FFII - signalizace nízké hladiny vody v nádobce ostřikovače

Odpovědět
zirafak
Test driver
Test driver

Re: FFII collection - signalizace nizke hladiny ostrikovacu

Příspěvek od zirafak » 11.02.2008 08:43

Bud kludny,nefungovalo ti to ani predtym. :idea:

miro
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro » 11.02.2008 09:17

ani mne to nefunguje u spolujazdca 8)
Ford FOCUS II 1.6 16v Duratec Ti - VCT ghia (115 k) 2006 K&N Air Filter
Obrázek
Obrázek

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Ladis- » 11.02.2008 10:36

ale v manuálu píšou... :? :(
No, raději nic. Ještě od vás dostanu, že ty manuály moc žeru, ať je vyhodím :oops:
A to je mi líto 8)
Ale fakt tam píšou i o spolujezdci...

Ale díky za uklidnění. Nic tak nepotěší jako vědomí, že když chcíply slepice mě, chcíply i sousedovi :-D :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) -Ladis- dne 11.02.2008 19:06, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA
Obrázek
galerie: zde

brava
Junior
Junior

Příspěvek od brava » 11.02.2008 17:47

Bohužel, u Fordů asi občas neplatí, že co je v manuálech psáno, to je i dáno.Kdyby tam alespoň připojili upozornění, že ne u všech výbav to musí fungovat tak ,jak se o tom píše v návodu.Smutné je to, že ani prodejce vás na tyto odlišnosti neupozorní.Buď o nich neví (to v tom "lepším" případě :roll: )anebo o tom takticky pomlčí (v tom horším :evil: ).Já si myslím, že na všechny změny a odlišnosti by měl být zákazník dopředu upozorněn.V opačném případě to zavání neseriózností.
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 11.02.2008 18:24

U stareho fofa na to upozornovali pomalu na kazde strance. Prodejci o tom nevi, kolikrat ani nevi, co to auto umi. Problem je v tom, ze u Fordu existuje miliarda kombinaci vybav, takze to snad smrtelnik nemuze ani vedet. Jednou mas tranzita s kapsou v sedacce, podruhe bez, jednou mas nekde odkladaci schranku, pak ne, nekde neco sviti, jinde nesviti, atd. Je v tom proste bordel, uz tak je xx stupnu vybav a tim, ze si do kazde muze nekdo neco prikoupit se to jeste zhorsuje a o akcnich nabidkach ani nemluve. Pak si koupis trenda, ktery ma 2x lepsi vybavu, nez ghia.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Ladis- » 11.02.2008 19:11

brava píše:Bohužel, u Fordů asi občas neplatí, že co je v manuálech psáno, to je i dáno......
To je hnus, velebnosti :?
Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA
Obrázek

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 12.02.2008 07:04

K těm pásům spolujezdce - nevím na jakém principu by to mělo fungovat, u řidiče je to jasné, ten na svém sedadle musí sedět a čidlo je v zapínání pásů, ale u spolujezdce?? Jak by to poznalo, zda tam někdo sedí nebo ne. Muselo by tam být čidlo nějakého zatížení sedadla a ještě čidlo v zapínání pásů a to ani nemluvím o tom, že bys měl nějaký těžký předmět na sedadle spolujezdce. To by ti pak pípalo a ty bys musel jen tak zapínat pás spolujezdce?
Ford Focus Kombi Titanium-X 1.8 92kW Duratec HE , FL 2008, Silver Moondust
Měl jsem: Ford Focus 1.6 74kW r.2006 Aquarius Blue
ObrázekObrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 12.02.2008 07:29

Su auta,v ktorych je oznamovanie nezapnutych pasov aj na zadnych sedadlach,takze nejko to vymyslene musi byt
Focus FL 2008 uz bude mat aj signalizaciu nezapnuteho pasu spolujazdca.

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Ladis- » 12.02.2008 10:52

tak tak.
Stačí čidlo zatížení a už to jede ;-)

Jinak pokud jde o čidlo zapnutého pásu jako takové - je už u řidiče. Takže dát to ke spolujezdci už by neměl být takový problém.

