automatické rozsvícení světel
- Ahmed
- Test driver
U auta je mozna lepsi davat stabilizator napeti, nez odpor, nebo v kombinaci s odporem, vyjde to na par korun. Protoze muzes mit napeti od cca 11V do 14-15V. A to je nekdy pro diodu smrtelneMiky píše:Na svorky se muze pripojit cokoliv, co je na cca 13V. Pokud je na min, musi se dat predradny odpor.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vcera jsem namontoval Pipak2, protoze neprselo. Plasty jsem odmontoval podle navodu od Beriho. Navic je tam plastova uchytka, ktera se musi vypacit , je vlevo nahore u ulozneho prostoru pod volantem.
Odmontovane plasty:

Pripojeny pipak pomoci rychlospojek (15-zelenocerny, 58-zlutooranzovy):

Pripevneny pipak:

Prodleva 10 vterin je pro ropak ponekud malo, protoze zhavice jeste zhavi. Mohu bud poslouchat sirenu (zvuk je opravdu silny) nebo mi staci zapnout obrysova svetla a po nastartovani potkavaci.
Odmontovane plasty:
Pripojeny pipak pomoci rychlospojek (15-zelenocerny, 58-zlutooranzovy):
Pripevneny pipak:
Prodleva 10 vterin je pro ropak ponekud malo, protoze zhavice jeste zhavi. Mohu bud poslouchat sirenu (zvuk je opravdu silny) nebo mi staci zapnout obrysova svetla a po nastartovani potkavaci.
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Koukám žes to připojil už i na parkovačky, o tom jsem taky přemýšlel, ale pak jsem si řekl, abych to občas nezapoměl přepnout do druhé polohy, kdybych třeba nechtěl aby mě to pípání otravovalo...
Jinak dobré obrázky, které jsem chtěl taky udělat, ale už jsem to měl smontovaný. Aspoň je názorně vidět jak to rozebrat.
Jinak dobré obrázky, které jsem chtěl taky udělat, ale už jsem to měl smontovaný. Aspoň je názorně vidět jak to rozebrat.
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, chápu, ale jak se znám, tak už bych ten přepínač nepřepnul po nastartování na tlumený
Ono poslouchat to pípání 10s je taky na zblbnutí, takže to spoždění je dobrý. Já jsem si to piezo co mám namontovaný, mu zacpal dirku, takže tolik "neřvě".
Mimo téma: všiml jsem si že dost řidičů (aspoň na severu čech) přestává automaticky svítit. Ono to bude asi tím, že já jsem ještě nepotkal od července žádnou hlídku a to jezdím denně. Asi mám štěstí

Ono poslouchat to pípání 10s je taky na zblbnutí, takže to spoždění je dobrý. Já jsem si to piezo co mám namontovaný, mu zacpal dirku, takže tolik "neřvě".
Mimo téma: všiml jsem si že dost řidičů (aspoň na severu čech) přestává automaticky svítit. Ono to bude asi tím, že já jsem ještě nepotkal od července žádnou hlídku a to jezdím denně. Asi mám štěstí

Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- martan
- Nováček
Před časem jsem našel na internetu (http://www.dhservis.cz/dalsi/svetla.htm)
tuhle levnou a jednoduchou konstrukci . Kamarád co elektronice rozumí, to opravdu poskládal ze součástek co měl doma, jen cosi za cca15 kč jsem musel koupit. Pak ještě musel udělat plošný spoj, osadit součástky a najít vhodnou krabičku. Montoval jsem to tátovi do Felície, kamarád to dával do Š 120 a funguje to zatím dobře.Focuse mám krátce a do el. si zatím netroufám, proto budu rád, pokud se najde někdo , kdo rozumí Focusům i elektronice a dokáže posoudit vhodnost této konstrukce do Focuse., případně poradí se zapojením do tohoto vozu.
tuhle levnou a jednoduchou konstrukci . Kamarád co elektronice rozumí, to opravdu poskládal ze součástek co měl doma, jen cosi za cca15 kč jsem musel koupit. Pak ještě musel udělat plošný spoj, osadit součástky a najít vhodnou krabičku. Montoval jsem to tátovi do Felície, kamarád to dával do Š 120 a funguje to zatím dobře.Focuse mám krátce a do el. si zatím netroufám, proto budu rád, pokud se najde někdo , kdo rozumí Focusům i elektronice a dokáže posoudit vhodnost této konstrukce do Focuse., případně poradí se zapojením do tohoto vozu.
- Miky
- Nováček
jj, tohle zapojeni mam pripojeny k bzucaku, aby mi to netroubilo hned po otoceni klicku, zacne az po 15 vterinach. Pro rozsviceni svetel by to taky slo pouzit.martan píše:Před časem jsem našel na internetu (http://www.dhservis.cz/dalsi/svetla.htm)
tuhle levnou a jednoduchou konstrukci.
Naposledy upravil(a) Miky dne 21.11.2006 10:49, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus Gold Ultra 1.6 (100k), r.v. 2005, 5-dv. hatchback, Machine silver
- petpol
- Nováček
-
- Pokročilý
NEpetpol píše:Kolega u Peugota 307 nechal přeprogramovat palubní počítač za 270 Kč. Ptal jsem se v autorizovaném servisu Ford, ale oni říkají, že to nelze. Myslíte že lze dosáhnou možnosti zapnutí světel po startu motoru i u FoFo přeprogramováním palubního počítače?

FF1 kombi 1.6 - r.2002 310 tis km a stále to jezdí
FF2 kombi 1.8 92kw - r.2008
S-MAX 2.0 TDCI 103 kw 2014
FF2 kombi 1.8 92kw - r.2008
S-MAX 2.0 TDCI 103 kw 2014
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem manzelce minuly tyden na skodovku namontoval Pipak 1 pro upozorneni nezapnutych a pak i nevypnutych svetel.
Kdysi se prodavala signalizace nevypnutych svetel po zastaveni asi za 90,-Kc. Nekde jsem je videl ve vyprodeji za cca polovicni cenu.
Kdyz se pridaji 4ks usmernovacich diod v mustkovem zapojeni a slevnene pipani se zapoji na stejnosmernou stranu a stridava strana se zapoji mezi pojistku svetel a pojistku zapalovani, pak bude pipak upozornovat jak nezapnute, tak nevypnute svetla.
Kdysi se prodavala signalizace nevypnutych svetel po zastaveni asi za 90,-Kc. Nekde jsem je videl ve vyprodeji za cca polovicni cenu.
Kdyz se pridaji 4ks usmernovacich diod v mustkovem zapojeni a slevnene pipani se zapoji na stejnosmernou stranu a stridava strana se zapoji mezi pojistku svetel a pojistku zapalovani, pak bude pipak upozornovat jak nezapnute, tak nevypnute svetla.

- Tad
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Teda ty seš hlavička!pelen píše:Tak jsem manzelce minuly tyden na skodovku namontoval Pipak 1 pro upozorneni nezapnutych a pak i nevypnutych svetel.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A na 4 panaky mas?Ferino píše:Pelen, tak na tolik diod nemám v pátek v 7hod. večer mozek.![]()

Nechce se mi tu davat obrazek. Zapojeni je jednoduche, predstav si ctverec, co strana, to dioda. Spojeni diod katoda+katoda/anoda+katoda/anoda+anoda/katoda+anoda/...
vysvetlivky:
katoda/anoda ... oznaceni jedne diody (katoda je oznacena prouzkem na telese diody)
+ ... provedeny spoj

Naposledy upravil(a) pelen dne 22.09.2006 22:19, celkem upraveno 1 x.