Demontáž rámečku výdechu klimatizace
- Anduril
- Test driver
Demontáž rámečku výdechu klimatizace
Potřeboval bych oddělat ten stríbrný rámeček, co je kolem výdechů klimatizace - vrže a chci to nějak ošetřit, ale nevím, jak ho oddělat. Poradí někdo? Nic jsem tu takového nenašel.
-
- Test driver
Re: Demontáž rámečku výdechu klimatizace
Kukni do vlakna k panovi odbornikovi Anndymu 

- Anndy
- Test driver
Hehe 
To az ked budem mat potrebne nastroje.
Ale ja som ich nerozoberal zatial. Iba som tam po obvode medzi plast palubovky a ramik strcil pas (1-2 cm siroky a dlhy na pol obluka) takeho materialu tlmiaceho a je relativne pokoj.

To az ked budem mat potrebne nastroje.
Ale ja som ich nerozoberal zatial. Iba som tam po obvode medzi plast palubovky a ramik strcil pas (1-2 cm siroky a dlhy na pol obluka) takeho materialu tlmiaceho a je relativne pokoj.
- Anduril
- Test driver
aha, ja tam mam zatim kousky papiru
ale neni to 100% a je to 100% skarede 
Nekde jsem tu myslim uz cetl, jak to rozebrat, ale ani za nic to nemuzu najit.

Nekde jsem tu myslim uz cetl, jak to rozebrat, ale ani za nic to nemuzu najit.
- Anndy
- Test driver
u mna nie je nic vidiet.
- Anduril
- Test driver
Zajimalo by me, jak jsi tam dostal 1-2cm siroky kus materialu. Pripada mi to uzke, nemohl jsem tam pomalu nacpat ani kousicek papiru.
- Anndy
- Test driver
No proste jednoducho - takym plastovym "bazmekom", ktorym sa hladia stierky som si nadvihol makceny plast palubovky a ten tlmiaci material tam zatlacil 

- Anduril
- Test driver
Tak dneska se mi povedlo demontovat vydech ventilace (i kdyz zbytecne), tak aspon par postrehu, kdyby to nekdo nekdy potreboval.
Drzi to opravdu fest.
Nejprve je treba napr. sroubovakem trochu povytahnout cely vydech z pristrojovky. Prvni uchyty jsou dole, nahore, vpravo i vlevo. Sroubovakem to trochu vypacime, pristrojovka je v tech mistech mekka, takze to neni problem.
Pote, co se vydech trosku vysune ven, je treba (nebo je to lepsi) oddelat stribrny ramecek. Je zahaceny na ctyrech mistech primo k vydechu. Dva jsou nahore, dva uchyty dole. Staci sroubovakem mirne nadzvednout stribrny "hacek" a vytahnout od vydechu, takhle 4x.
Pote mame odkryty vydech. Sroubovakem ho co nejvice vytahnem z pristrojovky a nyni budem potrebovat aspon dva sroubovaky. Vzadu ve vydechu jsou dve zarazky, ktere ho drzi za celni stranou pristrojovky. Daji se zmacknout a tak povolit, aby sel vydech vyndat ven. Potrebujeme relativne maly tenky (plochy) sroubovak, ktery skrz mrizku strcime do vydechu na horni strane a vsunem do patricneho mista, stlacenim sroubovaku smerem dolu se pojistka odkloni od pristrojovky. Druhym sroubovakem pacime vydech ven z pristrojovky (nejlepe na leve / prave strane). Pojistky jsou dve, jedna vlevo nahore, druha vpravo nahore.
Pak uz to cele jde vyndat.
Montaz zpet je jednoducha .. nasadit stribrny ramecek a celek zatlacit do pristrojovky.
Par fotek, jak to vypada:
Drzi to opravdu fest.
Nejprve je treba napr. sroubovakem trochu povytahnout cely vydech z pristrojovky. Prvni uchyty jsou dole, nahore, vpravo i vlevo. Sroubovakem to trochu vypacime, pristrojovka je v tech mistech mekka, takze to neni problem.
Pote, co se vydech trosku vysune ven, je treba (nebo je to lepsi) oddelat stribrny ramecek. Je zahaceny na ctyrech mistech primo k vydechu. Dva jsou nahore, dva uchyty dole. Staci sroubovakem mirne nadzvednout stribrny "hacek" a vytahnout od vydechu, takhle 4x.
Pote mame odkryty vydech. Sroubovakem ho co nejvice vytahnem z pristrojovky a nyni budem potrebovat aspon dva sroubovaky. Vzadu ve vydechu jsou dve zarazky, ktere ho drzi za celni stranou pristrojovky. Daji se zmacknout a tak povolit, aby sel vydech vyndat ven. Potrebujeme relativne maly tenky (plochy) sroubovak, ktery skrz mrizku strcime do vydechu na horni strane a vsunem do patricneho mista, stlacenim sroubovaku smerem dolu se pojistka odkloni od pristrojovky. Druhym sroubovakem pacime vydech ven z pristrojovky (nejlepe na leve / prave strane). Pojistky jsou dve, jedna vlevo nahore, druha vpravo nahore.
Pak uz to cele jde vyndat.
Montaz zpet je jednoducha .. nasadit stribrny ramecek a celek zatlacit do pristrojovky.
Par fotek, jak to vypada:
- Anndy
- Test driver
Super.
A prečo si ich vlastne vyberal?
A prečo si ich vlastne vyberal?

- Anduril
- Test driver
No stale resim povrzavani neceho na strane spolujezdce. Myslel jsem ze, by to mohl byt ten ramecek, tak jsem to cele vytahl, ale nebylo to tim, bohuzel
Asi to bude nekde ve dverich, ale nevim uz co, cele jsem to tam vytlumil, zaizoloval, xkrat to uz resil i servis a vse bez uspechu. Max. to vydrzelo par hodin.

Asi to bude nekde ve dverich, ale nevim uz co, cele jsem to tam vytlumil, zaizoloval, xkrat to uz resil i servis a vse bez uspechu. Max. to vydrzelo par hodin.
- Anndy
- Test driver
A čo A-stĺpik?
Ja som musel tlmiť práve ten v mieste uchytu s palubnou doskou.
Proste ten svetlý plast, ktorý kryje A-stĺpik, má dolu pri palubovke dosť vôľu.
Ja som musel tlmiť práve ten v mieste uchytu s palubnou doskou.
Proste ten svetlý plast, ktorý kryje A-stĺpik, má dolu pri palubovke dosť vôľu.
- Anduril
- Test driver
Nevim, tezko rict. Zajimave totiz je, ze kdyz se rozeberou a slozi dvere, tak je to chvili ok, ale pak to zas zacne. Tak z toho usuzuju, ze to je spise ve dverich. Take zvuk toho skripani je takovy hodne plastovy, jako tvrdy plast. Takovy material se kolem pristrojovky myslim nevyskytuje. Jednou se mi to nejakym zahadnym zpusobem povedlo odstranit na nekolik mesicu, ale nevim jak. Zopakoval jsem to, co jsem tehda udelal, ale bez efektu. Asi se s tim budu muset smirit. Nechce se mi furt rozebirat oblozeni, uz tak ty dvere maji dost.