AAA Auto

Odpovědět
Ma.rt
Test driver
Test driver

Re: AAA Auto

Příspěvek od Ma.rt » 22.07.2012 19:39

tak to je jeste jakztakz bezna proporce mezi prodejni a nakupni cenou, ale toho vylitanyho focuse koupili tak za 40-50 tis. Kc. Ale je to tim, ze lidi si auta neproverujou a tuhle sracku nekdo stejne koupi
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001

MK2
Test driver
Test driver

Příspěvek od MK2 » 22.07.2012 21:22

Byl jsem s kolegou v pátek ve výkupu vozů v AAA. Dostal za svoje 110000 Kč a dnes je na prodej áčkách za 150tis :roll:
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 22.07.2012 21:24

jak psal V12, každý chce vydělat. :nazdravi:

Bax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bax » 22.07.2012 21:31

Víš jak, dají 150 a ví, že můžou smlouvat třeba na 130 a všichni budou nakonec spokojení :perfect:
Ford Focus • 1.8 ZETEC • GHIA • Moondust silver

VladoZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od VladoZ » 22.07.2012 21:34

Mě nevadí rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou (musíš tam navíc počítat 20% DPH) - z něčeho žít musí. Vadí mi, že vykupují a následně se snaží prodat vozy, které by měli správně být na vrakovišti, resp. rozebrané na náhradní díly. Jednak by to bylo čestné, jednak by byli levnější náhradní díly, jednak by ubylo krádeží (většina kradených Škodovek se rozebírá na náhradní díly). Ze 4 vozů, které jsem testoval, jen jeden byl opravdu provozuschopný, a ten, vzhledem k reálně najetým kilometrům, opravě po větší havárii (kterou neměli zdokumentovanou) a nutnosti investice do setrvačníku, má reálnou hodnoru tak 35-40 tisíc, jak jsem koukal na inzerci. Nemyslím, že jsou u nich na výkupu tak blbí, aby to nevěděli a platili Němci resp. bazaru v SRN více. Jedině, že by si byli natolik jistí svými schopnostmi (a hloupostí zákazníků), že by předem spoléhali, že to prodají takhle...

Ma.rt
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ma.rt » 23.07.2012 08:45

jsou to parchanti, ja proste nedam dopustit na dovoz individualne, nebo pres slusneho dovozce. slusnej proverenej autak z Nemecka, zdanlive drahej, je nakonec vetsinou to nejlevnejsi a bezproblemovou variantou
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 23.07.2012 10:21

Koupili jsme tam loni v srpnu manželce Yarisa 2008 s najetýma 17tis. s origo vedenou serviskou Toyoty v H.K. Celou dobu taky vozila postaršího politika v H.K. (mocný google mi to zjistil :lol: ) Vše bez problémů, kolik na ní vydělali nevíme, ale cenově se nelišili od podobných aut prodávaných jak v bazarech, tak autorizovaných servisech .... minulý týden poprvé na STK a bez jediné závady.
Možná to byla "volavka" jak jsem se tu někde dočetl, ale štěstí pro nás, že byla skutečná :D
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

vitacz
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vitacz » 23.07.2012 10:41

Tak nějak mi připadá, že se divíte, že ten bazar má na autě 20, 30 tisíc? A s jakou marží by to měl prodávat? Se divíte, že když si koupíte střep, že je to střep? Auto se vždycky musí pečlivě vybírat, není to jak kupovat rohlíky. A je úplně jedno jestli je to AAA, nebo ESA, nebo jakejkoli jinej prodejce. Dokonce to může být i sám majitel, kterej vám prodá střep. Rozhodně si nemyslim, že bazary prodávaj jen střepy. Je přece jasný že auto i za 100tis nemůže být ok,určitě bude třeba narvat další 10tis (třeba). A pokud někdo z vás znáte 100% bazar, kde prodáváj voňavky za hubičku, dejte vědět. Znám např bazar, kde prodávají jen opravdu pěkný kousky, taky těch aut nemají mnoho tuším tak do 30ks, ale cena samozřejmě je i vyšší. Probuďte se už z té diskotéky a otevřete oči. Nevěřte nikomu co je kde napsané a co vám kdo slibuje. Dejte na sebe, svůj rozum instinkt a ptejte se, furt se ptejte i napíčoviny. Pokud vám tam něco nesedí neberte to. Aut je všude strašně moc. Když to nekoupím dneska koupím to klidně zítra, nebo za týden někde jinde.
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
Ford S-Max 2.0 TDCi 103KW - 2011
ObrázekObrázek

