bee píše:No ale to su iba taki amateri, ked miesto intercoolera nevymenili komplet chladiacu sustavu

mali by ist k wolfovi na skolenie/spionaz
Zaujimalo by ma ako taka uprava na 300k zmeni spotrebu

Zdar, fandové úprav motoru ST;
spotřeba jde u této úpravy dvěma směry:
1. pokud jezdíte "spořivě" (dá se s tím jezdit v podstatě "na krouťák", tzn. na 6.stupeň motor jede v klidu už cca ve 40 km/h) a máte lehkou nohu na plynu, je spotřeba oproti "standardnímu ST" o cca 1 litr nižší
2. pokud pod tím "zatopíte", jste naopak o cca 1 až 2 litry výše než u "standardní 225 PS verze"
O mírné úspoře v případě rozumného každodenního ježdění (např. do práce, apod.) jsem dostal informaci přímo od Wolfa, když jsem před návštěvou u nich sepsal cca 20 otázek k této zamýšlené úpravě (pro zájemce či nevěřící Tomáše můžu příště předmětný mail v němčině přiložit). Potvrdilo se mi to inhned jak jsem si auto od nich vzal.
S ST jsem měl předtím po městě při každodenním ježdění spotřebu cca 11,4 až 12,1. Mám lehce atypickou trasu do práce, jezdím ráno cca 15 km po silnici dálničního typu, naopak odpoledne z práce přes střed Prahy, kde jsou trvale "zácpy". Při jízdě po dálnici (když jsem předtím resetoval počítač spotřeby), tam, kde byl běžný provoz, jsem jezdil jako "slušný řidič" kolem 145 km/h, (a tam, kde jsem viděl, že je prázdno včetně policejních Passatů jsem tomu naložil maximum, tzn. 230 až 245 km/h), při celkové délce trasy 160 km jsem nedostal počítač přes 12,4 litrů na 100 km.
Už ze SRN, cestou zpět ihned po úpravě jsem si opět vynuloval počítač, je to do Prahy z Neuensteinu cca 420 km; po ohřátí motoru jsem zkusil párkrát maximálku (ručička tachometru se zarazila na 260 km/h, dál už nemohla jít neb tam mám původní tachometr z ST, kalibrovaný do 260 km/h - RS jej má až do 280 km/h

- nicméně auto stále ještě mírně zrychlovalo), jinak v SRN jsem měl rychlostní průměr na dálnici cca 185 km/h, za hranicemi u nás pak "slušnou" jízdou rychlostní průměr cca 145 km/h a spotřeba na celé této trase se po kontrole v Praze ustálila na 9,9 l/100km.
Potom následovalo opět nulování počítače, od té doby do teď (cca 10 dní) jezdím jen po městě (najeto dalších + 700 km) a jsem na "aktuálním městském průměru" 10,2 l/100 km.
S oktanovým číslem - od Wolfa mám přímo na závěrečné faktuře tučně upozornění, že je třeba tankovat výhradně minimálně 98 oktanů. Já tam ale i předtím 98čku dával, takže je mi to v podstatě "šumák".
Focus II. ST - r.v. 2006, úprava Wolf Racing (340 PS,545 Nm), Bilstein B16 Gewindefahrwerk PSS9, AP Racing (kotouče 362 mm, 6 pístků) - desky Raybestos směs ST31, samosvorný diferenciál Quaife, výfuk MILLTEK turbo back, Semi Slick TOYO R888