Onboard kamera
- Infinter
- Zkušený
Re: Onboard kamera
Vypadá to fakt dobře.. Jen mě napadlo, bude se dát napajení napojit na kabeláž co už v autě je (v zapalovači mám mobil). V recenzi píšou mají dva držáky, ale prodejce tam je jen jeden?
Dále předpokládám, že ti k tomu naskočí poplatky od celníků??
Dále předpokládám, že ti k tomu naskočí poplatky od celníků??
- enjoy
- Test driver
Držáky jsou dva ve smyslu, že jeden má GPS přijímač a druhý ne. Z těch si může člověk vybrat. Tak jsem to pochopil já.
To napájení budu řešit, určitě to udělat půjde, ale sám to dělat nebudu, pozeptám se, co se s tím dá dělat.
Co se týče cla, mám informaci, že do 3600,- se clo neplatí a některé zboží je osvobozeno úplně, ale to nevím přesně čeho se týká.
To napájení budu řešit, určitě to udělat půjde, ale sám to dělat nebudu, pozeptám se, co se s tím dá dělat.
Co se týče cla, mám informaci, že do 3600,- se clo neplatí a některé zboží je osvobozeno úplně, ale to nevím přesně čeho se týká.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
S dph (a clem) je to o štěstí. Pokud číňan napíše reálnou cenu, tak se podle výše platí dph, případně clo. Když číňan napíše nízkou cenu, tak to projedou rentgenem a podle nálady celníka to buď spadne do procesu dodanění, nebo jde rovnou adresátovi. Je to opravdu o náhodě.
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL
- C-Maxis
- Zkušený
Co se tyka napajeni vice veci, ja poridil:
http://www.czc.cz/connect-it-ci-176-nab ... 41/produkt
a spokojenost (179,-). Resi mi to kameru a navigovani, nez kameru nejak udelam natrvalo.
Docasne ji napajim timhle. Zname docasne
Cinan ma to same, ale myslim, ze jen 1x USB.

http://www.czc.cz/connect-it-ci-176-nab ... 41/produkt
a spokojenost (179,-). Resi mi to kameru a navigovani, nez kameru nejak udelam natrvalo.
Docasne ji napajim timhle. Zname docasne

Cinan ma to same, ale myslim, ze jen 1x USB.
- enjoy
- Test driver
Tohle je dobrá věc.. každopádně ale ten kabel od kamery bude muset pryč, protože mít ho pořád píchnutý od zapalovače přímo do kamery není řešení..
Rozebírání tapeců v Mondeu mě ale dost děsí.. na druhém autě, což je Hyundai takové věci dělám bez skrupulí, ale tady se mi do toho moc nechce.
Rozebírání tapeců v Mondeu mě ale dost děsí.. na druhém autě, což je Hyundai takové věci dělám bez skrupulí, ale tady se mi do toho moc nechce.
- C-Maxis
- Zkušený
Ja zatim nemam ten dlouhy napajeci kabel, takze z okna jedu primo k napajeni- dost osklive a neprakticke.
Az bude, tak pojedu kolem skla, nekde palubovkou a vyjedu u zapalovace.
Az se usnesu, tak najdu napajeni "po klicku", vrazim tam zasuvku a do toho ten napajec, co je na fotce a do toho trvale kabel USB.
Jeste vymýšlím "aktivni" drzak toho Mobia, aby po zasunuti byl hned pripojen k nap. kabelu.
Rozhodne kameru neminim trvale nechavat v aute.
Az bude, tak pojedu kolem skla, nekde palubovkou a vyjedu u zapalovace.
Az se usnesu, tak najdu napajeni "po klicku", vrazim tam zasuvku a do toho ten napajec, co je na fotce a do toho trvale kabel USB.
Jeste vymýšlím "aktivni" drzak toho Mobia, aby po zasunuti byl hned pripojen k nap. kabelu.
Rozhodne kameru neminim trvale nechavat v aute.
-
- Pokročilý
Mobius je docela malý a černý, když ho dáš těsně pod to černé na skle u zrcátka tak není skoro vidět. To vyndavání je dost opruz.
- Ajik
- Nováček
Na srovnání kamer mohu doporučit web http://dashcamtalk.com/dash-cam-comparison/
Jsou zde k nalezení i informace o použitých procesorech a dalších věcech v kamerách.
Jsou zde k nalezení i informace o použitých procesorech a dalších věcech v kamerách.
