Meranie vykonu auta - Hlasovanie

Moderátor:Quickie
Odpovědět

Meranie vykonu

Mam zaujem
19
58%
Nemam zaujem
14
42%

Celkem hlasů: 33

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Re: Meranie vykonu auta - Hlasovanie

Příspěvek od Dzefer » 05.06.2009 11:20

no neviem, mne sa to nepozdava, sak esp reaguje v stotinach sekundy a tvoja kontra je len dalsi pomaly manever, na ktory zareaguje.
Ja som sa pred dvoma dnami fajnovo smykol v jednej 270` zakrute na oleji (pri inchebe, misoo bude vediet, tam jak sme ti odisili s ondrom, ked si isiel pre anndyho).
Uplne podvedome a automaticky som dal kontru a nic sa nestalo.

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 05.06.2009 11:42

teoria pri esp hovori, ze pri pracovani ESP natocenim volantu "ukazujes" esp kam chces ist.

Otazne vsak je, kedy pracuje esp a kedy uz nie. Mozno najprv zapracovalo esp a ty kym si zareagoval tak uz nepracovalo. Bohvie.
Ja napr. v zatacke ked blika kontrolka neviem, ci je to len protisklz alebo esp uz.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 05.06.2009 11:43

ked chces ist rychlo, ESP vypni. Na to som si uz zvykol. A ked na novom FF vypnes ESP, tak sa akurat tak posunie hranica az na totalny smyk, tzn. ked sa uz zacnes tocit okolo osi, vtedy zapne ESP. Inak ta necha robit vsetko, co len chces. Bolo to vidiet na snehu, kedy ma vypnute ESP nenechalo presmykovat kolesa az po obmedzovac a takisto sa mi montovalo, ked som v smyku chcel pridat plyn. Ale na "normalnu" agresivnu jazdu je vypnute ESP uplne ok, no problem. Rucna funguje, presmykovanie funguje, uskocenie zadku funguje...
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 05.06.2009 11:49

Mozno som debil. Uz som to tu pisal, ale neda mi to. V zime sa mi podarilo zapadnut. A tak som chvilu skusal rozdiel hrabat (na prazdno) s esp alebo bez. Proste som zaradil 1 a plyn na podlahu. (otacky, kam to slo, si nepamatam). Avsak co si pamatam, absolutne ziadny rozdiel s vypnutym a zapnutym esp som nevidel (ak neratam trvale svietiacu kontrolku pri vypnutom esp). Auto samozrejme stalo a predne kolesa hrabali a motor som vytacal ako sa dalo. Ziadne obmedzenie vykonu sa nekonalo.
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 05.06.2009 11:53

Inak tomuto dost nerozumiem.Je vypnute a vlastne je stale aktivne.A naco sa potom teda vypina?Ja ked som ho vypol a robil som s nim sialene veci,ked som chcel dorazit moje znicene Goodyearky,tak som ziadny zash,ani obmedzenie necitil.Proste klasíka auto bez ESP.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 05.06.2009 11:59

dzefer : tak to si mal potom stastie na dobre pracujuce ESP ! 8)

anndy : vidis, to len potvrdzuje nepredvidatelnost ESP, ESP je ako yeti, este ho nikto poriadne nevidel ! :lol:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 05.06.2009 11:59

zirafak píše:...Ja ked som ho vypol a robil som s nim sialene veci,ked som chcel dorazit moje znicene Goodyearky,tak som ziadny zash,ani obmedzenie necitil.Proste klasíka auto bez ESP.
z toho mi vypliva jedine - robil si malo sialene veci :D

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 05.06.2009 12:01

Anndy, chod s tym do servisu, lebo ti to ocividne nefunguje. Preto sa to vola protipreklzova ochrana, lebo to zabranuje preklzovaniu kolies. U mna sa to sprava tak, ze to necha vybehnut otacky na cca 2500 a potom to zacne pribrzdovat kolesa az do 800 otacok, potom to uvolni brzdy, pusti otacky az do 2500 a znovu pribrzdi a takto stale dookola (to bribrzdenie je mozno ubranie plynu, nie vzdy to len brzdi). Ked to u teba nic nerobi, tak to mas nahovno a isiel by som to reklamovat (jednotka, plny kotol, pustis spojku a ked to bude hrabat tak to mas na prd). Momochodom, tusim je to aj v prirucke pre Fofo, ked si zapadnuty, tak by si ESP mal vypnut !!! Tak to byva napisane, pretoze mozes poskodit brzdy !!!

A zirafak, ja som tomu tiez neveril, ale je to tak. Asi to davaju do silnejsich verzii, ze sa to tak sprava, asi pre bezpecnost, aj ked ja tomu tiez nerozumiem, ze preco....

misoka
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoka » 05.06.2009 12:02

zirafak píše:Inak tomuto dost nerozumiem.Je vypnute a vlastne je stale aktivne.A naco sa potom teda vypina?Ja ked som ho vypol a robil som s nim sialene veci,ked som chcel dorazit moje znicene Goodyearky,tak som ziadny zash,ani obmedzenie necitil.Proste klasíka auto bez ESP.
Na focuse sa ESP neda vypnut , to tlacitko ti len posunie medzne hodnoty ;) Ak chces vypnut ESP , vytiahni poistku ESP a je vypnute ;)
FORD FOCUS mk 3 1.6 Ecoboost 2011
FORD FOCUS ST 2.5T (166 kw), 3/2008, ST3, snow white, STOCK
FORD FOCUS 2,1.6 TI-VCT (95.1kw), 10/2005, Ghia first edition
Ford Focus 2 kombi , 1.8 tdci (85kw) , 10/2005
Skoda Favorit 135 Sport 1990

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 05.06.2009 12:11

S pneumatik sa dymilo,brzdo dostali tiez na frak,zadok mi lietal ako sialeny a najzdy do zakrut bokom vytrhavali z pneu zbytky dezenu,ale ziadny zasah obmedzenia,okrem abs pri brzdeni som nezacitil.
Ja si myslim,ze sme skor toho manika z profituningu spatne pochopili.ESP sa tlacitko off deaktivuje aj s preklzom UPLNE,ale kedze je jeden geraet/riadiaca jednotka/ spolocna pre ABS a ESP a ABS v ziadnom aute vypinatelne nieje,tak zostava stale v cinnosti pre tuto potrebu a preto je potrebne ho dostat do toho rezimu,co spominal ten manik,alebo proste vytiahnut poistku.Vteda je samozrejme deaktivovany cely balik ESP,ktory obsahuje EBA,TCS a ABS.

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 05.06.2009 12:15

hovoril konkretne o ESP.. tiez si to pametam
a ABS asi netreba deaktivovat, ved na brzde sa nebrzdi..
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 05.06.2009 12:16

budte radi za vypinanie, na C4 som to mal vypinatelne (samozrejme nie uplne, ale len posunutu hranicu), ale pri 50kmh sa to automaticky zaplo. ale nevadilo mi to, v zime som sa aj tak smykal len po parkoviskach a tam bolo 50kmh nedosiahnutelne :D

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 05.06.2009 13:52

vcedula: Ale ked napr v zatacke pridam plyn naplno, tak citim ako sa mi jemne popreklza/ju koleso/a aj kontrolka esp/tcs zablika. Ale ktory system zasahuje a ci zasahuje, netusim.

A ked sa prudko niekedy potrebujem rozbehnut na krizovatke, pridam, tak akurat, kolesa popreklzaju jemne, popiska to obcas, kontrolka zablika a ide sa dalej. Avsak nejake obmedzenie vykonu necitim. Napr. na S60 T5 som to raz skusil a skoro som sa nerozbehol, proste rozbeh, potom ako keby prudko brzda, potom zase rozbeh, atd... a celym autom to hadzalo. Skakal som skoro ako traktor.
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 05.06.2009 14:00

nuz, tak potom mas uz vytlmene aj ESP, inak si to neviem vysvetlit 8O

Ondro
Junior
Junior

Příspěvek od Ondro » 05.06.2009 14:37

Anndy: kedze mam vybavu Trend X, tak ESP nemam. Antonio ma ale vybavu Ghia a ma ESP. Ked si dame sprint vedla seba - jedno na akom povrchu(mokro, sucho, sneh) tak Antonio pri zapnutom ESP vzdy prehral (este nemal chip :( ). Trakcny system mu vzdy pretacajuce kolesa pribrzdil a postupne uvolnoval. ja som vsak ziskal cas tym, ze mi kolesa len trochu hrabli a potom som letel dopredu.
idealne je to vyskusat vo vyjazdoch z ostrych zakrut (2 stupen) - prudko zatoc do zakruty a ked budes navrchole zakruty tak daj plny plyn. Vnutorne koleso sa ti urcite odtrhne a zacne hrabat. Ak mas ESP zapnute tak ti bude iba blikat kontrolka a usetris pneu.

Dzefer: neviem ako vo Forde, ale v Hyundai ESP funguje tak, ze ti meria zrychlenie. je tam zabudovany akcelerometer. Akonahle zaregistruje okamzite zrychlenie (bočné !), ktore prekroci urcitu hranicu tak zasahuje. pozor vsak na ľad !! Sam som s brachom zazil, ze pri zapnutom ESP sme na dilanici urobili hodiny a vobec nic sa nedialo. problem bol v tom, ze sme sa šmykli pozvoľna a ESP to vyhodnotilo ako zatočenie do zakruty a nie ako šmyk. Absolutne nič sa nedialo. Keď sme ho potom skúsili na snehu s ručnou tak fungovalo dobre.
Ford Focus 1,8 TDCi 85 kW - kombi, tango metla, Trend X, pružiny Eibach
Obrázek
galeria - https://www.facebook.com/p.php?i=1652257 ... 5CAFTF6ZR3
pre otvorenie - 2 x klik na fotku

Odpovědět

Zpět na „Srazy - Slovensko“