Jozef píše:Vraj su uz povinne prilby mimo mesta. Ja zatial nemam ziadnu, preto zvazujem, co na hlavu ...
Podla coho vyberat, aby som zbytocne nepreplatil a zase naopak nekupil nejaky smejd ?
Poradite ?
Jozef, najdolezitejsia informacia....akonahle Ti nesadne prilba hned na prvy krat na hlavu, dalej ju neries...pokial ju budes mat dlhsi cas na hlave(zopar hodin) tak to co Ti bude vadit hned, bude Ti neskutocne prekazat.
Prilba Ti nesmie byt volna ale ani tlacit, popruhy na upevnenie musia ist "prijemne" okolo usi a neobmedzovat pod bradou. Skratka, pokial Ti prilba nesadne ako zadok na serbel, tak to nesil a pohladaj dalsiu.
No a cena? To je ako so vsetkym ostatnym, niekto si nekupi auto pod milion, niekto si nekupi lowend mobil......zalezi ako sa financne citis a kolko do toho chces vrazit. Pokial si z casu na cas vyjdes na bajk, tak nekupuj nic drahsie ako plus minus tisicka.....pokial by si chcel davat kopce a rychle a nebezpecne jazdy, prilba za 2tis by mohla byt take minimum.
Ja osobne som si kupil prilbu v predajni, ktoru rusili....stala cca 700-800korun, uz presne neviem....trosku ma tlaci nejaka somarina na temene hlavy....citil som to, ale skutocne len velmi malicko v predajni a neriesil som to, teraz to lutujem a rozmyslam...ako si to upravit aby to bolo komfortne....
Dalsia velmi dolezita info je, ze by nemala byt priliz "plna" aby Ti cez nu k hlave prudil vzduch, aby si sa moc nepotil.
No a kde kupit...to ti neporadim, ako pisal Redmann, tak v podunajskych to kazdy chvali....takze nieco na tom bude, ci su lacnejsi...neviem, ale....pomoc a rady personalu (personal, ktory o bajkovani aj nieco vie je velmi malo, cest vynimkam) pri vybere su na nezaplatenie, no a v podunajskych vraj za to stoja.
Trosku dlhy obkec, ale snad pomoze.