Nejspíš si špatně složil pružinu, která právě brání rrachocení.petas.biker píše:Zdravím,
tak jsem taky měnil kotouče. Jen po výměně mi začaly na nerovnostech rachotit třmeny. Když začnu brzdit tak to přestane, ale jak pustím brdu, tak je to zase zpátky. Nevíte náhodou někdo co s tím? Jestli jsem neudělal někde chybu? Díky
Výměna zadních destiček a kotoučů
- stand
- Zkušený
Re: Výměna zadních destiček a kotoučů
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
bud jsi si dal desky s perkem na jednu stranu , nebo sis je dal opacne mam pocit ze s perkem je zvenkupetas.biker píše:Zdravím,
tak jsem taky měnil kotouče. Jen po výměně mi začaly na nerovnostech rachotit třmeny. Když začnu brzdit tak to přestane, ale jak pustím brdu, tak je to zase zpátky. Nevíte náhodou někdo co s tím? Jestli jsem neudělal někde chybu? Díky
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Junior
Nevím jaké kdo má zkušenosti s destičkami BOSCH ale jsou na h...no dal jsem je na auto v dubnu a dnes zjistím že tam žádné destičky nemám. Pěkne kov na kov
Ford Focus C-Max 2004,Ghia,1.6 tdci,80kw.Bez DPF
a druhé aby se ford netrápil sám Mercedes Benz A160,74kw,benzín
předtím:Ford Mondeo mkII 1998,Ghia ,2.0i, 96kw
- Jardak
- Test driver
Kolik jsi na ně najel kilometrů? To by byl o dost podstatnější údaj než to,že je máš od dubna. 

je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Junior
tak 10.000km a tak 1000km zpátky to zacalo pískat. Ted to už jenom dře.
- Jardak
- Test driver
Tak to nějak podezřele málo. Já dal dozadu kotouče i destičky starline a na destičky jsem najel 50 tkm a ještě měly asi 2mm. Nemáš zatuhlý vodící čepy?
-
- Junior
když jsem je měnil tak jsem to všechno čistil a promazávál vazelínou na brzdy. A to by byla sjetá jenom jedna ne? Já mám obě na železo na obou stranách.
- Jardak
- Test driver
Tak to je divný,že by destičky BOSCH byly z lisovaný tmy? 

- Pittbul
- Junior
Ahoj,
nechci zakládat nové téma tak to napíšu sem.
Včera jsem vyměnil zadní destičky a dneska jsem zjistil, že se mi zadní kotouče hřejí o hodně více než přední. Jel jsem to servisu, znovu jsme to rozhodily, znovu jsme to promazaly (dosedací plošky destiček ve třmenu), ale všechno bylo v pořádku už ode mě. Když jsem dojel domů tak byly opět o hodně teplejší než přední............já se s tímto nikdy na žádném jiném autě nesetkal, tak jsem se chtěl zeptat, jestli je to možné, jestli je to třeba tím, že se nové desky musejí upravit podle staršího kotouče a pořádně si sednout.
Ještě podotýkám, že když zvednu auto a zatočím kolem tak se kolo normálně točí, jen tak nějak v půlce obvodu vždycky jakoby škrtne kotouč o destičku, ale přijde mi to normální a v servisu také říkaly, že by toto nemohlo způsobit takové zahřátí kotouče. A kolo se normálně točí i po tom, co zatáhnu ručku a povolím jí (takže bych to na chybu v lanovodech nebo v ručce také neviděl). V těchto venkovních teplotách (kolem nuly) by se podle mě zadní kotouče neměly snad ani zahřát natož aby se zahřály že se jich nemohu ani dotknout..........
Po 20 km normální jízdy (bez prudkého brždění, prostě na pohodu) vystoupím z auta jdu sáhnout na přední kotouče, ty jsou v pohodě - normálně na ně dám ruku a na zadní ani nesáhnu jak jsou rozpálený.
Můj dotaz zní: setkal jste se s tím někdo? Měl někdo něco podobného? Sednou si nové destičky podle staršího kotouče? Přestane se to takhle hřát nebo může být problém ještě někde jinde? Případně kde? Když jsou takto ohřáté po 20 km klidné jízdy tak mám docela strach jet delší trasu..........
Předem děkuji všem za rady!
nechci zakládat nové téma tak to napíšu sem.
Včera jsem vyměnil zadní destičky a dneska jsem zjistil, že se mi zadní kotouče hřejí o hodně více než přední. Jel jsem to servisu, znovu jsme to rozhodily, znovu jsme to promazaly (dosedací plošky destiček ve třmenu), ale všechno bylo v pořádku už ode mě. Když jsem dojel domů tak byly opět o hodně teplejší než přední............já se s tímto nikdy na žádném jiném autě nesetkal, tak jsem se chtěl zeptat, jestli je to možné, jestli je to třeba tím, že se nové desky musejí upravit podle staršího kotouče a pořádně si sednout.
Ještě podotýkám, že když zvednu auto a zatočím kolem tak se kolo normálně točí, jen tak nějak v půlce obvodu vždycky jakoby škrtne kotouč o destičku, ale přijde mi to normální a v servisu také říkaly, že by toto nemohlo způsobit takové zahřátí kotouče. A kolo se normálně točí i po tom, co zatáhnu ručku a povolím jí (takže bych to na chybu v lanovodech nebo v ručce také neviděl). V těchto venkovních teplotách (kolem nuly) by se podle mě zadní kotouče neměly snad ani zahřát natož aby se zahřály že se jich nemohu ani dotknout..........
Po 20 km normální jízdy (bez prudkého brždění, prostě na pohodu) vystoupím z auta jdu sáhnout na přední kotouče, ty jsou v pohodě - normálně na ně dám ruku a na zadní ani nesáhnu jak jsou rozpálený.
Můj dotaz zní: setkal jste se s tím někdo? Měl někdo něco podobného? Sednou si nové destičky podle staršího kotouče? Přestane se to takhle hřát nebo může být problém ještě někde jinde? Případně kde? Když jsou takto ohřáté po 20 km klidné jízdy tak mám docela strach jet delší trasu..........
Předem děkuji všem za rady!
Fiesta 1.4 SPORT, 71kW, r. v. 2010

- Jardak
- Test driver
Řekl bych,že až si destičky sednou,tak se to vrátí do normálu.
- Pittbul
- Junior
Moc děkuji! Přesně tohle jsem chtěl slyšet...........a speciálně od tebe (pročetl jsem to tu celé a tvé rady jsou pravdivé a smysluplné
).
A tím nadměrným hřáním se nemůže nic poškodit?

A tím nadměrným hřáním se nemůže nic poškodit?

- Jardak
- Test driver
Jsou brzdy cítit,kouří se z nich? Pokud ne buď v klidu.
- Pittbul
- Junior
Néééé, cítit nejsou..........jen jsou oproti předním žhavé jako pětník. Něco najezdím a budu to hlídat.
Stejně moc děkuji za odpověď!
Stejně moc děkuji za odpověď!

- Nepér
- Zkušený
Vepředu jsou kotouče chlazené, vzadu plné...
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj dneska jsem měnil zadní brzdové destičky a přetáčel kotouče na FFII,první kotouč byl docela haluz
1,5 h jsem ho sundával byl přirostlej jako svina,druhá strana zarezlá tektéž, ale už jsem věděl jak na to a za 20min nebylo co řešit.K zatlačení pístku jsem použil stahováček který jsem si vyrobyl podle obrázku zde nalezených,jednou rukou šroubuju šroubkem za šestihran a druhou rukou jsem šrouboval sikovkama pístek. Kdo by měl zájem si ho vyrobyt zde je foto