Onboard kamera
- C-Maxis
- Zkušený
Re: Onboard kamera
Ale Mobius zacina nahravat az po pohybu.
Zadne nastaveni, kolik se nahrava PRED neni. Je ale nastaveni, jak dlouho se nahrava, kdyz pohyb zmizi (5, 15, 30, 30 sec).
Cili bez pohybu je STAND BY a to je cca. 300mA.
Nahravani v HD je do cca. 400 mA.
Realne zmerene hodnoty jsou o zhruba 100 mA nizsi.
Pravda, nic pekneho, pokud auto stoji tyden bez jezdeni. Na druhou stranu- samovybijeni a trvala spotreba "vypnuteho" auta bude take nemala.
Zadne nastaveni, kolik se nahrava PRED neni. Je ale nastaveni, jak dlouho se nahrava, kdyz pohyb zmizi (5, 15, 30, 30 sec).
Cili bez pohybu je STAND BY a to je cca. 300mA.
Nahravani v HD je do cca. 400 mA.
Realne zmerene hodnoty jsou o zhruba 100 mA nizsi.
Pravda, nic pekneho, pokud auto stoji tyden bez jezdeni. Na druhou stranu- samovybijeni a trvala spotreba "vypnuteho" auta bude take nemala.
- x.line
- Pokročilý
Tak jsem se dnes dostal k montáži kamery.
Jak jsme psal před nedávnem, kameru jsem napojit na stropní lampičku.
Při laborování jsem zjistil, že 12V zásuvka pod rádiem je také časově omezená. Po cca 10i minutách po vypnutí klíčku se vypne.
Od kamery jsem vytáhl kabel pod stropnici, kde je lehká mezera, kudy jde kabel bez problémů vytáhnout. Plusový kabel kamery jsem napájel na spolujezdcovu čtecí lampičku a mínusový na kostřící očko ve střeše, které je dobře přístupné z prostoru po vyloupnuté lamičce.
Vše jsem se snažil zdokumentovat, viz odkaz:
http://xline.rajce.idnes.cz/Montaz_on-board_kamery
Jak jsme psal před nedávnem, kameru jsem napojit na stropní lampičku.
Při laborování jsem zjistil, že 12V zásuvka pod rádiem je také časově omezená. Po cca 10i minutách po vypnutí klíčku se vypne.
Od kamery jsem vytáhl kabel pod stropnici, kde je lehká mezera, kudy jde kabel bez problémů vytáhnout. Plusový kabel kamery jsem napájel na spolujezdcovu čtecí lampičku a mínusový na kostřící očko ve střeše, které je dobře přístupné z prostoru po vyloupnuté lamičce.
Vše jsem se snažil zdokumentovat, viz odkaz:
http://xline.rajce.idnes.cz/Montaz_on-board_kamery
Ford Mondeo MK IV 2.0 TDCi Titanium X
Ford Mondeo MK5 2.0 TDCi Vignale
-
- Pokročilý
Na stropní lampičce je ale napětí pořád, to znamená že to necháš trvale pod napětím a spínané tím G senzorem ? Měřil jsi klidový odběr té kamery ?
- x.line
- Pokročilý
Tak všechno špatně 
Naivně jsem to připojil na stropná lampičku a i tahle mrcha(sice s delším zpožděním), ale taky po čase zhasne
Takže mě nezbývá nic jiného, že najít nějakou živou žílu někde jinde

Naivně jsem to připojil na stropná lampičku a i tahle mrcha(sice s delším zpožděním), ale taky po čase zhasne

Takže mě nezbývá nic jiného, že najít nějakou živou žílu někde jinde

- C-Maxis
- Zkušený
Jednou sem radio uz uspesne vyndal, ale nepamatuju si nic.Ajik píše: Na rádio také nemám ty udělátka, ale úspěšně ho vyndavám plechovým páskem 5x0,5mm (původně držáky pantů notebooku Acer) a nebo i kávovou lžičkou
Jaky je princip prace s tema pliskama?
Nemam radio Sony, ale origo Ford.
-
- Pokročilý
To rádio tam drží takový pružný drát a ten se odtlačí zasunutím plíšků se zkoseným náběhem. To celé 4x. Už si nepamatuju jestli se ten drát odlačuje směrem ke krajům nebo doprostřed. Profesionální plíšky mají ještě takové zahloubení na tom zkosení do kterého ten drát zapadne a pak se to za ty plíšky dá i vytáhnout, takže ho nemusíš páčit ven za okraje rádia. Tady je fotka těch plíšků :
-
- Nováček
to C-Maxis: Jsi z Prahy? Ty vytahováky na rádio mám. Můžu ti to ukázat i vytáhnout. Kdyžtak SZ...
Ford Mondeo mk3 | sedan | black panther | 2004 | 2.0 TDCI | 96kW
- enjoy
- Test driver
C-Maxis
Dělám na Náchodské na P9 a tyhle plíšky jsem před týdnem kupoval.
Tak můžu taky poskytnout.
Dělám na Náchodské na P9 a tyhle plíšky jsem před týdnem kupoval.
Tak můžu taky poskytnout.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- Ajik
- Nováček
Tak jsem včera měřil proud. Auto stálo týden před barákem v klidu. Měření na + kabelu k pojistkám, + kabel co jde ke startéru a nejspíš i k alternátoru jsem nezahrnoval).
Proud z baterky byl neměřitelný (teda neměřitelný klešťákem, ten proudy kolem těch 50mA nezaregistruje).
Odemkl jsem auto (rázový proud cca 10A), potom se proud ustálil na cca 1,5A.
Otočení klíčku (před nastartováním) cca 40A.
Nastartované auto bez světel cca 45A.
Takže asi tak s odběrem. Osobně bych ale trvale napájenou a spuštěnou kameru nenechával.
Proud z baterky byl neměřitelný (teda neměřitelný klešťákem, ten proudy kolem těch 50mA nezaregistruje).
Odemkl jsem auto (rázový proud cca 10A), potom se proud ustálil na cca 1,5A.
Otočení klíčku (před nastartováním) cca 40A.
Nastartované auto bez světel cca 45A.
Takže asi tak s odběrem. Osobně bych ale trvale napájenou a spuštěnou kameru nenechával.
Ford Focus II - Kombi, 2006, 1.6 TDCi DURATORQ - 66 kW - spotřeba 5,3l/100km - cca 150tis km
Parrot MKi9200 (Handsfree+MP3), Navigace Sygic, Parkovací asistent, Onboard kamera F90G
Yamaha DragStar 650 XVS - 2002 - 30kW - cca 20tis km
Parrot MKi9200 (Handsfree+MP3), Navigace Sygic, Parkovací asistent, Onboard kamera F90G
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
40A ale bylo při zapnutých světlech a tak, ne?
To máš skoro půl kilowattu...
Jinak při stojícím autě bylo těch 45 A pravděpodobně nabíjecí proud altíku
No a samovybíjení + odběr vypnutého zamknutého auta by měl být za standardních podmínek do 40mA. 400 mA je o řád mimo, to je opravdu hodně...
To máš skoro půl kilowattu...
Jinak při stojícím autě bylo těch 45 A pravděpodobně nabíjecí proud altíku

No a samovybíjení + odběr vypnutého zamknutého auta by měl být za standardních podmínek do 40mA. 400 mA je o řád mimo, to je opravdu hodně...
- Ajik
- Nováček
Nechci se tu o tom moc rozepisovat (je to přece jen OT).
40A bylo při nenastartovaném autě bez světel (občas i 50), tak žhavení přece jen papá
A těch 45A při stojícím autě, je také odběr. Psal jsem, že jsem vodič pro startér a alternátor nezahrnoval. Takže jsem neměřil startovací ani dobíjecí proud.
Někde jsem četl, že pokud je klidový odběr auta nad 200mA, tak to je chyba, běžně by neměl překročit 100mA. Co mám například nabíječku autobaterií, tak ta má právě na těchto 200mA nastavenou mez, kdy řekne, že je problém a je nutné zkontrolovat instalaci.
40A bylo při nenastartovaném autě bez světel (občas i 50), tak žhavení přece jen papá

A těch 45A při stojícím autě, je také odběr. Psal jsem, že jsem vodič pro startér a alternátor nezahrnoval. Takže jsem neměřil startovací ani dobíjecí proud.
Někde jsem četl, že pokud je klidový odběr auta nad 200mA, tak to je chyba, běžně by neměl překročit 100mA. Co mám například nabíječku autobaterií, tak ta má právě na těchto 200mA nastavenou mez, kdy řekne, že je problém a je nutné zkontrolovat instalaci.
Ford Focus II - Kombi, 2006, 1.6 TDCi DURATORQ - 66 kW - spotřeba 5,3l/100km - cca 150tis km
- C-Maxis
- Zkušený
Nevim, ale kam by tech 45A lezlo? Prizhavovani?Ajik píše: Nastartované auto bez světel cca 45A.
Takze zhaveni 40A a zbytek bezny provoz 5A?
- prying
- Junior
- Ajik
- Nováček
To nevím, ale o tom asi jinde, ať tu neděláme OT 

- x.line
- Pokročilý
Tak po dnešní konzultaci ve Ford IN Hradec Králové.
Pokud chci stálých 12V, tak prý jedině natáhnout kabel přímo z baterky přes pojistku
Pokud chci stálých 12V, tak prý jedině natáhnout kabel přímo z baterky přes pojistku