Sice se mi to nechce vypisovat, ale podělím se o svůj zážitek s dovozem auta z Německa...
Před půl rokem (o prázdninách) jsem si vybrala auto na autoscoutu. Telefonicky se auto zarezervovalo, vyřídili převozky (věděli jsme, že mají být s červeným pruhem, aby platily i u nás v ČR, dojeli jsme tam a byly žluté - jen Italie, Německo, Rakousko)... Nicméně to hlavní - chlápek byl Němec a byl to takový nějaký překupník, protože pro auto jsme byli u něj doma a na dvorku před domem měl více vozů. Takže to nebyl bazar jako takový. Všecko se zdálo v pohodě, projetí auta nás nadchlo a auto jsme koupili... Městěcko, ve kterém jsme to koupili blízko dálnice, takže jsme ihned najeli a jeli "domů". Auto řídil přítel, protože takovou štreku bych nezvládla a ještě že tak ...... Najednou mu to poskakovalo, a začaly svítit kontrolky posilovače.. Naštěstí jsme i tak směřovali na benzinku, a auto chcíplo metr před stojanem a my si mysleli, že došla nafta, protože rezerva předtím už svítila....Tak jsme natankovali a ejhle auto nestartovalo. Cvakalo to při pokusu nastartovat, auto se odtlačilo a nevěděli jsme jestli je v háji startér, nebo co se děje

Díky tomu, že jsme byli na benzínce, tak jsem koupila startovací kábly a auto s nimi na chvíli chytlo, ale za chvilinku zase chcíplo... no nebudu to natahovat, do české republiky (cesta 700km) se jelo tak, že se v druhém autě nabíjela baterka a do mojeho fukusu se vždy dala ta dobitá, kterou druhé auto zatím nabíjelo. Takhle jsme to měnili několikrát a naštěstí dojeli až domů.. V servise zjistili nefunkční alternátor. Takže altík nedobíjel baterku a ta vydržela jen dokud se nevybila, pak přestaly fungovat posilovače a pak auto chcíplo. Repase altíku mě vyšla na cca 4000kč.
Myslíme si, že němec věděl co nám prodává i podle toho jak pořád volal kdy přijedeme, aby mohl do auta dát čerstvě nabitou baterku.. Nechápu ale, že si to tak vzal na triko, protoze jednou auto chcíplo na dálnici, kde jsme na krajnici startovali pomocí káblů druhým přistaveným autem, pak chcíplo 2 metry před železničním přejezdem, a mohlo se něco stát..Zase na druhou stranu je auto po německém majiteli ve výborném stavu. Uvnitř jako nové, koroze např. výfuku žádná, vypadá spíš jako už vyměněný za nový. Motor je tichý, startuje ihned, atd... Serviska kompletní a spousta dalších dokladů o různých výměnách... takže se o to starali dobře. A na svých teď už 193tisíc km vypadá dobře a nikdo by mu to netipoval..

Sice mě teď zlobí občasným poskakováním ale to je už jiná kapitola, to dělá až poslední dobou..
No a asi bych do dovozu šla znovu, i přes takovou zkušenost... I když už to nemusí být finančně tak výhodné jako dřív, tak velké plus dovozu je, že ta auta celý život jezdí na kvalitní naftu, většina má všechny garančky (to v česku dělají tak leasingovky, neznám moc lidí co si se svým vlastním autem chodí na garančky, nebo jdou jednou a jak zjistí cenu už víckrát ne) a vzhledem k tomu, že tam je přetáčení tachometru trestné tak většina aut ani není přetočených jak v ČR.
Toť můj příběh...