1.8 - volnoběžné otáčky
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Popisuješ to dobře. Někde se tu na foru už o tom psalo, že se mají kontrolovat tenké hadice na praskliny. Nejlepší bude, když tu svou úpravu nafotíš teď, dokud máš namontovanou zelenou hadici, ta na snímku bude výraznější a nebudeš muset dodělávat na fotku šipku. Pak zkus do svého popisu vložit tu fotku (použij "upravit" atd.) Dobře zvolené fotky hodně pomohou. Neboj se popsat další finty, které jsi kdy na FoFo použil. Brouzdá tady hodně lidí a každý si pak vybere informaci, kterou potřebuje.
- hide
- Pokročilý
Takže dnes mi to při zapnuté klimatizaci třikrát brutálně chcíplo, to znamená, že se závada projevila naplno. A to jsem jel asi 15 minut. Mazal jsem do značkového servisu FORD, kam jsem ovšem přišel 10 minut po zavíračce a přijímací technik mě celkem natvrdo řekl, že dělá 10 minut přesčas a že mám vypadnout, řekl jsem mu ať mě aspoň objedná, ale neměl jsem šanci. Toho technika znám od roku 1988 a tykám si s ním, ale choval se ke mě jako kdybych obtěžoval. V jiném servisu (neznačkovém) se mi ochotně věnovali a technik mi řekl, že to může být vada na klimatizaci, že mi prostě dusí auto, že ji prostě motor na volnoběch neutáhne, že si ji mám nechat prohlídnout. Nemáte s tím někdo zkušenost, že je třeba zadřený čerpadlo, nebo tak něco ? Jinak jako klima v pohodě funguje, chladí o 106. No doufám, že není v prdeli čerpadlo, asi bych se nedoplatil. 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to Hide:
Myslim, ze volnobezne otacky ridi ridici jednotka ve spolupraci s otackovym cidlem. Pokud vyzaduje klimatizace vetsi prikon, otacky maji snahu klesnout, mensi otacky zmeri cidlo a ridici jednotka zvysenim paliva by mela otacky dorovnat.
U stareho R19, kdyz jsem odjizdel z chalupy z mirneho kopecka, nechal jsem motor bezet na volnobeh a pri najezdu do maleho kopecka motor vyrazil kupredu, aniz jsem pridal plyn, to zaridila ridici jednotka.
Proto si myslim, ze neco bude pravdepodobne s cidlem otacek.
Myslim, ze volnobezne otacky ridi ridici jednotka ve spolupraci s otackovym cidlem. Pokud vyzaduje klimatizace vetsi prikon, otacky maji snahu klesnout, mensi otacky zmeri cidlo a ridici jednotka zvysenim paliva by mela otacky dorovnat.
U stareho R19, kdyz jsem odjizdel z chalupy z mirneho kopecka, nechal jsem motor bezet na volnobeh a pri najezdu do maleho kopecka motor vyrazil kupredu, aniz jsem pridal plyn, to zaridila ridici jednotka.
Proto si myslim, ze neco bude pravdepodobne s cidlem otacek.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Obtizne se opravuje zavada, ktera se projevuje jen obcas. Studene nedokonale spoje nejhur. Nedavno jsem se snazil opravit zarizeni na serizovani naftovych cerpadel. Ma to dve optocidla, jedno na mereni poctu zdvihu a druhe na mereni otacek. Mereni otacek obcas nefungovalo. K oprave jsem si vzal radeji i osciloskop. Pulsy z optocidla chodily pekne podle otacek zarizeni. Dnes jsem se dozvedel, ze to cidlo jiz doslouzilo - natrvalo a bude cele vymeneno. Murphyho zakony funguji presne. Kdysi jsem chodil opravovat TV a stavalo se casto, ze kdyz jsem prisel na nahlasenou opravu, fungovaly perfektne, nepomohlo ani buseni pesti shora ani z boku.
To, ze ti kiksly otacky najednou, to muze byt podobne. Drzim palce, at je to jen prkotina - za malo penez.
To, ze ti kiksly otacky najednou, to muze byt podobne. Drzim palce, at je to jen prkotina - za malo penez.
-
- Junior
Hide: Tak dej pak vedet, ktera hadice to bude v Tvem pripade
.
Btw. me chcipani po nastartovani momentalne ustalo (asi diky teplotam, ventilator s klimou zapinam po par metrech jizdy). Jako novinka vsak zaclo takove divne pocukavani za jizdy se zarazenou rychlosti bez plynu. Pri polechtani plynoveho pedalu auto cukne dopredu, pri pusteni dozadu.

Btw. me chcipani po nastartovani momentalne ustalo (asi diky teplotam, ventilator s klimou zapinam po par metrech jizdy). Jako novinka vsak zaclo takove divne pocukavani za jizdy se zarazenou rychlosti bez plynu. Pri polechtani plynoveho pedalu auto cukne dopredu, pri pusteni dozadu.

Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03
-
- Junior
Jo jo, necely 4 tis. Kc i s praci tady u nas v Ove, nabidku jeste nekde mam, taky me to cekahide píše:No teď mi volali ze servisu. Prej to byl ventil volnoběhu a nahráli nový data do řídící jednotky. Takže vypláznu minimálně trojku a jestli to nepomůže, tak asi vymění motor, podvozek, karosérii ......

Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
- inziFocus
- Nováček
ahojte vsetci, mal som prave teraz rovnaky problem s otackami - pri vyradeni rychlosti stupli na 2-3 tisic a klesli az ked som zastal po takych 2 sekundach. menili mi potenciometer na skrtiacej klapke (v autoriz. servise) a pomohlo to tak na 1000km, potom to zacalo znova. tak som isiel do ineho servisu a pricinou bola derava hadica podtlakoveho sania - zistili to za 2 min, stacilo ked to upchal prstom a motor hned skludnel.
-
- Junior