Kolisanie otacok motora pri dojazde na krizovatku
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolisanie otacok motora pri dojazde na krizovatku
Tazko radit ... mozno skus inu pobocku Fordu, Fokiho ...
Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010
- Goro26
- Nováček
Ahoj Ja mam sice Fiestu 1.4 ale mam tak isto problem s otackami .... moj problem je nasledovny:
Pri dojazde na krizovatku mi auticko drzi pekne otacky na 900. Ked vsak zastanem otacky mi automaticky klesnu na 750 a su take stale nekolisu ale su nizsie .... Pisal som mail do fordu (dostal som dost strucnu odpoved ale ved co sa da cakat ked pisete mail do servisu) ze otacky si automaticky nastavuje riadiaca jednotka motora .... Teda ja som totalny laik ale tiez ma to dost stve ... ale pomalicky si zvykam Na spotrebu mi to niako nevplyva akurat motor trosku zmeni zvuk a obcas trosku pukne ....
Tymto by som sa chcel opytat aj vas ci nemate problem ze ked vam klesaju otacky na normal ci vam to nevydava taky pukavy (nespecifikovatelny) zvuk ....
Pri dojazde na krizovatku mi auticko drzi pekne otacky na 900. Ked vsak zastanem otacky mi automaticky klesnu na 750 a su take stale nekolisu ale su nizsie .... Pisal som mail do fordu (dostal som dost strucnu odpoved ale ved co sa da cakat ked pisete mail do servisu) ze otacky si automaticky nastavuje riadiaca jednotka motora .... Teda ja som totalny laik ale tiez ma to dost stve ... ale pomalicky si zvykam Na spotrebu mi to niako nevplyva akurat motor trosku zmeni zvuk a obcas trosku pukne ....
Tymto by som sa chcel opytat aj vas ci nemate problem ze ked vam klesaju otacky na normal ci vam to nevydava taky pukavy (nespecifikovatelny) zvuk ....
Ford Fiesta 1.4 Duratec Titanum 3/2009
- Dzefer
- Zkušený
to klesanie pri dojazde je podla mna ok, robi mi to tiez. Chapem to tak, ze kym je auto v pohybe, treba nejaku energiu na posilovac riadenia, brdz, ... Prip. ma opravte.
To pukanie mne nerobi, ale neviem, co presne si mam pod tym predstavit.
To pukanie mne nerobi, ale neviem, co presne si mam pod tym predstavit.
- Anndy
- Test driver
ja to chapem tak, ze by bolo fasa doladit soft RJ
. Ale moze tam byt aj nejaky iny inziniersky problem...
Dnes som skusal, uplne nahodou - siel som asi cca 40-50 kmh a vyradil som - chcel som eliminovat hluk motora. Na volnobeh som dochadzal uz domov, takych dobych 200 - 300 m vkuse. A napadlo ma po chvili kuknut na rucicku a nic - drzala otacky uplne v pohode.
Ale, v podstate to moze byt ojedinely pripad, kedze naposledy co som to pozeral to kolisalo tiez, ale moc to neriesim, kedze na neutral moc nejazdim.

Dnes som skusal, uplne nahodou - siel som asi cca 40-50 kmh a vyradil som - chcel som eliminovat hluk motora. Na volnobeh som dochadzal uz domov, takych dobych 200 - 300 m vkuse. A napadlo ma po chvili kuknut na rucicku a nic - drzala otacky uplne v pohode.
Ale, v podstate to moze byt ojedinely pripad, kedze naposledy co som to pozeral to kolisalo tiez, ale moc to neriesim, kedze na neutral moc nejazdim.
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tento fordacky system s otackami je divny ... skusal som toto iste na Aurise 1.4 a nic sa nedialo. Pri vyradeni a dojazde na krizovatku na neutral sa rucicka otackomeru ani nepohla az kym auto nezastalo resp. kym som sa znovu nerozbiehal... Na Focuse si tesne pred uplnym zastavenim auto samo prida a potom hned ustali volnobezne otacky. Ale Auris ma zase iny system (elektricky posilovac atd.) tak to moze byt aj tym ... ktovie.
Goro26: Ake mas inak dojmy z novej Fiesty? V pohode je ta 1.4ka ?
Goro26: Ake mas inak dojmy z novej Fiesty? V pohode je ta 1.4ka ?
- Goro26
- Nováček
Ono to s tymi otackami mi robi od zaciatku .... vyradim rychlost idem na neutral 900, dobrzdim zastavim 750 .... S tym pukanim ... no je to skorej take mlasknutie ... Ked stojim a pridam, pustim plyn a otacky ako klesaju tak ked zastavia tak to tak mlaskne ... No ale nerobi to stale ... No a do servisu to tahat nechcem kedze inak je setko v pohodke ... Ked im poviem ze mi to mlaska tak ma vysmeju
...
maxo111: Dojmy su inak super ... Opticky sa nova fiesta z vonku zda velmi mala ale ked si clovek sadne dovnutra je to dost priestranne auticko. Mam zatial najazdenych 1000 km a spotreba sa mi uz asi od 700 nehybe ... ostala na 6,8 ... jazdim aj v meste aj mimo a nejazdim niako ekonomicky takze s tym som spokojny ... Jedina chyba (no to ani neni chyba skor postreh) je len ten mlaskavy zvuk a tie otacky ... Ale ako to tak citam tak s tym ma problem viacej ludi ... takze si to asi prestanem vsimat ... Jo a jeden nedostatok predsa ... malo odkladacich priestorov ... doporucujem prikupit laktovu opierku ... Ja sa teda chystam si to obstarat
Inak som spokojny
Vy co mate FoFo ake mate spotreby?? To by ma zaujmalo ....
Dik

maxo111: Dojmy su inak super ... Opticky sa nova fiesta z vonku zda velmi mala ale ked si clovek sadne dovnutra je to dost priestranne auticko. Mam zatial najazdenych 1000 km a spotreba sa mi uz asi od 700 nehybe ... ostala na 6,8 ... jazdim aj v meste aj mimo a nejazdim niako ekonomicky takze s tym som spokojny ... Jedina chyba (no to ani neni chyba skor postreh) je len ten mlaskavy zvuk a tie otacky ... Ale ako to tak citam tak s tym ma problem viacej ludi ... takze si to asi prestanem vsimat ... Jo a jeden nedostatok predsa ... malo odkladacich priestorov ... doporucujem prikupit laktovu opierku ... Ja sa teda chystam si to obstarat
Inak som spokojny
Vy co mate FoFo ake mate spotreby?? To by ma zaujmalo ....
Dik
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
spotreby su v tomto vlakne: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=205 tak si mozes porovnat s ostatnymi
Nech ti Fiesta sluzi, tieto nove vyzeraju super
Urob si galeriu ak este nemas, hadam admini prepacia ze nemas Focus ani Mondeo 
Inak ta 1.4 ma variabilne casovanie ventilov, ci ako z nej dostali 71kw ?

Nech ti Fiesta sluzi, tieto nove vyzeraju super

Inak ta 1.4 ma variabilne casovanie ventilov, ci ako z nej dostali 71kw ?
- Goro26
- Nováček
Joj dakujem ... viem Nemam focus ani mondeo ale ked som hladal stranky o novej fieste nic som nevygooglil tak som napisal sem ... snad to teda nebude taky drasticky problem ...
No o tych ventiloch som teda doteraz nic nevedel .... Mas niaky link kde by som sa o tom nieco dozvedel?? Dik moc
No o tych ventiloch som teda doteraz nic nevedel .... Mas niaky link kde by som sa o tom nieco dozvedel?? Dik moc
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ak chces, skus si dat galerku medzi Focusy, mozno neskor admini urobia vlastnu sekciu pre Fiesty
To s tymi ventilmi bola praveze otazka. Ocov Auris je tiez 1.4 71 kw a ten ma variabilne casovanie... Donedavna boli fordacke 1.4 55 resp. 59 kw tak ma zaujalo ked som si vsimol vykon 1.4 v novej Fieste. Skusim pogooglit
EDIT: Z toho co som vygooglil to vyzera ze ma klasicke casovanie ventilov. Pekne ho vyladili

To s tymi ventilmi bola praveze otazka. Ocov Auris je tiez 1.4 71 kw a ten ma variabilne casovanie... Donedavna boli fordacke 1.4 55 resp. 59 kw tak ma zaujalo ked som si vsimol vykon 1.4 v novej Fieste. Skusim pogooglit

EDIT: Z toho co som vygooglil to vyzera ze ma klasicke casovanie ventilov. Pekne ho vyladili

- Bulbaj
- Nováček
Pokles otáček způsobuje i klimatizace .
- Goro26
- Nováček
Niekde na nete som sa dozvedel ze otacky mozu zalezat aj od objemu motora .... Napr nizsie objemy mozu mat volnobezne otacky okolo 700 a tie vyssie aj 1000 .... Tak neviem JA som bol vzdy zvyknuty ze otacky v ktorom kolvek aute som som jazdil boli na 900 pri teplom motore .... a mne teraz furt sedia na 750 ....
- Forfoc
- Pokročilý
Dzefer píše:robi mi to to iste, len sa mi zda, ze to neni taky extrem 300 - 800, ale 600 - 1000. Ale iba ked je zahriaty motor, ked je studeny, klesne to na 1200 a tam drzi.Anndy píše:hmm - mne dnes sa stalo toto (napadlo ma to len tak nahodou):
obvykle nedavam neutral pred krizovatkou, az tesne pred zastavenim. Teraz som si spomenul na vlakno v takej cca 20-30kmh vyradil a cakal co rucicka.
A kupodivu rucicka "zbesilo" behala medzi cca 300 a 800 ot. - hore, dole, hore dole, kym som uplne nezastal. Potom sa ustalila na volnobeznych otackach.
Ale kedze na neutrali nejazdim, zily mi to netrha. Na konci marca idem do banoviec na prehliadku, tak ked nezabudnem, spomeniem to. Ale nedavam tomu velke sance, ked je to raz tak naprogramovane, ani servis s tym nic neurobi.
Tomtom napsal :Mam stejny problem, trva porad, uz od noveho auta. Pri dojezdu na neutral, 20-30km/h otacky litaji, nekdy dolu az tak, ze motor zdechne! Pak je to parada, nejdou posilovace, nesvitim, proklinam Ford. Dalsi nepekna vec je padani otacek po studenem startu.
Resil jsem to v autorizovanem servisu v Kurimi 3x, pry zkouseli vsechno vcetne aktualizace SW a bohuzel bez vysledku. Psali i soudruhum do NDR, taky nic.
Auto jsem koupil v Bratislave, u nas se 1.8 92kW neprodava (jen jako FlexiFuel). Technik ze Summit Motor mi po telefonu rekl, ze je to problem vsech novych Focusu a mel by pomoct update SW. Nepomohl.
Pokud to nekdo z vas u noveho FoFo 2008 1.8 92kW vyresi dejte prosim vedet.
Mám stejný motor a otáčky mi také více či méně kolísají při jízdě na volnoběh. (maximum je 500,600-1200) Zajímavé je, že někdy kolísají a někdy ne. Jakmile auto zastaví, otáčky se vždy ustálí.
- Goro26
- Nováček
No mne otacky nelietaju vobec Po studenom starte mam tych 1100 - 1200 potom po chvili 900 co je oki ale pri teplom motore sa mi ustalia na 750 a su tam furt .... Chcel som len zistit ci je to oki alebo je v tom niaka svina zadrhel ..... Niekde pisu ze to je oki ze to nastavuje riadiaca jednotka inde ze to je blbe ze s tym nieco treba robit Mne to teda niako neprekaza aj spotreba je ok ... je to viacmenej len kozmeticka zalezitost .... ale stve ma to ... Niekedy pri tych nizkych otackach sa trochu trasie cele auto .... no neviem To ozaj s tym maju problemy len fordy??
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ustalenych cca 750 ot./min je v pohode. V manuali co mas k autu k autu je urcite napisane kolko je optimum +/- nejaky rozsah.
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Kua Fofo mi v poslednych dnoch zase robi haluze. Ked prvy krat nastartujem po dlhsej dobe (noc), motor sice hned naskoci, hodi cca 1200 otacok, ale hned klesnu pod 750 a tvari sa ako keby siel zdochnut, trochu ho zaklepe a po cca 2-3 sekundach si prida a uz je to v pohode. Ked je motor teply, alebo potom v priebehu dna to uz nespravi. Vzdy len ked je motor uplne vychladnuty. Zase mozem odusu citat fora ...
A skusim premazat ten hlupy (pred par mesiacmi kupeny novy) volnobezny ventil ...