Ford Focus II - Kombi, 2006, 1.6 TDCi DURATORQ - 66 kW - spotřeba 5,3l/100km - cca 150tis km
Parrot MKi9200 (Handsfree+MP3), Navigace Sygic, Parkovací asistent, Onboard kamera F90G
Yamaha DragStar 650 XVS - 2002 - 30kW - cca 20tis km
Parrot MKi9200 (Handsfree+MP3), Navigace Sygic, Parkovací asistent, Onboard kamera F90G
Yamaha DragStar 650 XVS - 2002 - 30kW - cca 20tis km
- C-Maxis
- Zkušený
Maly a cerny je. Trochu to kazi ta bila prelepka zpredu (zacerneno fixem).PeS píše:Mobius je docela malý a černý, když ho dáš těsně pod to černé na skle u zrcátka tak není skoro vidět. To vyndavání je dost opruz.
Ale drzak kamery na tom "puntikatem" nedrzi, takze musi sedet na "viditelnem" skle a to uz znat je.
Resenim by bylo pouzit ten lepici se drzak na to puntikate.
Ale kdyz se poupravi ta "kolebka", tak to zasouvani/ vysouvani nebude tak hrozne. Opizlat ty zapadajici vystupky a snad OK. Kdybych to chtel treba i na kolo, tak neni problem tu kolebku koupit druhou.
- enjoy
- Test driver
Přesně pro to o čem tu píšete jsem si objednal tu Mini 0801 Ambrella, protože to přilepím na to černé pod zrcátkem a držák tam bude napořád, ne-li i kamerka, pokud bude opravdu dobře umístitelná, aby nebyla dobře patrná.
-
- Pokročilý
Ambrella je ale o dost vetsi nez Mobius diky tomu displeji.
- enjoy
- Test driver
No právě jak se to vezme.. do auta bude Ambrella mnohem lepší, protože Mobius díky způsobu uchycení prostě chtě nechtě bude muset být vidět. Jinak je Mobius na více použití určitě lepší, ale já to chci pouze do auta a právě proto i ten display vidím jako výhodu. Spíš nutnost.
Uvidíme až přijde, ale myslím, že to bude dobré.
Uvidíme až přijde, ale myslím, že to bude dobré.
-
- Pokročilý
Jak to ? - já mám nad zrcátkem takový černý puntíkatý kosodélník ale je to nějak ve skle. Zvenku a zevnitř je to sklo normálně hladké.C-Maxis píše:Ale drzak kamery na tom "puntikatem" nedrzi, takze musi sedet na "viditelnem" skle a to uz znat je. Resenim by bylo pouzit ten lepici se drzak na to puntikate.
No když chceš dělat držák který bude mít v sobě napájení tak bych se na kolébku vykašlal. Kameru bych obalil alobalem a pak ještě fólií, zapích do ní ten mini USB konektor a pak bych vzal takový ten plastelínový epoxid a vyrobil si kolébku novou která by zároveň měla v sobě to napájecí USB. Oplácal bych to tak do tří čtvrtin délky a lehce nad půlku tloušťky aby to šlo vysouvat dopředu a nahoru. Zároveň do toho píchnout něco za co se to přichytí k přísavce. Kamera by ležela v téhle kolébce a držela za ten miniUSB. Jen by se pak nesměla dát úplně ke sklu aby to šlo vysunout dopředu z toho miniUSB.C-Maxis píše:Ale kdyz se poupravi ta "kolebka", tak to zasouvani/ vysouvani nebude tak hrozne. Opizlat ty zapadajici vystupky a snad OK.
-
- Pokročilý
Jak to - ta Ambrella je přece větší takže taky bude vidět nebo ne ? Nebo jí plánuješ sundavat ?enjoy píše:do auta bude Ambrella mnohem lepší, protože Mobius díky způsobu uchycení prostě chtě nechtě bude muset být vidět.
To myslíš jako třeba po nehodě že si budeš promítat jak to bylo ? Nevím, na tom malém displeji stějně prd uvidíš takže stažení do PC nebo vytažení mikroSD a zastrčení do mobilu je asi lepší možnost. Ten displej se mi jeví dobrý jen pro počáteční namíření.enjoy píše:Jinak je Mobius na více použití určitě lepší, ale já to chci pouze do auta a právě proto i ten display vidím jako výhodu. Spíš nutnost.
- enjoy
- Test driver
Když se podíváš na způsob uchycení-montáže, ta Ambrella jde výborně schovat.
Už jen kvůli nastavení umístění v autě se ten display hodí, u Mobiusu jen hádáš. Nechci tam mít vidět kapotu atd..
Už jen kvůli nastavení umístění v autě se ten display hodí, u Mobiusu jen hádáš. Nechci tam mít vidět kapotu atd..