A pokud bys na sedadlo spolujezdce dal něco těžkého, pak vždy existuje možnost signalizaci vypnout. A to buď pro jednu jízdu nebo trvale (podobně, jako teď můžeš vypnout pípání nezapnutého pásu řidiče pro jednu jízdu).
Obrázek

pirrri
Nováček
Nováček

Příspěvek od pirrri » 12.02.2008 14:06

No tak to se to tu pěkně rozjelo..no se přiznám,že nejsem zrovna ten kdo by studoval nějak návody a manuály.takže je pro mě dobré,že se tu takové debaty vedou.Člověk se to tu doví hnedká aniž by musel někde v manuálu listovat. Tak když jsme u toho vypnutí a zapnutí pípaní bezpečnostních pásů, tak bych se teda zeptal,zda to lze vypnout na delší dobu a případně kde se to toto provádí.

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Ladis- » 12.02.2008 16:29

Vypnout signalizaci nezapnutých pásů by mělo jít tak, že řidič při zapnutém zapalování zapne pás a do 3 sekund jej zase odepne...
Obrázek

brava
Junior
Junior

Příspěvek od brava » 12.02.2008 17:53

To Forfoc:
On už to částečně zodpověděl Ladis. Ale pokud v návodu na str.102 píší cituji :
"Umístěním předmětů na neobsazené sedadlo spolujezdce vpředu se mohou spustit snímače v sedadle a aktivovat signál nezapnutého bezpečnostního pásu, není-li bezpečnostní pás zapnut."Z toho plyne, že tam asi nějaké snímače být musí. Tudíž musí být splněno nejen to, že není zapnutý pás, ale navíc musí být tyto tlakové nebo dotykové senzory v sedadle aktivovány, aby se spustila signalizace nezapnutých bezp. pásů. U FoFo to platí asi jen pro přední sedadla.
Šupneš-li tedy na před.sedadlo pytel brambor a nezapneš mu pás, bude ti Fofík asi nadávat :)
Jo,jo ještě pár takový dotazů a budu umět manuál nazpaměť :D :D :D

Pro adminy: Chtělo by to přejmenovat název tohoto vlákna a přifařit tam nějak i ty bezp.pásy :wink:
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

-Ladis-
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -Ladis- » 12.02.2008 18:09

jojo, jak píšeš. Když si čtu ten můj příspěvek znovu, moc z něj není poznat, že mluvím o dvou čidlech (tak to se omlouvám za nesrozumitelnost - asi jsem [ne]měl svůj den ;-)) - jedno v sedadle, druhé v hlavici zapínání pásu.
Krásně jsi to popsal z toho manuálu, ale bojím se, že některým by nepomohly ani dva pytle brambor, aby se spolujezdec rozpípal :? :( :cry:
Obrázek

pirrri
Nováček
Nováček

Příspěvek od pirrri » 12.02.2008 18:23

brava:no to jo,jak jsem psal tak já zrovna nějaký nadšenec manuálů nejsem, mě stačilo když jsem dostal manuál při koupit, v rychlosti jsem jej proletěl, tak nějak aby člověk znal základní funkce a pak co se časem naučí a kde co pochytí jak a co funguje..

Hribo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribo » 17.02.2008 21:09

Tak ahoj vsetci, s manzelkou sme kupili FOFAII koncom januara. Sme neskutocne spokojny s tym autickom ale ako citam forum a vidim ze niekto ma signalizaciu nizkej hladiny a niekto nema dost ma to znepokojuje.No my patrime do skupiny co signalizaciu nemaju. Mame vybavu CHAMPION X resp. COURIER CX brali sme ho na podnikanie s odpoctom DPH.
No aby som sa vratil k tej chybicke krasy - nie je to az taka velka chyba ale v terajsom pocasi ked vam treba okno umyt a nic tam v tej nadobke nie je tak to trosku nahneva. Sakra aspon keby to nepisali v tych manualoch a nenastartovali cloveka na to ze to moze ocakavata ze sa moze spolahnut ze auticko si popyta vcas.
Dobre este sa chcem opytat ci nahodou niekto nezistoval ci sa to neda domontovat doplnit.

S prianim pekneho dna
FORD FOCUS II 1,6l DOHC DURATEC 74KW/100k - kombi - farba modra metaliza

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“