Volant není rovně
- zderem
- Nováček
Volant není rovně
Ahoj Focusáci! Nevím kdy se mi to stalo, najednou jsem si všiml, že při jízdě po rovné silnici mám volant pootočený doprava. Myslíte, že by to spravili na geometrii, nebo se musí sundat airbag a otočit s volantem? Díky Zdeněk
Ford Focus combi 1,6 16V 74kW 2002 neptun green
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já mám zase volant pootočený trošku doleva, ale hlavu si z toho nelámu.U Felicie, když mě udělali geometrii tak byl vždycky výsledkem volant šejdrem.Tak jsem ho sundal a dal narovno.U Feldy je mnohohran(tisícihran to ale není
). Ale nasadili jste mi brouka do hlavy pánové....
Asi obětuju pětikilo a objednám se

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Když jsi doteď vydržel, tak bych počkal až po zimě.petulka píše:Já mám zase volant pootočený trošku doleva, ale hlavu si z toho nelámu.U Felicie, když mě udělali geometrii tak byl vždycky výsledkem volant šejdrem.Tak jsem ho sundal a dal narovno.U Feldy je mnohohran(tisícihran to ale není). Ale nasadili jste mi brouka do hlavy pánové....
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si GEO dělal v létě a včera jsem si všimnul, že je volant taky nepatrně doprava (při jízdě rovně). No a teď přemýšlím, kterou dírou jsem proletěl
Až budu dávat letňáky, tak udělám i geometrii. P.S. 20 minut jsem tohle téma hledal, vyhledávač mi moc nepomohl...

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A co jsi hledal? Dal jsi spravne klicove slovo? Jinak zatim vysledek hledani funguje tak, ze musis k cili pres vyhledane vlakno a ne hned na vyhledanou stranku.ihrdlick píše:Já jsem si GEO dělal v létě a včera jsem si všimnul, že je volant taky nepatrně doprava (při jízdě rovně). No a teď přemýšlím, kterou dírou jsem proletěl![]()
Až budu dávat letňáky, tak udělám i geometrii. P.S. 20 minut jsem tohle téma hledal, vyhledávač mi moc nepomohl...
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
ono to je věc geometrie - mi dělali geometrii a všiml jsem si, že mám volant nepatrně pootočený - záleží, jak seřídí rovný směr a souosost - když je jedno kolo vytočené a to druhé tomu přizpůsobí, tak volant zůstane pootočený, ale nastavení je správně. Na volantové tyči to nejde přehodit, neb tam není tisícihran, ale šestihran
- richisan
- Zkušený
Re: Volant není rovně
Prevazenie ani geometria nepomohli. Po prehodeni prednych kolies dozadu je to ako ma byt. Zaver: poskodene jedno zadne, starsie koleso. Menili sa aj predne navzajom a vzdy to tahalo do inej strany...Este chvilu na nich pojazdim a potom bude upgrade 

- madbugie
- Zkušený
Re: Volant není rovně
hmmm geometria... alebo aj inac, ze mame auta so sakra citlivym riadenim...
som si donedavna myslel ze mi taha auto volant jemne dolava cca 2 - 3 mm oproti vodorovnej pozicii, no a raz pri predbiehani som si vsimol ze zrazu mi ho tahalo tolko isto doprava...
a prisiel som na to ze cesty su jemne klopene akoby do obluka aby voda odtekala... ked idem pravom pruhu akoby auto padalo z cesty tak musim jemne dolava volantom, ked idem stredom tak je volant rovne, a ked idem vlavo tak akokeby sa chcelo zosunut dolava dak musim volant mierne doprava... som to skusal na takej menej frekventovanej ceste a mi to neslo do gebule. ale v podstate to je fyzika v praxi...
normalne som tomu nechcel verit... musim vyskusat na nejakej dialnici ci pojdem rovno, lebo miestne okresky, teda po ktorych ja chodim su aj volnym okom vidiet ako su zaoblene...
alebo som paranoidny a mam geometriu v pytli len tomu nechcem verit...

som si donedavna myslel ze mi taha auto volant jemne dolava cca 2 - 3 mm oproti vodorovnej pozicii, no a raz pri predbiehani som si vsimol ze zrazu mi ho tahalo tolko isto doprava...
a prisiel som na to ze cesty su jemne klopene akoby do obluka aby voda odtekala... ked idem pravom pruhu akoby auto padalo z cesty tak musim jemne dolava volantom, ked idem stredom tak je volant rovne, a ked idem vlavo tak akokeby sa chcelo zosunut dolava dak musim volant mierne doprava... som to skusal na takej menej frekventovanej ceste a mi to neslo do gebule. ale v podstate to je fyzika v praxi...
normalne som tomu nechcel verit... musim vyskusat na nejakej dialnici ci pojdem rovno, lebo miestne okresky, teda po ktorych ja chodim su aj volnym okom vidiet ako su zaoblene...
alebo som paranoidny a mam geometriu v pytli len tomu nechcem verit...

------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

modrá je dobrá ale iba ako farba auta