baterie
- Damon
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vcera jsem hledal na netu vhodnou baterku podle rozmeru, ktere mi vlezou pod originalni kryt a narazil jsem na tyto stranky:villli píše:Hele bacha ja som čítal v návode sice Na TDCI že ta baterka musí ma´t označenie CA+ pretože by mohlo dojsť k poškodeniu.Neviem čo to znamená ale v tom návode to asi nieje len tak.
http://www.autobaterie.com/udrzba.php
Je tam popsan rozdil standardnich baterii a baterii s Ca. Musi byt prizpusobena nabijeci soustava v aute. Napeti si muzete zmerit voltmetrem.
Moje namerene hodnoty po oprave regleru pri volnobeznych otackach jsou:
14,58 V .... prakticky bez odberu
14,48 V .... se zapnutymi svetly
14,26 V .... se zapnutymi svetly a vnitrni ventilator naplno
- Ahmed
- Test driver
Hele, kdyz jsi tak pres ty baterky. Kdy se ma dolivat destilovana voda? Kdyz je videt, ze ji tam je malo nebo kdyz je nemeritelna hustota elektrolytu? U vetsiny baterek, co jsem potkal, nebyly znacky min max a kdyz jo, tak stejne nebylo videt, kolik tam toho je...pelen píše:Vcera jsem hledal na netu vhodnou baterku podle rozmeru, ktere mi vlezou pod originalni kryt a narazil jsem na tyto stranky:villli píše:Hele bacha ja som čítal v návode sice Na TDCI že ta baterka musí ma´t označenie CA+ pretože by mohlo dojsť k poškodeniu.Neviem čo to znamená ale v tom návode to asi nieje len tak.
http://www.autobaterie.com/udrzba.php
Je tam popsan rozdil standardnich baterii a baterii s Ca. Musi byt prizpusobena nabijeci soustava v aute. Napeti si muzete zmerit voltmetrem.
Moje namerene hodnoty po oprave regleru pri volnobeznych otackach jsou:
14,58 V .... prakticky bez odberu
14,48 V .... se zapnutymi svetly
14,26 V .... se zapnutymi svetly a vnitrni ventilator naplno

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
Ja som kupoval presne tu istu pre mojho znameho do 1,8 benzinak rok vyroby 99 a kludne tam staci 43A 390Ah,taka tam bola original,taku istu mam aj ja v 1,6 benzin a na SK stala cca 2200 sk.Damon píše:Tak jsem byl včera ze služebákem u Valouška v Praze a viděl jsem tam baterii Motorcraft silver/calcium 50AH za 1967,- Takže asi neni co řešit a před zimou koupím originál.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- libe
- Junior
-
- Test driver
..same spekulacie.Väcsina z Vas ma auta rocnikov 99 a mate este povodne baterky.Naco teda spekulovat a vyhadzovat penieze za drahsie a vykonnejsie baterkylibe píše:Je dulezite take se podivat na startovaci proud baterky, neplati prima umera mezi kapacitou a startovacim proudem tj. baterie s nizsi kapacitou muze klidne mit vyssi start. proud nez baterie s vyssi kapacitou!

-
- Test driver
Myslím ale, že taká varta sa v pohode vyrovná motorcraftu..zirafak píše:..same spekulacie.Väcsina z Vas ma auta rocnikov 99 a mate este povodne baterky.Naco teda spekulovat a vyhadzovat penieze za drahsie a vykonnejsie baterkylibe píše:Je dulezite take se podivat na startovaci proud baterky, neplati prima umera mezi kapacitou a startovacim proudem tj. baterie s nizsi kapacitou muze klidne mit vyssi start. proud nez baterie s vyssi kapacitou!![]()
Treba dat to,co co tam mate a mate zase na minimalne 6 rokov pokoj
![]()
v tom by som ten problem nehladal,...
zase je pravda, že ked ma baterka odíst tak teraz je to najidealnejšie počasie okolo 0...
- libe
- Junior
To neni zadna spekulace, ale fakt. U baterky mas 3 zakladni veliciny: napeti, kapacita, startovaci proud! Je prece kravina, tam cpat baterku s vyssi kapacitou, ale nizsim startovacim proudem. Ale uplne s tebou souhlasim, taky tam zase dam origo motorcraft baterku!zirafak píše:..same spekulacie.Väcsina z Vas ma auta rocnikov 99 a mate este povodne baterky.Naco teda spekulovat a vyhadzovat penieze za drahsie a vykonnejsie baterkylibe píše:Je dulezite take se podivat na startovaci proud baterky, neplati prima umera mezi kapacitou a startovacim proudem tj. baterie s nizsi kapacitou muze klidne mit vyssi start. proud nez baterie s vyssi kapacitou!![]()
![]()

Ford Focus 1.6 combi 11/2001

-
- Test driver
pisem to iba na zaklade vlastnych skusenosti a poznatkov.Vidim,ze mate väcsina Focusi starsich rocnikov a baterky Vam v pohode fachcia.Ked pocuvam,ako u inych zunaciek ludia menia baterie kazde2-3-4 roky,tak sa Vam vazne cudujem,ze rozmyslate o niecom inom,ako o Motorcrafte.Mat baterku v aute 6-7 rokov,by Vam kopec majitelov inych znaciek skutocne zavidelo.A dokonca ten Motrcraft je aj cenovo na velmi slusnej urovni,co u Ford prislusenstva nebyva pravidlom.chmelko píše:Myslím ale, že taká varta sa v pohode vyrovná motorcraftu..zirafak píše:..same spekulacie.Väcsina z Vas ma auta rocnikov 99 a mate este povodne baterky.Naco teda spekulovat a vyhadzovat penieze za drahsie a vykonnejsie baterkylibe píše:Je dulezite take se podivat na startovaci proud baterky, neplati prima umera mezi kapacitou a startovacim proudem tj. baterie s nizsi kapacitou muze klidne mit vyssi start. proud nez baterie s vyssi kapacitou!![]()
![]()
v tom by som ten problem nehladal,...
zase je pravda, že ked ma baterka odíst tak teraz je to najidealnejšie počasie okolo 0...