Příspěvek
od jojto » 22.02.2018 10:28
jarod72pm: Tak samozrejme, ze to je moj nazor a moj uhol pohladu, preto to sem pisem. Ja nikoho o nicom nepresviedcam, iba pisem osobne skusenosti.
Co sa tyka Recond modu mozem porovnat s naozaj profi nabijackou a tam to funguje nasledovne. Priklad ! : dobijete akumulator na normal mode (nemusite), nasledne prepnete na recond (obnovaci rezim) a zacne nabijat na 16,6V (v navode Cteku je 15,8V) a 1.2A (uz dobitu na max.), postupne znizuje az na 0,1A. 160Ah obnovuje 3 dni, 44Ah-4 hodiny. Samozrejme, casy su relevantne stavu vybitia. Tym chcem iba povedat, ze Recond mod na Ctekoch je neplnohodnotny, tj. takmer rovnaky cas (v manualy je 30minut až 4hodiny, odskusane mam ze su to vzdy cca 4hodiny) dobija 44ah ako 160Ah. Nepliect si a nespajat obnovovaci rezim s udrziavacim. Kvalita prevedenia akumulatorov je vecna otazka. Netvrdim, ze som sa nestretol s bannerkou co vydrzala 9 rokov, ale moje skusenosti su bohuzial take, ze polovica z nich (pocty fakt nevediem) je po 2 rokoch v zbere. K poslednej pasazi o vhodnej kapacite sa radsej nevyjadrujem.
Focus 1.6i Turnier 74kW 2010 SHDA - Moondust