stmívané zpětné zrcátko
-
- Nováček
Re: stmívané zpětné zrcátko
Ano, obavam se, ze ho mam na Mondeu a docela me vadi, ze nejde vypnout....dozadu vidim v noci uplny prd. Jo hlavne, ze me nikdo neoslnuje, parada
... ja jsem to i na starsich autech, kde to bylo manualni nikdy nepouzival, rad vidim obrysy auta a ne pouze dve svetla..

Ford Focus 1,6 74KW
Ford Mondeo 2,2 TDCI
Ford Mondeo 2,2 TDCI
- kemo
- Junior
Jedeš večer - někdo za tebou intenzivně svítí (dnes snad každý druhý) a světlo se ti odráží do očí. Máš na vybranou - buď zrcátko sklopíš ručně nebo se automaticky stmaví - výsledek je v obou případech podobný, jen ve druhém to máš bez práce.
- h4gis
- Nováček
aha no tak muže to být dobré ale asi jsem vyjímka že se mi to nestává
bude to asi tím že za mnou dlouho nikdo nevydrží 

1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS) Pacific Green
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=27038
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=27038
- miki21
- Test driver
Pokud mi někdo pere do zad dálkovýma,tak rosvítím zadní mlhovku a zpomalím-dlouho ho to bavit nebude
Jinak to stmívání jsem nepoužil snad nikdy.

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Když svítí dálkama do vnitřního zpětnýho tak svítí i do vnějších. Potom tě to stejně oslňuje ne?
Ford Focus 1.8TDCi 74kW Ghia, r.v.2004, tmavě modrá
- kemo
- Junior
Jasný, že boční oslňují - tam zatmavování chybí
Většinou to ale oslňuje spíš spolujezdce než řidiče.
Zatmavení zpětného zrcátka doporučuju někde vyzkoušet a podle toho uvážit, jestli ho potřebuješ. Já jsem maximálně spokojený - když jsem měl manuální překlápění, tak jsem to furt muset sklápět a když to bylo sklopené a nikdo za mnou nejel, tak v něm zase nebylo nic vidět. Teď se nemusím o nic starat.

Zatmavení zpětného zrcátka doporučuju někde vyzkoušet a podle toho uvážit, jestli ho potřebuješ. Já jsem maximálně spokojený - když jsem měl manuální překlápění, tak jsem to furt muset sklápět a když to bylo sklopené a nikdo za mnou nejel, tak v něm zase nebylo nic vidět. Teď se nemusím o nic starat.
- Anduril
- Test driver
Ja jsem to za dobu, co mam ridicak, pouzil asi 4x. Od doby, co mam Focus a folie na zadnich oknech, jsem nemusel zrcatko sklapet vubec. Takze zatmavovaci mi nechybi.
- bypaul
- Nováček
všem ujedu a stejne neřeším a tak moc tlustý z MCdonaldu nejsem abych jednou za pul roku si prstem to upravil

- jenikHK
- Moderátor
Tak už zhruba čtvrt roku mám namontováno a je mi jasné, že to je (vedle vyhřívaného čelního skla) další super věc, bez které další auto nebudu brát
.
Záleží, jak kdo jezdí a kde jezdí - s mým stylem na dálnici se za mě někdo na chvíli nalepí a pak, když ho moje "pomalá" jízda přestane bavit, tak předjede, u klasického zrcátka jsem buď překlapával jako zběsilý a nebo nic neviděl.
Za mě jednoznačný plus, škoda, že to nejde i na vnější zrcátka, ale tam to není tak kritický.

Záleží, jak kdo jezdí a kde jezdí - s mým stylem na dálnici se za mě někdo na chvíli nalepí a pak, když ho moje "pomalá" jízda přestane bavit, tak předjede, u klasického zrcátka jsem buď překlapával jako zběsilý a nebo nic neviděl.
Za mě jednoznačný plus, škoda, že to nejde i na vnější zrcátka, ale tam to není tak kritický.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

- kemo
- Junior
Konečně taky jeden zastánce. Žít se dá beze všeho, bez telefonu, bez bytu, bez manželky (nebo milenky)jenikHK píše:Tak už zhruba čtvrt roku mám namontováno a je mi jasné, že to je (vedle vyhřívaného čelního skla) další super věc, bez které další auto nebudu brát.

- Blackhawk
- Test driver
Ti co to pouzivate, mate zadne folie? Lebo mam ten isty nazor ako Anduril, odkedy mam folie, tak ma zozadu nikto neoslnuje.
- kemo
- Junior
Fólie nemám, ale brácha je na autě měl a je fakt, že u něj nic zezadu neoslňovalo. Na druhou stranu měl nějakou brutálně malou propustnost světla, tak tam zpětné zrcátko bylo spíš z nutnosti 

- jenikHK
- Moderátor
Folie jsem měl chvíli u býv. vozu a šly dolů - zaparkovat po tmě i na osvětlené ulici bylo za trest - nikdy více.

- jenikHK
- Moderátor
... povětšinou zpříjemňují životkemo píše: Konečně taky jeden zastánce. Žít se dá beze všeho, bez telefonu, bez bytu, bez manželky (nebo milenky)ale proč si všechny ty vymoženosti nepořídit, když povětšinou zpříjemňují život

- ASokky
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj všem,. Tam jsem si též pořídil zrcátko. Ale nastal problém při zapojování. Když jsem zapojil zrcátko, tedy konkrétně ke zpátečce, tak mi přestalo fungovat a ABS a svítí a přestaly jít el ovládaná zrcátka
Tak jsem to vyškubnul a po asi 100km zase naštěstí vše šlo. Nedalo mi to, přeměřil jsem ještě jednou tu zpátečku a napojil jsem to znovu a zase přestalo jít ABS a začalo svítit a el. zrcátka nejdou. Tak co s tím? Mam vůbec napojovat zpátečku, když jde zrcátko vypnout čudlíkem na zrcátku??. Nějaké rady prosím??

Ford Focus Combi 2000, 1.8TDDi 66KW