Za ako dlho Vám začíma chladiť klíma?

Interier, sedačky, palubní deska ...
Moderátor:ZaQik
chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 18.07.2007 18:25

Frost píše:A není sepnutí klimy podmíněno nastavením ventilátoru na 3tí stupeň?
Mám dojem že mě to tak funguje. Mám tam dané ovládání z FL modelu (libili se mi ty oranžové ukazatele) a myslím si že mi klima sepne až když dám ventilátor na trojku. Samozřejmě sem ovládání měl rozebrané a původní z roku 2000 toto podmínění nemělo....to nové už má ventilátor a ovládání klapky poropojené.
malinko nelogické, pretože klima ti ma spríjemnovat prostredie v aute a nie, aby ti vyfukala očí z hlavy :wink:
presne ako píše Realife, klima musí mat zapnuty vetrák na minimalne 1 polohu a oblast ofuku kdekolvek..

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 18.07.2007 21:27

Realife píše:
Buchar píše:klima mi chladi cca po 15-20 sec. a a stim ofukem predniho skla to musim prubnout ale u miho to asi jeste nebylo jinak chtel bych se optat jetli jde vzduch z venku do kabiny kdyz je ventilator na nule?nevim jestli jo ale me to nejde jen se zaplym ventilatorem dikes za odpoved :wink:
klima mi chladi po par vterinach...
ano, vzduch autem prochazi i pri vypnutem ventiku....
Prochází....ale nestojí to za řeč!!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 18.07.2007 21:29

JardaB píše:A dá se ta klima při ofuku skla nějak vypnout?
Výhody, jako že klima vysušuje vzduch a tím snižuje mlžení, jsem již pochytil, ale to nic nemění na tom, že jsem na větrání "přes sklo" zvyklý. :(
Takhle mi bude mrznout úsměv na tváři... :wink:
Nebude...stačí regulaci teploty dát do červenýho pole a nezmrzneš!!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

polkiboj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polkiboj » 19.07.2007 13:49

chmelko píše:
Mám dojem že mě to tak funguje. Mám tam dané ovládání z FL modelu (libili se mi ty oranžové ukazatele) a myslím si že mi klima sepne až když dám ventilátor na trojku. Samozřejmě sem ovládání měl rozebrané a původní z roku 2000 toto podmínění nemělo....to nové už má ventilátor a ovládání klapky poropojené.
malinko nelogické, pretože klima ti ma spríjemnovat prostredie v aute a nie, aby ti vyfukala očí z hlavy :wink:
presne ako píše Realife, klima musí mat zapnuty vetrák na minimalne 1 polohu a oblast ofuku kdekolvek..
No nemyslim si ze je jedno kde vetrak nasmerujes. Ano kazdy ma rad ked mu to fuka priamo do tvare. Lenze zo zdravotneho hladiska to nieje dobre. Prudko to vraj ochladzuje dutiny a potom sme hned chory. najlebsie je vraj vetrak smerovat na ramena.Je to odporucane doktormi
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 19.07.2007 13:53

myslel som, kvoli funkčnosti klimy je jedno do akej polohy ho dáš..

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 20.07.2007 06:09

polkiboj píše:
chmelko píše:
No nemyslim si ze je jedno kde vetrak nasmerujes. Ano kazdy ma rad ked mu to fuka priamo do tvare. Lenze zo zdravotneho hladiska to nieje dobre. Prudko to vraj ochladzuje dutiny a potom sme hned chory. najlebsie je vraj vetrak smerovat na ramena.Je to odporucane doktormi
klimatizacia ma sprijemnovat prostredie,v ktorom sa nachadzas,takze idealne a so zdravotneho hladiska odporucane je,aby priamo neofukovala ziadnu cast naseho tela,ale priestor,v ktorom sa nachadzame :idea: ....takze ani tie ramena nebudu boh vie co :idea:

MichalW
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalW » 23.07.2007 12:11

Zdravim,

Mam automatickou klimatizaci a stava se mi v horkych dnech, ze z vydechu u ridice fouka delsi dobu ( i nekolik minut ) uplne horky vzduch, zatimco z vydechu spolujezdce funi temer od zacatku vzduch chlazeny.

Nevite nekdo cim to muze byt ? Intenzita proudeni je ze vsech vydechu prakticky stejna.

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 23.07.2007 12:14

je to dost divné, pretože výduchy su centralizované výmennikom tepla a studeny vzduch je rozvazaný centralným "potrubím"
max, žeby si mal dualnu klimu :idea:

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 23.07.2007 12:16

chmelko píše:je to dost divné, pretože výduchy su centralizované výmennikom tepla a studeny vzduch je rozvazaný centralným "potrubím"
max, žeby si mal dualnu klimu :idea:
Aj ked ma dualnu klimu tak rozdiel sa da nastavit len asi 4° (aspon mne), to asi nezapricini ze z jednej strany fuka studeny a z druhej "horky" :?:

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 23.07.2007 12:21

no ak by mal dualnu klimu, vysvetlovalo by aspon tuto moznost, že blbne elektronika..ak ju nema, tak si to neviem vysvetlit, max, že by vypadavala hadica..

MichalW
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalW » 23.07.2007 12:35

Dualni klimatizaci nemam, nebo o tom alespon nevim, jak se to pozna. Stava se to jen kdyz je interier opravdu hodne zahraty. Napada mne nejaka zaseknuta klapka v rozvodu vzduchu, nedovedu si to predstavit jak ten rozvod vypada.

Ale skutecne i po ujeti 10-15 km stale funi u ridice teply a u spolujezdce studeny vzduch. I kdyz ty vydechy u spolujezdce zavru, presto u ridice stale fouka horky.
FoFo Combi 1.6 74 kW r.v. 2002

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 23.07.2007 12:52

MichalW píše:Dualni klimatizaci nemam, nebo o tom alespon nevim, jak se to pozna. Stava se to jen kdyz je interier opravdu hodne zahraty. Napada mne nejaka zaseknuta klapka v rozvodu vzduchu, nedovedu si to predstavit jak ten rozvod vypada.

Ale skutecne i po ujeti 10-15 km stale funi u ridice teply a u spolujezdce studeny vzduch. I kdyz ty vydechy u spolujezdce zavru, presto u ridice stale fouka horky.
Dualnu nemas,lebo vo Focuse 1 sa neponukala :idea:
Problem bude asi niekde v rozvode vzduchu :idea:

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 23.07.2007 13:32

tak som sa bol pozriet na HVAC modul a mal by si tam mat 3 klapky, tak je dost možne, že sa ti jedna neotvára..

MichalW
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalW » 23.07.2007 13:41

Jak se tam dostanu ? Da se to nejak zkouknout aniz by se rozebral celej interier ?
FoFo Combi 1.6 74 kW r.v. 2002

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 23.07.2007 13:57

vobec netuším aky tam je prístup, ešte som to nerozoberal, ale je v prostrednej časti niekde pod radiom...ako máš v strede tu čiernu umelu hmotu z vyduchami na nohy, tak ak sa da rozobrat, mal by tam byt niekde za nou

Odpovědět

Zpět na „Interier“