Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
tak tak petulaku...sacoval bych to taky na velmi bohatou smes..tzn snimac klapky a nebo teploty motoru
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- vevemafa
- Nováček
Ahoj Forďáci, děkuji za toto vlákno, docela jsem se uklidnil a nebo také ne - to když se kouknu na ceny ?. Jak zde mnozí popisujete problém se zaškubáním při prudkém přidání plynu, tak mám asi stejný problém , ale nevím ??? dnes jsem provedl testovací jízdu cca 50 km tzv . docela na krev a FoFo šel jak hodinky. Zato v sobotu s rodinkou si při předjíždění docela zaškubal jak na 3 tak i 4. Na to, že se chystám na cesty cca 2500 km nic moc. Ale díky Vám začnu postupně zkusím asi ty kabely, svíčky jsem dělal u Forda při 60 000 (AYFS22CB) mají najeto 40 000 ty to snad nebudou.
Máte někdo nápad , pište Dííííííík
Máte někdo nápad , pište Dííííííík
Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea
-
- Člen klubu
Klasicke sviecky (neplatinove) nemaju zivotnost 30t km?
- Lašty
- Junior
A blbá otázka ten snímač klapky je pod tím platovým krytem vedle klapky???vitr73 píše:tak tak petulaku...sacoval bych to taky na velmi bohatou smes..tzn snimac klapky a nebo teploty motoru

bývávalo Ford Focus 1.8 16 V Zetec 5 dvéř. hatchback r.v. 2000
Ford FocusII 1.6 16V 5 dvéř. hatchback r.v. 2007
- matys
- Pokročilý
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

-
- Nováček
Chtěl bych se zeptat, jakožto uplný nováček a co se sevisu Focuse týče taky uplný nováček, jediné co se měnilo byl do nedávna brzdy předek a palivové čerpadlo .. Nyní mi dva týdny zpět začal vypadávat válec a na nízkýc otáčky jel jak traktor -- Diagnostika .. Výměna cívky a svíček / samozřejmě motorcraft / Kabely prý jsou v pořádku mi řekli v servisu. Focus jel na dovolenou najeli jsme 1000km za 12 dní a motor začal při nízkých otáčkách cukat po návratu do na Moravu z Krkonoš / jako když dochází palivo ale slaběji / cca mezi 1800-2800ot, pak cukne více a kopne mě jak turbo / které nemám / pak běží jak má tedy dle mého laického pocitu. Dle projití fora usuzuji že se s tím dá nějakou chvíli jezdit, někteří píši že i dva roky / čemuž nevěřím / Prosím o radu čím by to mohlo být. Večer zkusím kouknout na ten gáblík od čidla teploty hlavy, viz několik stran před že to muže zpusobovat cukání při akceleraci, když je poblíž kabelů. Je možné aby odešli svíčkové kabely, když byly 1000km zpět v pořádku? Co jiného by to mohlo zpusobovot??
AD .. je možné použít kabely od kolegy ze stejného focusa jen ne combi na test ?
Děkuji JD
Ford Focus Combi 1.6 74KW Zetec-S 124000km
AD .. je možné použít kabely od kolegy ze stejného focusa jen ne combi na test ?
Děkuji JD
Ford Focus Combi 1.6 74KW Zetec-S 124000km
-
- Nováček
Tak nový poznatek.. Kabelama to není... Zkusil jsem od kamaráda a motor se choval stejně..
- Lašty
- Junior
Tak po pozorování jsem zjistil, že to nejspíš bude čidlo teploty jestli se pletu tak mě opravte... Když je po ránu chladno jezdí to bez jediného cuknutí jak studený tak teplý motor... Po oteplení odpoledne mi to zase začne dělat . Koupím ho a dám vědět

-
- Nováček
Ted mi volali ze servisu, že byla špatná cívka, tzn reklamace a nová cívka .. uvidíme jestli tentokrát vydrží víc jak 1000 km ..
- Lašty
- Junior
Mám nový poznatek ohledně cukání
nevím jestli jste to někdo zkoušel, ale když jde auto na volnoběh tak se chová normálně jakmile začnu plynule přidávat tak při 2100 otáčkách se rozcuká motor po překročení je zase vše v pohodě... Nemáte někdo tušení čím by to mohlo být? Svíčky mám opět černé 

- Lašty
- Junior
Přikládám foto svíčky. Je to normální že je takhle černá?Lašty píše:Mám nový poznatek ohledně cukánínevím jestli jste to někdo zkoušel, ale když jde auto na volnoběh tak se chová normálně jakmile začnu plynule přidávat tak při 2100 otáčkách se rozcuká motor po překročení je zase vše v pohodě... Nemáte někdo tušení čím by to mohlo být? Svíčky mám opět černé

- matys
- Pokročilý
Lašty............řekl bych, že záleží na čistotě v prostoru jiskřiště (porcelán s elektrodama) a to vypadá dobře - bez mastnot a bez karbonu .
................ doporučené svíčky musí mít správnou předepsanou tepelnou hodnotu (samočistící) a nastavený doporučený odtrh elektrod (kvalita jiskry) .
................ doporučené svíčky musí mít správnou předepsanou tepelnou hodnotu (samočistící) a nastavený doporučený odtrh elektrod (kvalita jiskry) .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- miki21
- Test driver
vyfoť elektrodu "z boku"...jinak mně připadá normální.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Zdravím,
před nedávnem jsem koupil ojetého Focuse a taky pociťuji lehké zacukání, hlavně z jedničky na dvojku a z dvojky na trojku to tak 2x cukne. Zdá se mě, že to dělá jen u studeného motoru, jakmile se trochu zahřeje třeba po 1 km tak už je to v pohodě.
Na co to tipujete? Jinak olej ani filtry jsem ještě neměnil, auto má najeto cca 76 tisíc.
před nedávnem jsem koupil ojetého Focuse a taky pociťuji lehké zacukání, hlavně z jedničky na dvojku a z dvojky na trojku to tak 2x cukne. Zdá se mě, že to dělá jen u studeného motoru, jakmile se trochu zahřeje třeba po 1 km tak už je to v pohodě.
Na co to tipujete? Jinak olej ani filtry jsem ještě neměnil, auto má najeto cca 76 tisíc.
Sedan Ford Focus 2005 II Ghia 2,0 107 kW, šedá met.
- petulak
- Test driver
Zkus volnoběžnej ventil, vyčistit.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback