Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
palivove cerpadlo...
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- ladis248
- Nováček
Tak snad ,zítra jedu do servisu .tak se uvidí 

Ford Focus 99 HB ,1.8i 16v černá metalíza
- tym
- Test driver
A není to tím benzínem, když se ti to stalo chvilku po natankování?
Možná je to blbost, ale že by tak náhle odešlo zapalování? Filtry jsi psal, že jsou měněné. 

- ladis248
- Nováček
no asi 20 minut po natankování..možna mi to zasralo filtry,teda palivový, ten jsem neměnil ..tchán jednou v čechách natankoval špatný levný benzín ěkde u trutnova , aby ušetřil a ono mu to odvalilo ventily nebo co na lancii a oprava přes 10 litru, ja tankoval normálně na benzině v karvine. učtenku samo nemužu dohledat ,, 

- ladis248
- Nováček
tak jsem dens byl v servisu.vyměnily kabely svíčky a cívku, problem neodstraněny ,asi tam bude i něco s palivovým filtrem..kabely musely objednávat jsou tam nějake delší,,ty standartní jsou asi krátké,ventily se zdají být dobré.tak nevím 

- pkadecka
- Test driver
Ladis248: Nemůže to být výfukem? Ať ho servismani zkusej odpojit, za to nic nedaj, jen trochu práce. Osobně jsem to zažil se svým focusem, ucpal se výfuk (rozpad se katalyzátor a jeho kousky to ucpaly), motor na volnoběh sotva běžel, po přidání plynu to bylo spíš horší, dalo se s tím jet jenom po rovině, do kopce to nemělo sílu. Servis na to nemoh nějakou dobu přijít, diagnostika jim hlásila nějaký chyby, který je spíš mátly, než aby jim řekly, co autu je, až je napadlo odpojit výfuk a motor měl najednou výkon, jako měl mít.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
- ladis248
- Nováček
nevím,nevím..nechávali si ho tam chudaka napozorování.že prej to jelo na 2 válce ..něco mi ukazoval za halvou válcu ,jak je klapka škrtici a vyvod k airbxu..a něco říkal ,že by mohla být ještě voda v nadrži nebo co ,každopadně už ted mám zaděláno na 3000 opravu
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
dej si pozor...uz jen podle toho co pises soudim ze tihle lide vubec nevedi jak to cele pracuje...dej si pozor aby te neoblozili o dlouhe penize...opravu metodou pokus-omyl muze delat i ten co tomu vubec nerozumi..zaklady pro hledani a urceni zavady ti tady kluci na foru napsali..v podstate tak jak se to ma delat a bezne dela...nejaky kecy o vode v benzinu...to bych jim ja osobne nedal ani omyt okno
- jimm
- Zkušený
Já souhlasím z vítr73,mě se to taky nezdá,voda v benzínu,pokud motor běží na 2.válce tak diagnostika zjistí proč .Já podle toho co píšeš vidím chybu v zapalování. :nixw:Pokud je voda v nádrži tak natankuj víc benzínu..by se to mělo zředit.
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj..a nebo nalejt trosku Velfobinu a nebo 2-3 litry E85ky....mne se zda ze vubec netusej co s tim a kde to hledat...
aby se pak nedozvedel ze to bylo uplne prazdnou rezervou v kufru 

- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
a na diagnostiku taky nespolehat...kdyz jsem mnel vadnou civku(jeden sekundar byl prorazenej a jelo to na 3 valce)..tak jedinou chybu co to hlasilo bylo ze "prilis bohata smes" coz je jasne kdyz jeden valec nezapaloval..ale o chybe civky to nemelo ani tuseni..a ted slo u to neco z teto hlasky vydedukovat a pak hledat duvod....a to mnoho lidi neumi uz jen proto ze chybova hlaska řj je ponekud zavadejici...
- ladis248
- Nováček
no jsem z toho dost překvapen.
chvíli motor poslouchal s motorem to hazelo ze strany na stranu jak by se chtěl vyrvat
, několikrat zkoušel startovat. svíčky ,kabely prohazoval ..hledal odkud to jde a pak hned šel po cívce , vyměnil svíčky,cívku , kabely,
pak něco držel u škrtici klapky ,někde v těch mistech , jako by to bylo přechlastané ,jak to přidržel tak to pak běželo jak mělo ..tam popisoval že je někde ten problém
,vypadal na solidního chlápka a vypadalo to ,že ho tam lidi znaj ...bylo tam za tu dobu dost lidí s auty,ale neměl jsem jak a někam jinam dojet.....a co tady čtu ford dankar apod.tak ty servisy to není taky žádná sláva
schodou okolnosti byl ten servis hned naproti v areálu.kde jsem auto nechal stát.
tak jsem jen přes cestu na spojku se tam doplazil.
. taky bych nerad, aby mě natahl,...
svíčky jsem měl sve nové origo ford sebou ,cívka za 2 litry,a ukazoval mě kabely. že už jsou špatne a ten jeden byl i trochu narušen, svíčky byly šrot už..
teprve se učim znat.. jak to s auty chodí,možne poruchy atd...zajimam se hodně,ale ještě se tolik nevyznám.

