Špatné starty VIDEO ! 100% VYŘEŠENO!!! :-)
-
- Nováček
Re: Špatné starty VIDEO Z 99% VYŘEŠENÉ,ZBÝVA 1% problému.
to demarko.já osobně si myslím že strašně krátko žhavíte a za další proč ti svítí kontrolka motoru.takové to čerpadlo v levo na palubce?nejsem si jistej ale mě nesvítí krom baterky a oleje nic.já si nechávám pootevřený dveře a počkám až začne světýlko svítit opět jasně.pak teprve začnu starovat.teď v těchto mrazech-než jsem zamrzl-jsem žhavil 2 až 3x a start uplně na pohodu.a pokud argumentuje někdo kontrolkou žhavení která zhasne po cca 3sekundách je to blbost.když jem mněl všechny 4 žhaviče k.o zhášela uplně stejně a i přes to jsem nastartoval i kolem nuly.
FF I kombi 1,8 Tdci 2003,85kw,šedá ghia v kůži,204tis km,5,3/100km
- strop330
- Nováček
Ahoj, tohle mi to dela taky mozna jeste hurKillermama2323 píše:No takže dneska som aj ja natočil čo robí fofík pri studenom štarte ..nebolo síce až ak zima ( - 4°C) ale i tak ... naskočilo až neskoršie ..podľa mňa buď baterka alebo štartér
![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EE4ntuadPr4[/youtube]

FOFO1 1,8tdci 74kw r.v 2004 185tkm
- Killermama2323
- Nováček
u mňa to býva tiež horšie ..ale to len keď prituhne pri -10°C ...teraz som sa aj ja čudoval že to nabehlo....ja som si najskôr myslel že to bude žhavičmi tak som ich vymenil ale pomohlo to tak na 2-3 dni. A problém tu bol znova. Potom som si myslel že asi baterka vypovedá tak som ju dal nabiť ale nejako to nepomohlo. Čiže najpravdebodopnejšie to bude ten štartér, len neviem kde ho dať zrepasovať. Popr od niekoho požičať nejaký dobrý a skusiť to s ním.
Tak isto ma to už prestáva baviť hlavne keď chcem ísť niekde ráno a auto neštartuje ...snáď na niečo prídem ...

Ford Focus MK1 - 1.8 TDCI - 74Kw - 101PS - Black colour 

- strop330
- Nováček
Taky jsem menil zhavice a me to teda vubec nepomohlo a to i kdyz jsem mel predtim 2 zhavice uplne ko. Ja si taky myslim ze by to mohl delat ten starter ale mam stejny problem jako ty proste nevim kde se to dela ten repas a uz vubec netusi ze by mel nekdo zajem mi pucit starter to by byl velkej zazrak
a navic jsem tady novej takze se sai budu muset zapracovat
Zkusim se tady poradne podivat a snad to vyjde. Mozna by se ti vyplatilo se tady taky optat. At uz nam to funguje sakra

- jakub.sampon
- Pokročilý
to:strop330 Ahoj,Pokud máš stejný problém co já na videu tak z 99%jsem to já vyřešil koupi nový baterie varta silver dynamic 85ah 800a startovací proud,kup si ji taky a bude to dle mého ok 
to: Spread Naprostá pravda helet byla to na 99% baterka a 1%dělá startér asi je ta vydřené pouzdro scháním jiný startér.
Milano: Díkes moc!
Musím říct že varta silver dynamic je kur*a výborná značka/kvalita
co máš přesně za typ baterie máš 74ah nebo 85ah?
Já mám starty 99% 1%procento špatných startů dělá startér podle mě vydřené pouzdro,jinak ti doporučím neboj se žhavit jen 1x a startovat uvidíš chytne to ihned ,nevidím důvod proč by jsi měl 2xžhavit
to: Killermama2323 díkes,určo si ji kup a dej mi vědět jestli ti to vyřešilo,musím říct že řada varta silver je fakt dost kvalitní v poměru ceny je super helet!!
))) Jinak v klidu určo jí tam dáš vejde se tam bez problému a ještě vedle ní zbyde místo cca 3-5mm
))) a dáš tam i kryt baterie u gigamrdky která byla vyšší mi tam nešel zacvaknout kryt baterie a u varty bezproblému
to:ajvn určitě máš pravdu já též moc nechápu lidí co žhavěj víc než jednou nevím proč,helet když je auto v pořádku tak ti chytne na první nažhavení
to: Killermama2323 POkud ti při startování probliken kontrolka abs je to nízké napětí ve voze jak psal již djdekl,díval jsem se na tvé video a zdá se mi že máš slabou baterii respektivě že ti nedává potřebný startovací proud pro roztočení motoru,každopádně se tě chci zeptat jak starou máš baterii ve voze a kolik má ah a kolik má startovací proud? Jinak se chci ještě zeptat takové to pískání co je na videu je z tvého mobilu,fotáku,kamery?a nebo ti takové pískání dělá focus ...??
Anonáv baterka by to vyřešila,kup si pro jistotu vartu 85ah 800a startovací proud
to: Romano Romčo jsme na tom stejně já jsem si též říkal že pokud ty problémy se startováním nevyřeším tak auto prodám v létě,a naštěstí musím říct že se toto konat nebude,ještě musim sehnat nějaký funkční startér a bude to ok
JInak romčo kdybych ti poslal svuj poškozený startér spravil by jsi mi ho?myslim vyměnil pouzrda a uhlíčky?
to: Jardak Určitě máš pravdu
,ale ještě k tomu musí člověk o autu něco vědět aby věděl čím to může být a co má vyměnit/opravit.... víš?
))
to: Romano Romčo dobrej vtip,upřímě jsem se zasmál
něco na tom bude 
to: demarko Myslím si že tvé problémy způsobuje slabá baterie která nemá dostatek startovacího proudu na roztočení motoru,jak dlouho tam máš baterku a co je to za značku a kolik má ah a startovací proud?to že ti svítí kontrolka abs při startu znamená nízké napětí ve vozidle...
to:strop330 souhlasim s tebou musíme již problémy se startováním vyřešit dle mého názoru, pokud má focus 100%baterku minimálně 80ah 700a startovací proud a funkční startér a nové žhavice beru,tak musí kruci na 100%nastartovat na první pokus ráno !
Repase startéru se dělají například zde http://stylbohemia.cz/startery/ ale je to maso za repas dáš 3500kč.

to: Spread Naprostá pravda helet byla to na 99% baterka a 1%dělá startér asi je ta vydřené pouzdro scháním jiný startér.
Milano: Díkes moc!

to: Killermama2323 díkes,určo si ji kup a dej mi vědět jestli ti to vyřešilo,musím říct že řada varta silver je fakt dost kvalitní v poměru ceny je super helet!!

to:ajvn určitě máš pravdu já též moc nechápu lidí co žhavěj víc než jednou nevím proč,helet když je auto v pořádku tak ti chytne na první nažhavení

to: Killermama2323 POkud ti při startování probliken kontrolka abs je to nízké napětí ve voze jak psal již djdekl,díval jsem se na tvé video a zdá se mi že máš slabou baterii respektivě že ti nedává potřebný startovací proud pro roztočení motoru,každopádně se tě chci zeptat jak starou máš baterii ve voze a kolik má ah a kolik má startovací proud? Jinak se chci ještě zeptat takové to pískání co je na videu je z tvého mobilu,fotáku,kamery?a nebo ti takové pískání dělá focus ...??
Anonáv baterka by to vyřešila,kup si pro jistotu vartu 85ah 800a startovací proud

to: Romano Romčo jsme na tom stejně já jsem si též říkal že pokud ty problémy se startováním nevyřeším tak auto prodám v létě,a naštěstí musím říct že se toto konat nebude,ještě musim sehnat nějaký funkční startér a bude to ok

to: Jardak Určitě máš pravdu

to: Romano Romčo dobrej vtip,upřímě jsem se zasmál

to: demarko Myslím si že tvé problémy způsobuje slabá baterie která nemá dostatek startovacího proudu na roztočení motoru,jak dlouho tam máš baterku a co je to za značku a kolik má ah a startovací proud?to že ti svítí kontrolka abs při startu znamená nízké napětí ve vozidle...
to:strop330 souhlasim s tebou musíme již problémy se startováním vyřešit dle mého názoru, pokud má focus 100%baterku minimálně 80ah 700a startovací proud a funkční startér a nové žhavice beru,tak musí kruci na 100%nastartovat na první pokus ráno !

Repase startéru se dělají například zde http://stylbohemia.cz/startery/ ale je to maso za repas dáš 3500kč.

Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ

+Ford Fiesta (1.4) 2004
- Killermama2323
- Nováček
No to pískanie je taký vynález aby som nezabudol zapnúť svetlá
... fuh baterka neviem ako je stará, ale zajtra ju popozerám lepšie a aj odmeriam elektrolyt... Mám tam teraz Bosch S4 72Ah a 680A. No a ako to vidím tak najbližšie zájdem do obchodu a kúpim silverku 85Ah a 800A.
hrôza a des 

Ford Focus MK1 - 1.8 TDCI - 74Kw - 101PS - Black colour 

- jakub.sampon
- Pokročilý
Killermama2323: Tak je to pdole mě zcela jasné kámo,na vině je baterka,přeci jen 680ampérů v zimě nestačí na nastartování
a hlavně ani jedna specifikace baterky nesplnuje origo parametry ,jelikož ford fo focusu DIESEL dával motorcraft 80ah startovací proud 700ampérů
vím ež se opakuji 
JInak dle mého názoru určitě uděláš nejlíp když si koupíš vartu 85ah 800a startovací proud
.
Já ji mám ve voze a nemohu si stěžovat pokaždé pěkně nakopne startér... i když mám se startérem 1%problému ,tak baterka je 100%
)) doost mi pomohla jak bylo - 20 tak sem ani nevěřil že jsem na první otočení klíčku nastartoval,jelikož před rokem v zimě děs a hrůůůůůza,a a tenhle rok jak spadla teplota pod 10stupnůů opět hrůůza po koupi vartičky se vše vyřešilo,určitě bych začal u baterie pak napiš jak to pomohlo a jestli ti vyřešila 100%problému:-))))) 

JInak dle mého názoru určitě uděláš nejlíp když si koupíš vartu 85ah 800a startovací proud

Já ji mám ve voze a nemohu si stěžovat pokaždé pěkně nakopne startér... i když mám se startérem 1%problému ,tak baterka je 100%

Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ

+Ford Fiesta (1.4) 2004
- strop330
- Nováček
re. jakub.sampon
Ano taky si myslim ze poradna baterie je zaklad
Az budu mit kocar doma tak mrknu na baterku a dam vedet. Prej toci dobre ale dle meho nazoru se to uchem nepozna.
dikec za vycerpavajici informace
Ano taky si myslim ze poradna baterie je zaklad

dikec za vycerpavajici informace

- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Nova baterie je sice super, ale kdyz tu baterii dobiji neco, co bez opravy vydrzelo 11 let, a pak ta baterka ma pohanet neco, co ma nastartovat motor a ono je to casem vychozene a zanesene, tak se nemuzeme divit, ze Focusy nestartuji. Popisuju svuj pripad ... I kdyz - ja pres to vsechno jeste startuju.
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- strop330
- Nováček
re jakub.sampon
Taky mi na predeslem voze Opel pomohla Varta ale ta modra myslim dynamic 74ah. Uplnej rozdil takzvane kdykoliv a kdekoliv jsem nastartoval. Jinak jsem se ze zvedavosti dival do firemniho vozu Ford Conect 1,8tdci 2010 a tam je baterie 60ah 580a auto stalo 5dni na mraze a prisel jsem nazhavilo a brnk a jizda
je sice pravda ze se to trosku hadalo ale v norme. To sem napsal jenom tak pro zajimavost:-)
Taky mi na predeslem voze Opel pomohla Varta ale ta modra myslim dynamic 74ah. Uplnej rozdil takzvane kdykoliv a kdekoliv jsem nastartoval. Jinak jsem se ze zvedavosti dival do firemniho vozu Ford Conect 1,8tdci 2010 a tam je baterie 60ah 580a auto stalo 5dni na mraze a prisel jsem nazhavilo a brnk a jizda

- Yeshterr
- Test driver
To je tím, že baterku dokáže vyměnit každej tatarvitut píše:Nova baterie je sice super, ale kdyz tu baterii dobiji neco, co bez opravy vydrzelo 11 let, a pak ta baterka ma pohanet neco, co ma nastartovat motor a ono je to casem vychozene a zanesene, tak se nemuzeme divit, ze Focusy nestartuji. Popisuju svuj pripad ... I kdyz - ja pres to vsechno jeste startuju.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
No, ja mam baterku 4 roky a i pri plnym nabiti ma jen 11.8 V, coz je podle tabulky uz jen 20 % kapacity. Zatezovy proud jsem netestoval, ale nejspis muzu byt rad, ze tam jeste nejaky je ...

- strop330
- Nováček
[quote="Yeshterr"]
jestli ti dobre rozumim tak si myslis ze je to vetsinou startrem? I kdyz mi rekly 2 na sobe nezavysli mechanici ze starter je ok. Ale je pravda ze do strteru nejde videt. A hlavne jsem u toho nebyl
jestli ti dobre rozumim tak si myslis ze je to vetsinou startrem? I kdyz mi rekly 2 na sobe nezavysli mechanici ze starter je ok. Ale je pravda ze do strteru nejde videt. A hlavne jsem u toho nebyl

- Yeshterr
- Test driver
No vidíš, já sedmým rokem a má 11,6V. Startuje ale i v -17ti furt na pohodu. Sice mám benzín, ale kapacita baterie je jen 42Ah. Pokud by byla jen trochu přidřená ložiska ve startéru, tak si ani neprdne.
strop330: Co jsem se setkal, tak většinou jo. Tím přidíráním teče kotvou proud jako prase a tím na zdroji rapidně padá napětí. Taková baterie se navenek tváří jako kapacitně slabá, kdy na ní s připojenou zátěží velmi rychle padá napětí. Realita je bohužel většinou jinde. U městských aut to platí dvojnásob.
strop330: Co jsem se setkal, tak většinou jo. Tím přidíráním teče kotvou proud jako prase a tím na zdroji rapidně padá napětí. Taková baterie se navenek tváří jako kapacitně slabá, kdy na ní s připojenou zátěží velmi rychle padá napětí. Realita je bohužel většinou jinde. U městských aut to platí dvojnásob.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Nicmene u me pro slabou baterku hovori jeste fakt, ze ji pohrbi par topeni nezavislym topenim. Proste, jak jsem rekl - pro zimni starty dieselu je treba mit vse na 100%, jinak je konec.