Zástěrky, lapače nečistot
- Anndy
- Test driver
Re: Zásterky / zasterky / Lapače nečistot - zbytečnost?
Ok. Ja sa hádať nechcem. Len v piatok po umytí auta som ho celé zblízka podrobne obchádzal a spomenul som si na toto. Tak som hľadal obité prahy, najmä pred zadným kolesom a neprišlo mi to, Že to je v takom stave ako som sa tu dočítal. Preto ma napadlo, či to nemôže byť tým, čo som písal.
To je všetko.
To je všetko.
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se zástěrkama maximálně spokojený. Po koupi auta jsem jezdil cca půl roku bez nich a auto bylo často "zaliskané" od bláta až k oknům. Loni před Vánoci jsem Fofíkovi koupil přední zástěrky a 3/4 roce používání můžu říct, že bláta výrazně ubylo a boky auta a zadní blatníky jsou mnohem čistější - není to samozřejmě dokonalé, ale když při mytí auta vidím, kolik bordelu vymívám ze zástěrek, tak jsem rád, že je mám 
Přemýšlím ještě i o zadních - spíše kvůli ohleduplnosti pro řidiče za mnou v deštivých dnech a nocích
Jo a mám v létě i v zimě origo plecháče R15.

Přemýšlím ještě i o zadních - spíše kvůli ohleduplnosti pro řidiče za mnou v deštivých dnech a nocích

Jo a mám v létě i v zimě origo plecháče R15.
- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
madbugie: Je pravda že nejezdím přímo v blatě, ale jen po špinavých silnicích. Pokud někdo jezdí pravidelně po hodně zablácených cestách, tak chápu použití zástěrek proti hrubé špíně.
Na moje ježdění jsou ale zbytečné - do blata se moc nedostanu. Fotky auta jsou dělané v zimě po umytí a jízdě do OBI a zpět. To co je na fotkách vidět je jen "poprašek" ale na něm je právě pěkně vidět odkud jsou ohozené prahy a jak to končí na lemu zadního blatníku. Myslím, že kdybych projel nějakým blatem, tak by to vypadalo podobně, akorát bych to neměl až na oknech. Já jsem pořídil zástěrky na zimu, protože se u nás sype štěrkem a chtěl jsem uchránit lak. Zjistil jsem, že zástěrkama tyto partie neuchráním. To je celý. 
Boban: Mám v garáži starej koberec. Je tam už hodně dlouho. Zatím ho nebudu dávat pryč. Vlhko je v kobercu jen krátce. Garáž je vytápěná a navíc se tam pořád větrá, takže vlhkost se moc dlouho neudrží.
Anndy: V pohodě. Já se taky nechci hádat. Popsal jsem jen svoji zkušenost a uznávám, že každý má jiné podmínky a vlastní zkušenosti. Prahy a lemy u mě nejsou úplná tragedie, ale po tříletém provozu jsou tam vidět stopy po kamínkách. Původní majitel jezdil k domu po cestě sypané malými kamínky. Byl jsem tam. Když jsem viděl jak přes to jede a jak to cinká do plechů tak jsem trpěl
Gromik: Pokud ti to pomáhá, tak si je tam samozřejmě nech.
V mém případě zástěrky nedokážou zabránit opískování lemů a kvůli tomu jsem je hlavně kupoval.
Proto je už montovat nebudu.

Boban: Mám v garáži starej koberec. Je tam už hodně dlouho. Zatím ho nebudu dávat pryč. Vlhko je v kobercu jen krátce. Garáž je vytápěná a navíc se tam pořád větrá, takže vlhkost se moc dlouho neudrží.
Anndy: V pohodě. Já se taky nechci hádat. Popsal jsem jen svoji zkušenost a uznávám, že každý má jiné podmínky a vlastní zkušenosti. Prahy a lemy u mě nejsou úplná tragedie, ale po tříletém provozu jsou tam vidět stopy po kamínkách. Původní majitel jezdil k domu po cestě sypané malými kamínky. Byl jsem tam. Když jsem viděl jak přes to jede a jak to cinká do plechů tak jsem trpěl

Gromik: Pokud ti to pomáhá, tak si je tam samozřejmě nech.

Ford Focus II, 1.6 Ti-VCT Sport, 2005, K&N Air Filter

- ybuba
- Pokročilý
Taky přidám něco do diskuze, nebudu zpochybňovat význam zadních zástěrek, kamínky apod. jdou na "nekovový" nárazník, takže kromě estetického efektu (obitý lak) a obtěžování aut jedoucích vzadu nic významnéhoKERF píše:madbugie: ... Já jsem pořídil zástěrky na zimu, protože se u nás sype štěrkem a chtěl jsem uchránit lak. Zjistil jsem, že zástěrkama tyto partie neuchráním. To je celý.... V mém případě zástěrky nedokážou zabránit opískování lemů a kvůli tomu jsem je hlavně kupoval.

