nefunkční klakson

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
paw
Nováček
Nováček

Re: nefunkční klakson

Příspěvek od paw » 07.06.2010 12:26

Zkusim sehnat tu redukci a dam vedet...

Diky

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 07.06.2010 20:41

Jinak já mám dvoutón a jeden mi zamrznul...Tak jsem ho demontoval,chvíli s tím špekuloval.Je na něm malý šroubek a po odšroubování jsem viděl membránu.po nastříkání oleje dovnitř to zase fachčí...nevím jestli je to správná oprava,ale neměl jsem co ztratit...
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

paw
Nováček
Nováček

Příspěvek od paw » 12.07.2010 15:20

Takze redukci jsem nesehnal, takze jsem koupil novy klakson, pripojil a uz houkam :)

KUTY

Příspěvek od KUTY » 29.07.2011 14:59

Focus inak senzacne skvele auto, ale:

zrazu nefunguje klakson -> po zatlaceni sa ozve kratke "prd" takze samotny slimak funguje ak vyda (aj ked iba nakratko) zvuk

a dalsia vec: je mozne, aby sa po zatlaceni na stred volantu (airbagu) lomilo az do urovne ciary, ktoru bag vystreli ? pride mi to malo tuhe a krasne vidim tie ciary (v tvare H), v ktorych sa to rozstreli po aktivacii bagu pri naraze

a este: da sa vybrat krytka resp. bag doma alebo musim prave kvoli bagu do servisu ? len kvoli kontrole zapojenia klaksonu

dik za rady

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitut » 29.07.2011 15:56

Predpokladam, ze FoFo1 a FoFo2 budou mit v tomhle ohledu hodne spolecneho. Takze - odpojit baterii, demontovat oblozeni sloupku volantu, ze zadni strany volantu jsou dva srouby (u FoFo1 sestihranne na klic 5,5 mm), povolit a tahem k sobe sejmout airbag. Po odpojeni konektoru je volny. Spinac klaksonu je na zadni strane airbagu, nejspis to bude treba vycistit a doladit chod pruzinoveho mechanismu
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004

byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

Obrázek

kozelos
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kozelos » 08.11.2012 22:14

zdravim, mam focus 1,6 2003 nejspis comfort. odjakziva byl zvuku klaksonu takovy holcickovsky. Pak prestal troubit uplne a podle navodu zde jsem ho zprovoznil prostrikanim wdckem. Jenze od te doby se z holcicky stal ultragay a uplne se stydim troubit. Premyslim tedy o novem klaksonu a tak jsem chtel poprosit o rady, jake klaksony se tam daji namontovat - zda ten co tam je, je na 12V, nebo je to neco special.. + tipy na nejake muzne klaksony, ktere vsak nebudou stat majlant (max 500 vc. postovneho), koukal jsem, ze je u nich uvedena frekvence, ale pod tim si nic nepredstavim :idea:

K EM
Junior
Junior

Příspěvek od K EM » 26.11.2012 22:39

Jo to znám taky jsem se trošku zastyděl když jsme na sebe troubili s kolegy :) takže teď vybírám nějaký dvouzvučný. Jenom by mě zajímalo na jaké proudové zatížení je to dělané abych neustále nepálil pojistky nebo relé... ty v nabídkách mívají cca 2x 4-6A . Co se představy týče objevil jsem tohle http://www.stualarm.cz/kategorie/autopr ... ksony/fan/ když si rozklikneš konkrétní klakson je u toho zvuková nahrávka jak zní
Ford Focus HB 2.0i r.v. 2002
Ford S-Max 2.0i r.v. 02/2008
Ford Focus HB 5dv. 1.6 16V r.v. 2001 🪦

mahathma
Nováček
Nováček

Příspěvek od mahathma » 27.12.2012 23:42

Zdravím,

mám tiež problém s nefunkčným klaksónom na FF2 fl. Auto som kupoval ako ojazdené pred 2 mesiacmi a bohužiaľ som zabudol vyskúšať klaksón (minimálne si neviem spomenúť, že by som to niekedy skúšal s pozitívnym výsledkom :beer: ), ale každopádne som až včera s prekvapením zistil, že klaksón nefunguje. (Poistku som už skúsil vymeniť, nepomohlo... 8) )

Situáciu u mňa komplikuje fakt, že som si dal minulý týždeň namontovať do auta zámku volantu Block Shaft. Pri tejto montáži bol samozrejme rozobraný celý volant. Ak je nefukčný klaksón spôsobený nejakým chybným kontaktom vo volante, tak potom mi to samozrejme musia v záruke opraviť. Ak je pokazený samotný klaksón, tak potom ho musím asi vymeniť/opraviť za vlastné. Lenže ako to diagnostikovať?

Niekde som čítal o cvakaní akéhosi relátka pri stlačení tlačítka klaksónu. (Keď relátko cvaká, znamená to, že kontakty od volantu do motora fungujú...) Platí to aj pre moje auto? A kde leží to relátko? V poistkovej skrinke v priestore motora? Alebo niekde inde? Ďakujem za odpovede.
Focus II fl kombi, 1.6 TDCi 80 kW, 05/2008

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“