pruziny
- Forfoc
- Pokročilý
Re: pruziny
V Německu u Forda jsou za 174,-Euro viz odkaz http://www1.ford.de/zubehoer/produktlis ... gory=53147
Cena u Forda v Česku je 4758 viz. odkaz http://katalog.fordoriginalnidily.cz/in ... katalog=92
Cena u Forda v Česku je 4758 viz. odkaz http://katalog.fordoriginalnidily.cz/in ... katalog=92
-
- Nováček
Zdravím všechny, rád bych snížil podvozek. Na http://www.eibach.cz jsem nenašel pružiny pro kombi II, i když podle jiných obchodů to vypadá, že existujou. A v katalogu origo dílů ford jsou jen eibachy pro 3/4/5 dvířka. K tomu ještě tolik-nedávno jsem se na snížení podvozku ptal v servisu Charouz. I když ford má pružiny v origo příslušenství, bylo mi řečeno, že tohle neprovádějí a pak následovala pětiminutová přednáška o tom, jak to není dobrý.
Jestli k tomu někdo něco má, budu rád. A taky za tip, kde by mi to v Praze, příp. okolí mohli udělat. Vloni jsem na stejný dotaz u 3H ohledně snížení podvozku nedostal vůbec odpověď.
Díky
Jestli k tomu někdo něco má, budu rád. A taky za tip, kde by mi to v Praze, příp. okolí mohli udělat. Vloni jsem na stejný dotaz u 3H ohledně snížení podvozku nedostal vůbec odpověď.
Díky
Ford Focus II kombi 1.6 / 74 kW , 2005
-
- Test driver
Neboj existují i pro Focus 2 Combi 1,6 benzin
Má je např. Quickie
Podle katalogu Eibach je číslo těch pružin pro FOCUS II Turnier (DAW_) Pro-Kit (Performance Springs) 1.4, 1.6, 1.6 Ti
E10-35-016-03-22
Když si přivezeš pružiny do servisu tak ti je bez problémů namontují, nezapoměň udělat i geometrii všech kol a kukni pak do Eibach pro-kit positive group

Má je např. Quickie
Podle katalogu Eibach je číslo těch pružin pro FOCUS II Turnier (DAW_) Pro-Kit (Performance Springs) 1.4, 1.6, 1.6 Ti

Když si přivezeš pružiny do servisu tak ti je bez problémů namontují, nezapoměň udělat i geometrii všech kol a kukni pak do Eibach pro-kit positive group

2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
-
- Nováček
Dík za info.
Tyhle pružiny v katalogu eibach vidím, jen u nich není napsaný, že jsou pro combi, tak mě to zmátlo.
Dneska jsem se z práce stavoval v prodejně, co má i dílnu a nabízí pružiny. Prodávají je pod svojí značkou a jediný co mi řekli, že jsou z Holandska. Jsem rozhodnutej pro eibachy, spíš mě zajímalo, co dám za montáž, abych měl nějaký základ a mohl porovnávat. A 5 tisíc (prý cca 6-7 hodin práce) se mi zdá trochu moc, a to jsem se ještě nezeptal, jestli je to včetně geometrie (doufám že jo). Možná jsem mimo, ale rád bych znal názor někoho tady.
Snažím se najít, kde by mi ty pružiny nahodili. Znovu připomínám, že u Charouze mě regulerně odmítli.
Tyhle pružiny v katalogu eibach vidím, jen u nich není napsaný, že jsou pro combi, tak mě to zmátlo.
Dneska jsem se z práce stavoval v prodejně, co má i dílnu a nabízí pružiny. Prodávají je pod svojí značkou a jediný co mi řekli, že jsou z Holandska. Jsem rozhodnutej pro eibachy, spíš mě zajímalo, co dám za montáž, abych měl nějaký základ a mohl porovnávat. A 5 tisíc (prý cca 6-7 hodin práce) se mi zdá trochu moc, a to jsem se ještě nezeptal, jestli je to včetně geometrie (doufám že jo). Možná jsem mimo, ale rád bych znal názor někoho tady.
Snažím se najít, kde by mi ty pružiny nahodili. Znovu připomínám, že u Charouze mě regulerně odmítli.
- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
já měnil celý podvozek u Forda u nás u Kříže výměna stála 1500 a dělali to i s geometrií cca 3h..
je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

-
- Nováček
Tak jsem to s pružinama zkoušel dneska u Valouška. Sice prý kratší pružiny zatím nikdy nemontovali, ale nabídli mi, že to udělají. Eibachy zajistí, práce cca 3000. Jen taková maličkost, chtějí mi k tomu zároveň dát tlumiče eibach za 20tisíc. Že prý k těm pružinám patří. Já mám na autě tlumiče pořád původní a nejsem proti je vyměnit, ale za tuhle cenu (tlumiče+pružiny) si už rovnou můžu pořídit výškově stavitelný.
-
- Test driver
U Forda mě vyšla výměna pružin a seřízení geometrie 2700,-
Všichni tu máme seriové tlumiče + Eibach pružiny. Takže asi budeš první i s Eibach tlumičema. Ale počítej že to bude tvrdší, ale zase to bude krásně sedět
Všichni tu máme seriové tlumiče + Eibach pružiny. Takže asi budeš první i s Eibach tlumičema. Ale počítej že to bude tvrdší, ale zase to bude krásně sedět

-
- Nováček
Počkej, já myslím, že z mýho příspěvku je patrný, že se mi do toho moc nechce. Je to hroznej ranec. Asi bych za tu cenu fakt volil spíš stavitelnej. No dávám si čas na rozmyšlenou, což u mě znamená, že to může být dlouhý .... 