, několikrat zkoušel startovat. svíčky ,kabely prohazoval ..hledal odkud to jde a pak hned šel po cívce , vyměnil svíčky,cívku , kabely,
pak něco držel u škrtici klapky ,někde v těch mistech , jako by to bylo přechlastané ,jak to přidržel tak to pak běželo jak mělo ..tam popisoval že je někde ten problém
,vypadal na solidního chlápka a vypadalo to ,že ho tam lidi znaj ...bylo tam za tu dobu dost lidí s auty,ale neměl jsem jak a někam jinam dojet.....a co tady čtu ford dankar apod.tak ty servisy to není taky žádná sláva
schodou okolnosti byl ten servis hned naproti v areálu.kde jsem auto nechal stát.
tak jsem jen přes cestu na spojku se tam doplazil.
. taky bych nerad, aby mě natahl,...
svíčky jsem měl sve nové origo ford sebou ,cívka za 2 litry,a ukazoval mě kabely. že už jsou špatne a ten jeden byl i trochu narušen, svíčky byly šrot už..
teprve se učim znat.. jak to s auty chodí,možne poruchy atd...zajimam se hodně,ale ještě se tolik nevyznám.

- escape
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
Tak se mi objevil problém z cukáním motoru, při rozjíždění při nižších otáčkách motor cuká. Pročetl jsem vlákno a problém by mohl být ve svíčkách, kabelech nebo cívce předpokládám.
Problém s cukáním vznikl "paradoxne
" po technické kontrole auta. Vypadá , že to způsobilo měření emisí, kdy byl motor delší dobu na volnoběh ve vyšších otáčkách, ten den se závada ještě neprojevila ale až druhý den ráno. Takže asi až za studena.
Uměl by někdo poradit co by to vzhledem k povaze vzniku problému mohlo být?
Tak se mi objevil problém z cukáním motoru, při rozjíždění při nižších otáčkách motor cuká. Pročetl jsem vlákno a problém by mohl být ve svíčkách, kabelech nebo cívce předpokládám.
Problém s cukáním vznikl "paradoxne

Uměl by někdo poradit co by to vzhledem k povaze vzniku problému mohlo být?
Ford Focus,1,6 Zetec,2001,silver,AE,LED

Galery: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... a&start=30

Galery: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... a&start=30
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tohle mi dělalo při opotřebovaných svíčkách. Vyměnil jsem a byl klid.
Po čase měl motor ale nepravidelný chod na volnoběh a při rozjezdu jsem musel přidat víc plynu, jinak to mělo snahu chcípnout => měl jsem popraskanou zapalovací cívku (zvláště ze spoda a ze strany bloku motoru). Projevovalo se to hlavně za zvýšené vlhkosti nebo po dešti (což je logický). Vlhkost se dostala dovnitř a bylo zle.
Když byly v létě období vedra a sucha, tak to bylo v naprostém pořádku. Takže následovala výměna a nyní 100% spokojenost. Sice to není levná záležitost, ale doporučuji sundat cívku a opticky ji prohlédnout, za to nic nedáte. Otáčky teď na volnoběh drží a motor má klidný chod.
Beri
Po čase měl motor ale nepravidelný chod na volnoběh a při rozjezdu jsem musel přidat víc plynu, jinak to mělo snahu chcípnout => měl jsem popraskanou zapalovací cívku (zvláště ze spoda a ze strany bloku motoru). Projevovalo se to hlavně za zvýšené vlhkosti nebo po dešti (což je logický). Vlhkost se dostala dovnitř a bylo zle.
Když byly v létě období vedra a sucha, tak to bylo v naprostém pořádku. Takže následovala výměna a nyní 100% spokojenost. Sice to není levná záležitost, ale doporučuji sundat cívku a opticky ji prohlédnout, za to nic nedáte. Otáčky teď na volnoběh drží a motor má klidný chod.
Beri
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

-
- Nováček
Zdarec kuci mam 1.8 16v 99. nafrceno 180t. Resim tez problem s cukanim a mensim vykonem veskere filtry nove cvice fordje mozne aby civka delala to ze kdyz nastartuju tak se nejdriv zaklepe a pak az vyjede do otacek obcas delsi starty nekdy zase uplne v poho. Pri dojizdeni na svetla jde pod otacky jakoby chtel zdechnout ale vytahne to s tim je spojene kolisani napeti ve svetlech. Za jizdy obcas jakoby vynechal pak zase jede normalne. Opravy.... kabel neorigo svicky ford volnobezak novej baterka nova veskere filtry drazkovej remen s kladkou motorovej olej novej pri tom oleji mi tam frajer dal o 3 litry oleje navic nez melo bejt nejelo kourilo jak tank druhej den naprava tak jak ma bejt prej se to tam nekde seklo. Nemohlo to tam neco podelat? Pride mi ze ma mensi zatah nez predtim. Jo a stema startama me jeste napadl cidlo vacky tak nevim no. Jeste mrknu na palivak jestli ho tam dal spravne co jsem tu taky vycetl ze to muze bejt problem. Co vy na to ? Praha. Dekuji za odpoved.