se vyplatí !!!! 

- ondraZ
- Nováček
Přední dveře u řidiče nejdou ZAVŘÍT
mno, já mám teď co se ochladilo (přes noc cca 5 až 10 pod nulou) opačný problém: odemknu normálně auto (DO centrál), ale jak otevřu dveře u řidiče, nejdou pak napevno přibouchnout. Prostě se jen odrazí zpět a ten mechanismus co je má držet přibouchnuté ani neťukne (jakoby tam vůbec nebyl). Začalo to včera ráno při prvním větším mrazu a dnes jsem držel dveře 20km jízdy, i když jsem topil jako blázen (přesto jsem přesvědčen že ten problém způsobuje právě zima). Průběžně jsem cestou zkoušel znovu přibouchnout ale nic. Až jsem přijížděl k cíli, chytly se aspoň na kousek - takový ten standardní "nedovřený" stav, kdy se v zatáčce samovolně neotevřou ale nejsou ani dovřené. Pak když jsem zaparkoval už to šlo normálně dovřít a pak zbytek dne při popojíždění (i když auto vždycky znovu vymrzlo - hodina až dvě stání), jakoby nic... V mechnismu zavírání dveří jsem se nikdy nehrabal, to s tím mám začínat a zkoumat co a jak právě teď když je kurnik -5?
ford focus II turnier 1.6 16V 74kW rv 2005, najeto cca 100tkm
- HonzaFF
- Nováček
Mě to za mrazu začalo dělat jinou ptákovinu: nefunguje centrál ovládaný ze dveří řidiče - ani na klíč (klíčem to jde normálně odemknout), ani na tlařítko LOCK. Centrál na DO funguje normálně. Když se auto trochu ohřeje, závada zmizí, po vychladnutí se opakuje. Až se trochu oteplí, chci se na to podívat. To to ale zase začne fungovat a na nic nepřijdu
. Předpokládám, že bude někde nějaký špatný kontakt - zalomcovat konektory apod.

Teď bez Focusu, BMW E46
Předtím:
DNW FYDC Ghia 2000 (předek po individuálním FL) - předán do dobrých rukou,
Škoda Forman 135L 1992 , Škoda 105L 1988, Trabant 601 lim. 1972 , Škoda Octavia "Barča" 1964 (skončila jako traktor)
Předtím:
Škoda Forman 135L 1992 , Škoda 105L 1988, Trabant 601 lim. 1972 , Škoda Octavia "Barča" 1964 (skončila jako traktor)
-
- Junior
Je to způsobeno vadným mikrospínačem v zámku dveří řidiče. A přes DO to myslím vyšlo signál i do řidičových i do spolujezdcových, a jelikož tam je mikrospínač OK, tak odemkne celé auto.
Kdyžtak mě opravte...
Kdyžtak mě opravte...
- HonzaFF
- Nováček
Že by to bylo přímo v zámku nemyslím, protože se to týká i tlačítka LOCK uvnitř auta.
Teď bez Focusu, BMW E46
Předtím:
Předtím:
-
- Junior
No však tlačítko LOCK a klíček je spojené...Je jedno jelti zmáčkneš tlačítko LOCK a zamkneš/odemkneš zevnitř a nebo klíčkem z venku, jediné co je zvlášť je dálka. Zkus auto odemknout klíčkem přes spolujezdcovy dveře. Jestli to pujde, a odemkneš celé auto, je to jasný.
- HonzaFF
- Nováček
U spolujezdce to přes klíček funguje bez problémů a u řidiče, když je auto ohřáté, nakonec taky. Přes dálku to fungovalo i v největších mrazech. Takže problém budu řešit, až se ještě zlepší počasí (ale pak nejspíš zmizí sám do příští zimy) 

Teď bez Focusu, BMW E46
Předtím:
Předtím: