Jinak vibrace v techto rychlostech delaji kola. Pneuservisy totiz maji nastaveno pri vyvazovani ukazovat jak je to pod 5g 0 a zakaznik je spokojenej, ale ono to muze byt i 4g rozdilu, pak muzou byt nejake nevyvazenosti na poloosach - klidne taky ze 2g a to uz mas 6g na kazde strane. Spravny pneuservis ma nastavenou 0 pri 2g a vzdycky se podiva na skutecnost a snazi se to dovazit. Pripadne lze zkusit takzvane dovazeni na aute, ale nedela to kazdy pneuservis. Mi treba stacilo najit pneuservis ktery si s vyvazenim pohral a od te doby jezdim jen tam a nemam problemy. Ono to pak taky souvisi s zivotnosti lozisek a poloos protoze temto dilum vibrace nesvedci, vyvazuji co 10 - 15tis km a mam klid
Vibrace od 100-140
- pbjun
- Test driver

Re: Vibrace od 100-140
Já teda nevím co s těma poloosama delate
Ja mam na fofu jeste puvodni
Jinak vibrace v techto rychlostech delaji kola. Pneuservisy totiz maji nastaveno pri vyvazovani ukazovat jak je to pod 5g 0 a zakaznik je spokojenej, ale ono to muze byt i 4g rozdilu, pak muzou byt nejake nevyvazenosti na poloosach - klidne taky ze 2g a to uz mas 6g na kazde strane. Spravny pneuservis ma nastavenou 0 pri 2g a vzdycky se podiva na skutecnost a snazi se to dovazit. Pripadne lze zkusit takzvane dovazeni na aute, ale nedela to kazdy pneuservis. Mi treba stacilo najit pneuservis ktery si s vyvazenim pohral a od te doby jezdim jen tam a nemam problemy. Ono to pak taky souvisi s zivotnosti lozisek a poloos protoze temto dilum vibrace nesvedci, vyvazuji co 10 - 15tis km a mam klid
- vitacz
- Zkušený

pbjun: Já nevim co stim děláme. Ale jde o to že to poloosa je. Jelikož to vybruje jen pod plynem. A dělá to i na jiné sadě kol úplně stejně. Kdyby to bylo špatným vyvážením, tak vybruje nezávisle na plynu.
Ta poloosa má vůli nahoru dolu.
Ta poloosa má vůli nahoru dolu.
- pbjun
- Test driver

To by me zajimalo proc vam ty poloosy takhle odchazi, nekde musela byt kdysi chyba - nekdo jezdil dlouhodobe na krivych nebo nevyvazenych discich nebo havarka? Ma tady v tom vlakne nekdo focuse od novoty a ma v haji poloosy?
- kaminek
- Pokročilý

No,já bych řekl ,že stačí pár odpalů z místa ve velkým rejdu ,nedej bože v plným rejdu a jseš velkým adeptem na kmitání volantu k vůli poloosámpbjun píše:To by me zajimalo proc vam ty poloosy takhle odchazi, nekde musela byt kdysi chyba - nekdo jezdil dlouhodobe na krivych nebo nevyvazenych discich nebo havarka? Ma tady v tom vlakne nekdo focuse od novoty a ma v haji poloosy?
Byl Ford Focus combi Trend 1,8TDDI 1999, 90ps
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie
Je BMW 330d Touring
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie

Je BMW 330d Touring
- pbjun
- Test driver

Aha tak ja sem plny rejd temer nikdy nedaval to bude tim
maximalne pri parkovani, ale rozjezdy z krizovatky stylem odpal delam jen rovne, kdyz je to pri odbocovani tak pomalej rozjezd a pak tomu dupnu 
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
vitacz píše:U mě je to tak, že když za tu osu chytnu a zahýbu s ní tak je tam vůle. nadruhé starně tam vůle není.
jenze kdyz s ni zahybes na zdvizi tak mas ten trojhran uplne jinde nez je to vydrene , takze jedine a presne zjisteni je klouby rozebrat vycistit a zkontrolovat , ty reci "ja jsem za ni vzal a mela vule " neberu jako diagnozovani zavady
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
to asi kvalita bude stat za to zase se muze stat ze se ukroutiVašek M píše:Ještě k těm poloosám objednal jsem je za 3700,- jednu,krátká i dlouhá stojí stejně.
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin

- Kontaktovat uživatele:
pbjun píše:To by me zajimalo proc vam ty poloosy takhle odchazi, nekde musela byt kdysi chyba - ?
uvolneni sponek manzety a vyhazeni vazeliny a pak je to raz dva
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- vitacz
- Zkušený

Ale já stim hnu když je auto na kolech, jestli to na tom vůbec něco mění.foki píše:vitacz píše:U mě je to tak, že když za tu osu chytnu a zahýbu s ní tak je tam vůle. nadruhé starně tam vůle není.
jenze kdyz s ni zahybes na zdvizi tak mas ten trojhran uplne jinde nez je to vydrene , takze jedine a presne zjisteni je klouby rozebrat vycistit a zkontrolovat , ty reci "ja jsem za ni vzal a mela vule " neberu jako diagnozovani zavady
- pbjun
- Test driver

foki: aha tak to je dalsi vec
sponky mi dotahuje dudik pri garancce kdyz ma auto na zvedaku a vypousti olej tak to povoli mrkne pripadne doplni... Takze to bude i peci o auto, jak ja sem zanedbal korozi tak kluci zanedbali klouby no...
- vitacz
- Zkušený

To jsem nevědlě, že se to má povolovat a doplňovat? Ty ještě s tou tvojí plechovkou jezdíš na garančky? 
- pbjun
- Test driver

A proc by ne? Vymena oleje a filtru doma me stoji stejne jako garancka u dudika navic letos na podzim mi konci zaruka na motor tak proc bych o ni mel prijit driv jen kvuli tomu ze bych si menil olej doma?
- petulak
- Test driver

A-když, na těhlici a manžetě nejsou známky uniku,tak ti to povoluje a doplnuje taky??? Já, když půlce Liberce, dělám auta, a vše je kolem suché, tak jim na to nešahám.pbjun píše:foki: aha tak to je dalsi vecsponky mi dotahuje dudik pri garancce kdyz ma auto na zvedaku a vypousti olej tak to povoli mrkne pripadne doplni... Takze to bude i peci o auto, jak ja sem zanedbal korozi tak kluci zanedbali klouby no...
A- neboli---jak ti dotáhne sponku, která je tam/zaháknutá-na furt?/ nebo tam máš šrobovací??? - sponky?
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- pbjun
- Test driver

Jelikoz mi kdysi jedna ta zacvakavaci ulitla - praskla tak sem chvilu po koupi vymenil vsecky za sroubovaci 
- vitacz
- Zkušený

pbjun: Tahle debata, ale k ničemu nevede.