Co mi vadí na FOFO II

Moderátor:phofy
Odpovědět
panther7
Test driver
Test driver

Re: Co mi vadí na FOFO II

Příspěvek od panther7 » 04.07.2008 12:22

Jestli pak tam není nějaký časový spínač, že kanystr tam narval, ale pak ta klapka ho možná blokla nevím. Časem všechno zjistíme neboj.
Ale ted mě napadlo, co mě vadí: bavil sem se s kolegou měl octáfku mu tam šlo na info displey nejen prům. spotřeba celkově, ale i za určitý úsek-měl 2 linie-vše celkově a za urč. úsek. A mě tam jde jen prům. spotřeba celko, okamž. spotře, čas, teplota venku, kolik dojedu na nádrž, a prům. rychlost.
A zrovna tohle by mě zajímalo-chci urč. úsek a jakou mám spotřebu a to nezjistím - škoda.
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

Radek 1.8 16V
Test driver
Test driver

Příspěvek od Radek 1.8 16V » 04.07.2008 13:13

Jj, přesně to s tím spínačem mě taky napadlo.
Ford Focus 1.8i 16V Combi, r.v.00, Smoke Stone
Obrázek
Obrázek

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 04.07.2008 14:07

pani, ako tu citam o tej palivovovej nadrzi u FFII FL2008, tak mi to nedalo a isiel som to skontrolovat. Vysledok? Sok! 8O Aj pri zamknutom aute (dvakrat stlacene tlacidlo na ovladaci) tam ide uplne strcit ta nasada na tankovanie z bandasky! Iba zeby sa to zamykalo neskor ako vsetko ostatne, o com dost pochybujem. Faceliftaci, vyskusajte to pls!

panther7
Test driver
Test driver

Příspěvek od panther7 » 04.07.2008 14:42

Koukám, že jsem tím všechny překvapil s tou nádrží. Neboj vyzkouším, to během víkendu a pak napíšu, ale pak nachápu proč na mannuálu píšou, o odemčení klapky plnicího hrdla.
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

pette
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od pette » 04.07.2008 14:46

jestli je to tak :roll:
proti FoFo I -mě vadí menší kufr a úchyty příčníků blízko sebe jinak vše OK :wink:
Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4

měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 04.07.2008 15:07

panther7 píše:ale pak nachápu proč na mannuálu píšou, o odemčení klapky plnicího hrdla.
no, nebola by to prva a urcite ani posledna vec, ktora mi na aute nefunguje.

Ako tu uz pisete o tej spokojnosti, mne zacali vrzgat predne sedacky a soferove okno zvlastne puka pri prejazde nerovnosti. Ked ho posuniem o par mm dole, prestane to. Prestavam mat iluzie o novom aute.

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 05.07.2008 12:37

o tej neuzamknutej nadrzi na fofo po fl sa uz pisalo viackrat na internete.
myslim, ze je to feature, ktora nepatri na nas trh, myslim do strednej europy.
ano, na severe europy, mozno :idea: 8)
ale cital som aj, ze v potrubi su 2x sietky proti prieniku pevnych casti do nadrze, takze vytiahnutie benzinu zo zaparkovaneho auta asi bude problem.
skorej vidim problem aby tam niekto zo zavisti nenalial nieco co tam nepatri :!: :?

a este rozlisujte verzie:
fofo2 - uzamykaju sa vonkajsie dvierka na nadrzi, neuzamyka sa uzaver
fofo2 po fl - neuzamykasa asi vobec nic (dvierka ani uzaver)
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 05.07.2008 17:46

Na zaklade toho, ze mam FFI mi neprinalezi hodnotit negativa FFII, ale chcem len porovnat alebolen tak napisat co sa mi nepaci resp. rozdiely.
Exterier sa mi viac paci na FFI (je taky agresivnejsi s tymi svetlami), u FFII mi pride taky tuctovy, akoby sa dizajneri ani nesnazili. Interier je zase krajsi u FFII ale dost mi vadi stereotyp stredovej konzoly, ktora sa tiahne od palubky az dole. Mam 183cm a u FFI mi vyhovuje, ze pravu nohu mozem mat vyklonenu pod to "visiace oko" z palubky. U FFII je to ako v Octavii (jazdim obcas sluzobnou) a tam musim mat nohy rovno resp. do X aby som sa vosiel k pedalom. Tak je vlastne cela prava noha opreta o stredovy tunel. A perlicka na zaver - ked sme u kolegu (FFII) v podvecer menili ziarovku na prednom svetle a bolo potrebne ho demontovat, som sa smial, ze sa konstrukteri trosku pripili ked toto navrhli. Len predstava, ze to bude potrebne menit niekde v noci...

Neviem, ci si niekedy FFII kupim, pretoze som zastancom, ze pokial auto sluzi, nemam dovod ho menit. Momentalne sme na 159.000km takze snad to vydrzi aspon do 250.000km.

Damon
Test driver
Test driver

Příspěvek od Damon » 05.07.2008 19:57

KUTAC píše:A perlicka na zaver - ked sme u kolegu (FFII) v podvecer menili ziarovku na prednom svetle a bolo potrebne ho demontovat, som sa smial, ze sa konstrukteri trosku pripili ked toto navrhli. Len predstava, ze to bude potrebne menit niekde v noci...
Již několikrát jsem měnil žárovku a nemyslím si že to je špatně řešený. Jeden šroub je venku hned a v noci či v dešti si můžeš vzír celé světlo vzít do auta a v klidu vyměnit.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 05.07.2008 20:25

Mi vadi jenom to vrzani a podobne veci, jak jsem psal uz do jineho tematu. Jinak se mi FII libi cele jak je, stare i FL08 (tam me ale moc neberou ty hnusne rucicky u teploty a nadrze). Vzhled je celkove o hodne hezci a ze je tuctovy mi nevadi a hlavne to auto vypada mohutneji, na FI mi strasne vadilo, ze proti ochcavce vypada hubeny jak fabie. Hatchback podle me nema chybu, u kombi se mi trosku nelibi zadek, u noveho FL se mi nelibi ty bile svetla.
Demontaz svetla kvuli vymene zarovky je podle me 1000x lepsi a rychlejsi nez jakekoliv jine reseni. U stareho fofo (a hlavne po fl) bylo opravdu luxusni, kdyz clovek na prvni pokus musel pul hodiny nasazovat zarovku a dalsi pul hodiny kryt. Takhle vyhodim svetlo a bez problemu se podivam dovnitr a za 10 minut jsem nemel co delat, kdyz jsem to menil poprve.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

KUTY

Příspěvek od KUTY » 05.07.2008 21:23

to Ahmed: snad mi povodny FFI posluzi cim dlhsie, pretoze FFII po facelifte sa mi vobec nepaci (interier, radiaca paka, predok v chrome...) takze skor by som bral to FFII co mas ty, teda pred FL...
Inak FFII sa mi paci oproti Octavii viac (objemovo), ktora je dost tlusta...nechapem preco, len jej nafukli plechy, palubovka je stavana na prevoz osob cez Ukrajinsku hranicu...fakt nechapem, preco taka mohutna palubovka + ostatne diely.
No a ako citam, tak aj u FFII je problem so sedackami -> aj v najnizsej polohe je dost vysoko (pisal to tusim TripleJay).
Ja mam sedacku najnizsie a sedim ako v autobuse...dost ma to stve, ale kvoli tomu nebudem menit sedacky, ze...v Octavii sedim krasne "utopeny" dole.

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 05.07.2008 22:59

mne vadi len zatvaranie 5. dveri.. nie vzdy sa podari ich na 1. raz zavret, chce to urcity cvik.. no a este ten displej palubneho PC by mohol byt vecsi.. ostatne je super
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

brava
Junior
Junior

Příspěvek od brava » 06.07.2008 13:39

Vyšší posez v FFII je podle mě +. Člověk není v autě tak utopený a pro nás starší se daleko pohodlněji nastupuje a o tošičku lépe i vystupuje. Byl jsem na to zvyklý z Warťase, do něho se také dobře lezlo a i se z něj dobře vysedalo, řekl bych skoro, že lépe než do fofíka a jiných :wink: .
Na fofo II se najde spousta chybiček (špatný výhled vzad, méně odkl.prostor,neprakticky umístěná zásuvka,občasné vrzání z různých míst atd.).Většina z nich se dá ale odstranit.
Zatím bych neměnil.
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 06.07.2008 21:19

Sedacky jsou spis podle vkusu kazdeho, mi osobne vyhovujou, rad sedim vyse. Na zavirani 5 dveri jsem zapomnel, za to bych dal nekomu po tlame, protoze si skoro pokazde zaspinim ruku. Kdyz to zavru rychle, tak me chytne spodni lem dveri, kdyz to zaviram pomalu, tak musim za listu nad spz. V tomhle ma u me ochcavka a vlastne vsechny skoda i vw? mega velke +. Odkladacich prostoru a podobnych ptakovin ma vice i priblbla fabie :|

Kutac: noo ten chrom vepredu me taky moc nebere
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 06.07.2008 21:38

ano, zatvaranie 5-tych dveri je nechutne odsr....te, ci uz na kombi alebo HB :D
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek