Převodník napětí 12V -> 230V
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Převodník napětí 12V -> 230V
Kucí ahoj.
Nenašel jsem tady žádné zkušenosti ohledně převodníku napětí z autozapalovače na klasickou zásuvku 230V.
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Kolika Wattový je potřeba, aby to něco utáhlo.
Díky za odpovědi.
Nenašel jsem tady žádné zkušenosti ohledně převodníku napětí z autozapalovače na klasickou zásuvku 230V.
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Kolika Wattový je potřeba, aby to něco utáhlo.
Díky za odpovědi.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Převodník napětí 12V -> 230V
On to fakt nikdo nepoužívá?
Mě to připadá jako super věc. Zvlášť pokud něco chcete kutit v interiéru a nemáte garáž, kde byste měli zásuvku.
Mě to připadá jako super věc. Zvlášť pokud něco chcete kutit v interiéru a nemáte garáž, kde byste měli zásuvku.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jo a to budeš mít u toho nastartovaný auto nebo ..? Myslím, že kdyby si jel jenom na baterku, tak jí máš za chvílí vyšťavenou. To už si kup elektrocentrálu ( když do garáže) za nějakých cca 3000,- K
i míň http://www.diamondtools.cz/scripts/podr ... p?IDZ=1168

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No ja prave tu garaz nemam 
A prave se ptam na zkusenosti s tim. Je to videt v obchodech, ale tady se o tom nemluvi.
Tak to asi bude kravina, kdyz to nikdo nema no

A prave se ptam na zkusenosti s tim. Je to videt v obchodech, ale tady se o tom nemluvi.
Tak to asi bude kravina, kdyz to nikdo nema no

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak proč mluvíš o garáži??
Jinak je to nejpíš zbytečnost, protože dneska už všechno co potřebuješ koupíš na 12 V - ledničky, kompresory, osvětlení, adaptéry na cokoliv ...

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.

- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
mam zkusenost s touto asi
http://www.e-conrad.cz/menic-napeti-mob ... 2+dp91521/
na dovolenou idealni, nabijel sem pres to mobily, baterie do fotaku (a ze jich s sebou vzdycky mam), proste vsechno... neni to delany na vicewatove pristroje jako klasicke domaci konvice a tak, ale standartni pristroje v poho, notas atd...
http://www.e-conrad.cz/menic-napeti-mob ... 2+dp91521/
na dovolenou idealni, nabijel sem pres to mobily, baterie do fotaku (a ze jich s sebou vzdycky mam), proste vsechno... neni to delany na vicewatove pristroje jako klasicke domaci konvice a tak, ale standartni pristroje v poho, notas atd...
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Galerie:
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ok, super, dik.
A musel jsi mit u toho nastartovano?
Nebo jak dlouho to vydrzi, at si nevystavis baterku?
A musel jsi mit u toho nastartovano?
Nebo jak dlouho to vydrzi, at si nevystavis baterku?
- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
no vzhledem k tomu ze sem to pouzival jen po dovolenych, tak sem netestoval za jak dlouho by se vystavila baterka, ale myslim ze by sis mohl podle prikonu zhruba spocitat kolik casu by trvalo ji vymlatit....ale urcite to neni tak ze ji vymlatis za hodinu....teda aspon myslim
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:

Galerie:
-
- Nováček
Mám měnič, výborná zkušenost, doporučuju. Používám na notebook a další věci, když není šťava.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No a jaky mas?
-
- Kontaktovat uživatele:
Pouzivam 300W prevodnik, je napevno namontovany pod sedackou spolujazdca, pride mi to sikovnejsie ako kupovat na vsetky spotrebice dalsie nabijacky na 12V. Nabijam s tym mobily, notebook i bez motora na novej autobaterii. Mozem toto riesenie len odporucit.
Ford Focus combi I 2003, 1.8Tdci, 85kW
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Muzu te poprosit o znacku a typ? Popr. cenu a obchod?
-
- Nováček
Mám ten převodník taky, kupoval jsem ho z netu, tak že není problém ho sehnat. Ale pozor, mám 400W (dle výrobce) a když jsem tam strčil ohřívačku dětských lahviček (odběr podle štítku 360W) tak začal pískat a vypnul se. Pistolovou pájku a ostatní dorbný spotřebiče to tahá v pohodě. Tak že je lepší víc předimenzovat 

-
- Nováček
A ještě k tomu vybíjení baterky, většina těch převodníků má nějakou ochranu baterie a při poklesu se automaticky odpojí 

- KubaU
- Junior
V autě, se kterým jsem jezdil po USA, byl takový převodník namontovaný napevno (nějaký kanadský, co se tady určitě nedá sehnat).
Mělo to silnější baterku a při poklesu proudu (vybití baterie) pod určitou úroveň se sám vypnul.
Já jsem to používal na dobíjení foťáku, notebooku a mobilu, naprosto v pohodě (za jízdy i s vypnutým motorem). Maník, co to auto vlastnil předtím, z toho jel normálně nářadí, zářivky, a brácha si s rychlovarnou konvicí vařil čaj.
Jen na baterku to vydrželo pár hodin, samozřejmě podle odběru, a ochrana zajišťovala že se potom bude ještě dát nastartovat.
Celkem šikovná věc, jak pro který účel. Samozřejmě záleží na typu a na autobaterii.
Mělo to silnější baterku a při poklesu proudu (vybití baterie) pod určitou úroveň se sám vypnul.
Já jsem to používal na dobíjení foťáku, notebooku a mobilu, naprosto v pohodě (za jízdy i s vypnutým motorem). Maník, co to auto vlastnil předtím, z toho jel normálně nářadí, zářivky, a brácha si s rychlovarnou konvicí vařil čaj.
Jen na baterku to vydrželo pár hodin, samozřejmě podle odběru, a ochrana zajišťovala že se potom bude ještě dát nastartovat.
Celkem šikovná věc, jak pro který účel. Samozřejmě záleží na typu a na autobaterii.