Příspěvek
od VH123 » 02.08.2011 09:28
Pozoroval jsem poslední cca 3 měsíce divné chování zadku auta - v zatáčce se docela divně vlnil zadek. Žádné ustřelování, klepání, vrzání - nic podobného. Včera jsem se konečně dokopal a z nájezdů zkounul celou zadní nápravu. Pružiny, tlumiče i silentbloky vizuelně v pořádku, ale zhrozil jsem se sjetí jedné z gum u vnitřního okraje - galuska úplně bez vzorku. Asi dva roky zpátky jsem na dálnici píchnul pravé zadní kolo a než jsem stihnul zastavit, bylo na hadry. Koupil jsem v pneubazaru stejný model, ale s podstatně vyšším vzorkem. Může to taky mít vliv na jízdní vlastnosti? P
řed chvílí jsem objednal nové gumy, holt přezuju o 3 měsíce dřív, no. Počítám že udělám kolečko pneuservis - test tlumičů - geometrie. Asi v tomhle pořadí, kdyby byly tlumiče kaput a měnily by se, byly by vyhozené peníze za geometrii, ne? Jak jsem koukal na horní uchycení tlumičů, asi udělám případně výjimku a nechám si je vyměnit. Na rozdíl od předních je tam ukrutně málo místa a bez zvedáku bych se v garáži asi slušně vyvztekal.
Vojta