Každého to jednou čeká. Ať už od rozlité kávy či jiných předmětů nás to jednou donutí k tomu, vydat se mezi pulty obchodního domu a hledat čistič mezi přehršle výrobků.
Potom se nabízí otázka co koupit, a jsem tu vůbec správně?...nebo mám nechat velké peníze firmám, které se o mé auto postarají a v 90% nebudu spokojený?...
Proto je založené toto vlákno, funguje jako prezentace uživatelů, jejich zkušenosti s různými výrobky a odkazy na shopy k jejich pořízení.
Předem upozorňuji, že se jedná o osobní zkušenosti zdejších členů.
Každý to zkouší na vlastní nebezpečí. U každého je doporučení, pokud přípravek zkoušíte poprvé, je dobré zkusit jeho aplikaci na skrytém místě pro případnou nežádoucí reakci. ( ať už s materialem nebo s čističem v minulosti používaným)
- První zmiňované je od "Turtle Wax" crém na kůži.

Jednoduchá aplikace, na balení se neudává zdali se má kůže připravit předem či jinak. Univerzálnost je jedním s +.
Mínus je však kvalita celého výrobku, pokud pořádně nerozleštíte po kůži, zůstávají stopy na oblečení. "Mokrý" efekt přirozenosti sedačkám moc pěkného vzhledu nepřidávají.
Výsledek: Cena neodpovídá výkonu, podprůměrný, dostupný na každé benzínce
----------------------------------------------------------------------------------------------
- Další zmiňovaný je "Autoglym" zvlášť čistič a balsám na kůži

Výrobky od renomované firmy s velkým počtem kladných referencí, jednoduchá aplikace, doporučuje se využít čistič, nechat chvilku působit a pak setřít. Poté se doporučuje balsám s tím samým postupem. Spotřeba minimální. V menším množstvím s tím lze čistit i alcantaru.
Výsledek: Cena odpovídá kvalitě, výrobek se řadí mezi kosmetiku řady +
----------------------------------------------------------------------------------------------
- Čistič a balsám na kůži od značky "GLIPTONE"
Méně známá značka zato stejně né-li více kvalitní jak výše zmiňované.
Firma vyrábí nejen čističe, ale i balzámy či impregnace. Malá spotřeba s doprovodem příjemné vůně anglické kůže. Doporučujeme menší dávkování z důvodu silné vůně.

Výsledek: Cena odpovídá kvalitě, prémiová značka, vhodné k aplikaci kartáčkem nebo mirovláknem
Alcantara
Látky Alcantara nebo amaretta jsou z ultramikrovkáken, mají povrch podobný kůži. Jsou podobné hrubým kůžím. Jsou však choloustivé a musí se pravidelně čistit navlhčeným hadříkem s čističem alcantary. Vždy jej nejprve vyzkoušejte na méně viditelném místě.

Zkušenosti uživatelů:
frantik.17 píše:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=etDAgHfjc_w[/youtube]
Miguelicek píše:Já můžu ten set od Autoglymu jedině doporučitNa čištění lze použít měkký kartáček na boty...a vždy čistým mikrovláknem setřít, aby se špína nerozstírala dál po kůži, takže mikrovlákno po každém setření přeložit...
Jinak stropnice a celkové čištění interiéru, zkusil bych AG Interior Shampoo, nebo já používám Meguiars All Purpose Cleaner naředěný na interiér...stropnice mikrovláknem, sedačky a spol. kartáčkem a neměl jsem problém s fleky ani na světlých barvách
v.marty píše:AhojPlanuju objednavat colourlock na cisteni alcantary..
Na odstraneni zmolku zkus ten strojek..
Neni jak bys tim sedacce ublizil...
A funguje to paradne..
EDIT: dam to i sem at to kazdej najde
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CUzlAqq-LCg[/youtube]
kozlow píše:střední cesta je autoglym, leather care - balzám a čistič. Čistič čistí i alcantaru.
Slavaa píše:Jak píše kozlow ten prostředek je Ok a taky to tím dělám
Jinak odžmolkovač za 60kč udělá fakt super práci
No a jak to dopadlo:nakonec se to srovnalo samo tím,že se to přečalovnilo na ty jiné sedačky(vyhřívané a chlazené od Rumcajze)nebot já měl ty molitany proseděné a na těch novejch jsou jak nové,tak se to krásně naplo a
v.marty píše:Ja mam na alcantaru pripravek na cisteni a druhej na impregnaci. Je tu nekde odkaz vyse. Na kuzi pouzivam pripravky urceny na kozeny sedacky a bundy. Casto sezenes levnejsi a lepsi vyrobek, nez ten marketovanej pro auta. Nakonec kuzi promastim slonim tukem
Tak ať to čistí, FordistiDr.Romca píše:Já používám tohle: http://www.detailingshop.cz/osetreni-ku ... 250ml.html
A čistič od stejné značky a je to bomba! Sloní tuk používám taky, ale ten se musí nechat přes víkend vsáknout, nestačí mu jen tak den...