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 23.07.2012 10:58

vitacz píše:Tak nějak mi připadá, že se divíte, že ten bazar má na autě 20, 30 tisíc? A s jakou marží by to měl prodávat? Se divíte, že když si koupíte střep, že je to střep? Auto se vždycky musí pečlivě vybírat, není to jak kupovat rohlíky. A je úplně jedno jestli je to AAA, nebo ESA, nebo jakejkoli jinej prodejce. Dokonce to může být i sám majitel, kterej vám prodá střep. Rozhodně si nemyslim, že bazary prodávaj jen střepy. Je přece jasný že auto i za 100tis nemůže být ok,určitě bude třeba narvat další 10tis (třeba). A pokud někdo z vás znáte 100% bazar, kde prodáváj voňavky za hubičku, dejte vědět. Znám např bazar, kde prodávají jen opravdu pěkný kousky, taky těch aut nemají mnoho tuším tak do 30ks, ale cena samozřejmě je i vyšší. Probuďte se už z té diskotéky a otevřete oči. Nevěřte nikomu co je kde napsané a co vám kdo slibuje. Dejte na sebe, svůj rozum instinkt a ptejte se, furt se ptejte i napíčoviny. Pokud vám tam něco nesedí neberte to. Aut je všude strašně moc. Když to nekoupím dneska koupím to klidně zítra, nebo za týden někde jinde.
Drsněji napsáno, ale 100 % POTVRZUJI !

VladoZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od VladoZ » 23.07.2012 13:40

Jděte s tím k šípku, vážení pánové znalci! Já jsem možná idealista, ale myslím si, že primárně by se lhát a podvádět nemělo. Vaše argumentace mi přijde stejně úchylná jako tvrzení, že když doktora nepodmáznete tučným úplatkem, tak se nedivte, že vás léči špatně a přišije vám nohu prsty dozadu. Za druhé, proč by nemělo mít 12-leté auto cenu 50 000 Kč? Cenu určuje trh, pokud lidi takhle stará auta za vyšší cenou nekoupí, tak co? Chtějí snad bazary dotaci aby přežily? Ať si to pořeší u výkupu! Tohle je důvod k omluvě prodávání vraků za hubičku?
Současná praxe je taková, že bazar veme všechno-dobrý vozy i vraky- a zákazník si musí umět vybrat, přičemž prodejce mu v tom ani trochu nepomůže, spíše naopak, snaží se ho očurat, kde to jde. To je to samé jak s mnohými řemeslníky - když na ně nedohlížíte a nerozumíte tomu, co dělají, oserou vás na kvalitě práce i materiálu. Až pan vitacz bude na nějakého takovéhoto řemeslníka nadávat, ať si vzpomene, jak tady obhajoval bazarníky.
Vraky patří na vrakoviště, do bazaru patří opravená a provozuschopná auta za jakoukoliv cenu- klidně i vyšší. Pak holt každý bude vědět, že za 50-tisíc Kč nic schopného nekoupí a bude kalkulovat s reálnými cenami ojetin versus reálné ceny nových aut, to bude fér. Pak žádné ohnivé diskuse nebudou třeba.

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitut » 23.07.2012 13:53

VladoZ píše: Cenu určuje trh, pokud lidi takhle stará auta za vyšší cenou nekoupí, tak co?
To je zasadni problem v CR. Tady vraky casto nemizi na vrakovistich, tam se rozebiraji kradena. Vraky se vraceji zpatky na silnice z jednoho duvodu - zakaznici chteji levna, mlada a nalestena auta. Abys udrzel nizkou cenu (rozumej nesmyslnou cenu obvyklou na trhu v CR), nedokazes to jinak, nez upravit nebo slepit vrak. I ja bych byl rad, kdybych svoje auto s jasnou historii prodal za slusnou cenu, ale vzhledem k tomu, ze bazary jsou preplnene vraky, ktere urcuji cenu modelu na trhu, nemam moc sanci. Diskusi je treba tocit kolem podvodu a jak je vymytit ... Pak i ty prodas svoje auto za slusnou cenu.
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004

byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

Obrázek

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 23.07.2012 14:52

vitacz to celé jen na závěr shrnul do vět: Pokud vám tam něco nesedí neberte to. Aut je všude strašně moc. Když to nekoupím dneska koupím to klidně zítra, nebo za týden někde jinde.

Je snad v tom něco špatně?

vitacz
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vitacz » 23.07.2012 16:01

Nechci obhajovat obchod z auty. Ale takhle to prostě v ČR chodí, stejně tak jako stavební firmy okrádají zákazníky. A jak jsem už psal, furt se ptát, prostě být v obraze. Při rekonstrukci jádra nezavolám jedné firmě, ale nechám si udělat několik nabídek a taky nemusím vzít tu nejlevnější. Chápu že mnoho lidí rozčiluje přístup prodejců, ale oni lžou protože o tom nic autě nic nevědí. Není nad to si to pořešit sám, nebo s člověkem který se v autech vyzná, ale i tak může, proběhnout špatný kup. A proto jak jsem psal, auto je důležité pořádně prověřit, když se mi tam cokoli nelíbí tak to nekoupim a jedu jinam, počkám si na jiné auto. Nikdo vás do kupu auta nenutí. Když si kupuju auto např za 200tis je to např pro mě dost peněz a za ty peníze, když si do toho auta sednu, chci mít dobrý pocit, že je všechno OK.
Jinak bazary prodávají to co lidi chtějí, nebo to co kupujou. Jaká je situace v ČR za to nemůžou bazary ale lidi co to kupujou. Proč myslíte že je mnoho zboží v regálech dražší jak v německu? No protože to stejně koupíme tak proč by to nenabízeli, že? :D
Ford Focus 1.8 TDCi 74kW chip 92kW 125HP Kombi 2004 ->Galerie<-
Ford S-Max 2.0 TDCi 103KW - 2011
ObrázekObrázek

VladoZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od VladoZ » 23.07.2012 17:44

Pane Wolodyowsski, citujete to, co nikdo nezpochybnil. Já si vyberu od pána vitacz jiný citát: "Se divíte, že když si koupíte střep, že je to střep?" Protože v tom tkví podstata mé nespokojenosti - bazar to auto totiž neprodává jako střep, ale jako funkční auto. Pravda, za pomoci kouzelné formulky "stav přiměřený věku" - no kdyby bylo stavem přimeřeným věku u 10-letého auta, že je neschopné jízdy, tak to mi vysvětlete proč je průměrné stáří aut v této zemi 13 nebo 14 let...
Já vím, že i v jiných oborech nepoctivost kvete, bazarníci nejsou jediní. Znamená to, že s tím mám souhlasit? Že jsem duševně labilní, když píšu, že mi to vadí?
"Bazary prodávají to, co lidi kupujou" je argumentace na úrovni obchodníka se zbraněmi zásobujícího genocidu, nebo, promiňte mi to, na úrovni nacistů, jenž před Norinberským válečným tribunálem tvrdili, že pouze vykonávali rozkazy. "Já za nic nemůžu, lidi si za všechno můžou sami", to je univerzální postoj, kterým si obhájíte všechno. Včetně práce dozorce v lágru. Bez svědomí a vlastní odpovědnosti spúolečnost fungovat nebude- naši politici jsou nám toho učebnicovým příkladem.
Už vidím pana vitacz, jak odchází z nemocnice z nohou opoerovanou prsty dozadu a sebe jak mu říkám: "sory pane, měl jste si zistit, jak se ta operace má dělat, zajistit si odborníka, který bude během anestezie dohlížet na sále, zda operatér nepostupuje špatně, a v neposlední řadě chirurgovi dát dostatečně vysoký úplatek (přece nemůžete chtít, aby vás za svůj plat kvalitně odoperoval...)

VladoZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od VladoZ » 23.07.2012 18:29

Ještě mě napadl jeden ekonomický aspekt věci - říkáte, že kupující mají nereálá očekávání ohledně poměru ceny a kvality auta. Já se ptám - odkud je mají? No přeci z ponuky bazarů na internetu! Každý, kdo jde kupovat ojetinu, se přece nejdříve ze všeho koukne někam na Tipcars nebo podobný portál a zjistí si cenové rozpětí. Hledá pak obvyklle někde kolem středu. Pokud je na trhu inzerováno velké množství aut za nízké ceny, která jsou označena jako provozuschopná, pak dochází k výrazné deformaci celé statistiky. Bazary tak jdou sami proti sobě, když vyvolávají u zájemců zdání nižších cen, než jsou reálné, těžko je pak na místě budou přesvědčovat o tom, že realita je zcela jiná. Vzniká tak typický uzavřený kruh -bazar se podbízí cenami, které jsou nereálné, dostává se tak do situace, kdy za dané peníze nedokáže provozuschopná auta sehnat tak, aby k nim měl dostatečnou marži a pouští se do nabízení vraků, žehrajíce na zákazníky, že chtějí za pár korun zázraky. Zákaznící navnadění nízkými cenami v inzerci, je pak očekávají i na place - u férového bazaru je nenajdou a odcházejí sklamáni "jak jsou tu drazí", u neférového pak s nadšením kupují vrak a nadávají až následně při účtence z autoservisu.
Hádat se, kdo je vinen dtřív, či víc je pak hádání o slípce a vejci. Takovýto kruh lze rozetnout jen tím, že některá složky vyppluje "proti proudu" t.j. začne se chovat jinak, než povrchní logika kruhu velí. Proto je dobré, že existují takovéto diskuse, aby si kupující uvědomili realitu a neměli zkreslené představy. U bazarníků nezbývá, než apelovat na morálku či pokus založit nový ekonomický model fungování bazaru (/ceož je nemalá investioce s nejistým výslekem). Nejsnadněji by to mohli udělat velcí hráči, ti ale obvykle nemají dost odvahy, ta bývá vlastní spíše malým firmám.

Odpovědět

Zpět na „recenze prodejců a autobazarů“