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- Wincenzou
- Pokročilý
Obtěžování aut si myslím, že je docela významné. Nebo aspoň jak pro koho. Když už teda zástěrky tak všude. Je to podle mě hezčí. Já sám si je tam budu taky dávat. Ale kdybych měl HB tak bych váhal, na něm by se mě to asi moc nelíbilo.ybuba píše:Taky přidám něco do diskuze, nebudu zpochybňovat význam zadních zástěrek, kamínky apod. jdou na "nekovový" nárazník, takže kromě estetického efektu (obitý lak) a obtěžování aut jedoucích vzadu nic významnéhoKERF píše:madbugie: ... Já jsem pořídil zástěrky na zimu, protože se u nás sype štěrkem a chtěl jsem uchránit lak. Zjistil jsem, že zástěrkama tyto partie neuchráním. To je celý.... V mém případě zástěrky nedokážou zabránit opískování lemů a kvůli tomu jsem je hlavně kupoval.
Opak je ale u předních zástěrek, tam dostává hrana prahu a okolí dost zabrat a myslím si, že tady je kladný efekt zástěrek nepopiratelný
- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
ybuba: Předek je vyřešený lištama z ferze CC.

- ybuba
- Pokročilý
Ta titěrná lištička je sice hezká, ale ve srovnání s origo zástěrkou šměšná
, ochráněná bude pouze jen ta hrana (a ani ne moc vysoko) a co teprve ta část prahu za ní, hmm ... 

- stand
- Zkušený
Chci si také zástěeky nasadit, nemáte někdo origo jen tak zbytečně v polici? nabídněte..
- Wincenzou
- Pokročilý
Na lišta je skvělá pro ty, co nechtějí zástěrky. Jako částečné řešení to je dobré. Palec nahoru.
- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
ybuba: Lišta chrání jen tu hranu. Pokud máš stejné auto jako já a podíváš se na poškození laku od kamínků tak zjistíš, že 95% je to dobité právě na té spodní hraně a kousek lemu nahoru. Takže pro mě splňují přesně ten účel kvůli kterému jsem je kupoval.
K tomu prahu za ní - prohlídni si dobře fotky, které jsem umístil na předešlé straně. Všechen bordel co zástěrky nechytnou lítá na spodek prahu už asi 10cm za zástěrkou, takže pokud tam nemáš nějaké gumové pláty až na zem, tak ti ten bordel na prahy lítá stejně jako mě.
K tomu prahu za ní - prohlídni si dobře fotky, které jsem umístil na předešlé straně. Všechen bordel co zástěrky nechytnou lítá na spodek prahu už asi 10cm za zástěrkou, takže pokud tam nemáš nějaké gumové pláty až na zem, tak ti ten bordel na prahy lítá stejně jako mě.

- TYU
- Nováček
Tak jsem byl s Fofíkem na pravidelné servisce a při té příležitosti jsem mu před zimou nechal namontovat zástěrky. Nic levného to není. U Maiera (Praha) si řekli o 703 + 714 za materiál a 165 + 220 za montáž. Kdybych to býval věděl, namontuju si je sám. Ale už tam jsou, tak doufám, že alespoň poslouží svému účelu a nebudu prahama chytat posypový štěrk. A v létě tam snad zase nebudou takové nánosy asfaltu. Minulý týden jsem to čistil a nestačil se divit 

byl - Ford Focus II Titanium (hatchback), 1.8 TDCi - 85 kW, Tonic Blue, 02/2007
je - Toyota C-HR 1.8 hybrid, 09/2017
je - Toyota C-HR 1.8 hybrid, 09/2017
- ybuba
- Pokročilý
Nemohu porovnat, protože já jsem řešil zástěrky hned po cca 14 dnech od koupě FF, ale troufám si říci, že možná to bude i 97,53 %KERF píše:ybuba: ... že 95% je to dobité právě na té spodní hraně ... Všechen bordel co zástěrky nechytnou lítá na spodek prahu už asi 10cm za zástěrkou ...

- KERF
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
ybuba: Mně to vysvětlovat nemusíš. Vidím, že se tu začíná slovíčkařit. Nebudu tady teoreticky rozvádět něco, co mám vyzkoušené z paxe. Doufám, že sem v zimě hodíš svoje fotky jak ti to bezvadně chrání ty tvoje prahy, aby se na to všichni mohli podívat. Svoje jsem k tomu napsal a dál to rozvádět nehodlám.

-
- Test driver
Noboj Kerf,som na tvojej strane 

- Dzefer
- Zkušený
Neboj ybuba, som na tvojej strane
Sak budu plakat za par rokov, ake maju obite prahy

Sak budu plakat za par rokov, ake maju obite prahy