-
- Test driver
No mě to příjde divné na co bys chtěl na Combi stavitelný podvozek
Jestli chceš mít auto níž tak tam namontuj Eibach pružiny a máš to v klidu. A kolik že máš najeto km, už je to na výměnu tlumičů?

Jestli chceš mít auto níž tak tam namontuj Eibach pružiny a máš to v klidu. A kolik že máš najeto km, už je to na výměnu tlumičů?
-
- Nováček
Možná je to blbost, nevím, nejsem žádnej odborník. Ale pružiny jsou jaký jsou a tím je daný i snížení. Trochu se bojím toho, že dám pružiny a zjistím, že to není ono. A co dál? Stavitelnej nemyslím proto, abych ho pořád nějak ladil, ale abych si to nastavil podle svýho.
Najeto (stav tachometru
) mám lehce přes 100tisíc, nevím jestli je to na tlumiče hodně nebo málo, ale vždycky mám dobrej pocit, když má Fofík něco novýho 
Najeto (stav tachometru

-
- Test driver
Já též nejsu odborník, ale myslím že stavilený podvozek není od toho aby sis to nastavil na pohodlí nebo na sport jízdu. Je od toho jeslti chceš mít auto níž nebo ještě níž
No a ty tlumiče by chtělo asi otestovat jestli jsou OK...

No a ty tlumiče by chtělo asi otestovat jestli jsou OK...
- madbugie
- Zkušený
ide o to čo myslíš pod tým stavitelný...
pri výmene iba eibach strun je to štandardne -30 mm s použitím pôvodných tlmičov... cca 300 € montáž, geometria, struny - (tu existujú aj podložky ktoré sa dajú vložiť nad strunu, čiže by to mohlo byť znížené o menej mm (5,10,15,20,25), ale zatial to tu myslím nikto neriešil) a je to športovo-progresívne tlmenie, čiže na začiatku je to makšie, a čím viac je struna stlačená tým je tvrdšia a športovejšia...

ak nastavitelný tak to býva nastavitelné v rozmedzí -30 až - 60 (70) mm oproti originálnemu podvozku... (struny aj tlmiče) cca 1000 € to je tá MK2 varianta že nižšie a ešte nižšie, ale tuhosť strun zostava relativne rovnaka čiže nie že hore je to komfortné a dole je to športové... stále je to športové a športovejšie

no a potom jedine že hydraulický podvozok s ktorým si to budeš štelovať ako sa ti každé ráno zachce...
ale tam tá suma bude asi tak okolo 3000 € a tam si môžeš auto pustiť až na zem ak treba 
pri výmene iba eibach strun je to štandardne -30 mm s použitím pôvodných tlmičov... cca 300 € montáž, geometria, struny - (tu existujú aj podložky ktoré sa dajú vložiť nad strunu, čiže by to mohlo byť znížené o menej mm (5,10,15,20,25), ale zatial to tu myslím nikto neriešil) a je to športovo-progresívne tlmenie, čiže na začiatku je to makšie, a čím viac je struna stlačená tým je tvrdšia a športovejšia...

ak nastavitelný tak to býva nastavitelné v rozmedzí -30 až - 60 (70) mm oproti originálnemu podvozku... (struny aj tlmiče) cca 1000 € to je tá MK2 varianta že nižšie a ešte nižšie, ale tuhosť strun zostava relativne rovnaka čiže nie že hore je to komfortné a dole je to športové... stále je to športové a športovejšie

no a potom jedine že hydraulický podvozok s ktorým si to budeš štelovať ako sa ti každé ráno zachce...

------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

-
- Nováček
Hydraulický jsem nemyslel
.
Jde mi o to, že když dám pružiny, snížím -30mm a pokud se mi to nebude zdát dostatečný, tak už s tím nic neudělám. Jde mi čistě jen o výšku.
I když myslím, že těch -30mm bude tak akorát.

Jde mi o to, že když dám pružiny, snížím -30mm a pokud se mi to nebude zdát dostatečný, tak už s tím nic neudělám. Jde mi čistě jen o výšku.
I když myslím, že těch -30mm bude tak akorát.
- globe
- Test driver
disaster: ja myslim, ze -30mm ti bude stacit (i kdyz takovej r0mik by ti tvrdil opak)

- madbugie
- Zkušený
disaster, nakoľko máš 1,6 a ešte k tomu kombi tak vyhodiť 1000 € za športový a tvrdý podvozok aj ked štelovatelný je podla mna blbosť... a aj so štandardnymi tlmičmia a eibach strunami si určite užiješ svoje...
ono keby si to dal na tých -60 tak by si v meste pri parkovaní musel sledovať každý šuter, patník a pod. aby si "nedřel" (a žádné tlusté pipky
)
ono keby si to dal na tých -60 tak by si v meste pri parkovaní musel sledovať každý šuter, patník a pod. aby si "nedřel" (a žádné tlusté pipky

------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov