Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
Pres noc ti prochladne vice, nizsi teploty, delsi cas. Startuje dobre?
Kdyz je studeny, potrebuje bohatsi smes. Pokud dobre nefunguje cidlo teploty, tak by to mohlo skubat. Jako prvni bych kontroloval konektory od cidla teploty a cidlo samotne - odpor.
Kdyz je studeny, potrebuje bohatsi smes. Pokud dobre nefunguje cidlo teploty, tak by to mohlo skubat. Jako prvni bych kontroloval konektory od cidla teploty a cidlo samotne - odpor.
- swah
- Junior
Ano, startuje prakticky bez problémů, po tomto jednom cuknutí, kdy se vzpamatuje, už pak jede jak má. Dnes jsem s tím ještě nejel, pojedu nechat rozmrznout vodu v ostřikovačích do některého nákup. centra, tak uvidím
.

-
- Nováček
FF 1,6 nejde a kdyz tak nedrzi otacky a nebo zdechne
Tak to se mi stalo kdyz se mi rosvitila rezerva u meho FF.Pomohlo mi toto forum.Pricina toho vseho byl zaneseny palivovy filtr.Vymena ve fordu za 900 kč. 500 filtr a zhruba 400 prace. To je dost drahy kdyz si vemu ze je to 15 minut prace. Ale byla zima a nemel jsem to kde udelat.
Uz jsem najezdil asi 1000 km a vse v poho.Taky mi rikali co to muze byt? Civka -Cerpadlo -Svicky -Kabely atd.
Zdravim vsechny
Uz jsem najezdil asi 1000 km a vse v poho.Taky mi rikali co to muze byt? Civka -Cerpadlo -Svicky -Kabely atd.
Zdravim vsechny
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: FF 1,6 nejde a kdyz tak nedrzi otacky a nebo zdechne
500 korun za palivovy filter???..to co je za filter???..u nas stoji palivak okolo 40-50 eur...kari píše:Tak to se mi stalo kdyz se mi rosvitila rezerva u meho FF.Pomohlo mi toto forum.Pricina toho vseho byl zaneseny palivovy filtr.Vymena ve fordu za 900 kč. 500 filtr a zhruba 400 prace. To je dost drahy kdyz si vemu ze je to 15 minut prace. Ale byla zima a nemel jsem to kde udelat.
Zdravim vsechny
- sibari
- Nováček
Jaj.joj,jej,chilik,šak si nepleť motory,on má asi benzín,nie ako "my".A tam je cena inde . . .

FOFO II ,Trend Clipper Combi ( 12/2005)
1,6TDCi 80kW,modrá ink (met),bez DPF,dovoz Belgicko
1,6TDCi 80kW,modrá ink (met),bez DPF,dovoz Belgicko
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
uff pardonsibari píše:Jaj.joj,jej,chilik,šak si nepleť motory,on má asi benzín,nie ako "my".A tam je cena inde . . .![]()

-
- Nováček
Jo presne mam benzin a vymena primo ve fordu u nas v pribrami. Nekde mam doklad .
-
- Nováček
Tak mám nový poznatek. Tato závada se mi přestala objevovat. Tak jsem to přestal řešit. Ale to byl pouze klam.Lukyman píše:Zítra se na to mrknu a půjdu cestou nejmenšího odporu, tj. vyměním svíčky a prozkouším kabely![]()
to ZonixX: ještě trochu upřesním závadu. Děje se to jen při vyšších otáčkách (>3000), že se motor chová jakoby mu došel benzín nebo se chová tak, že auto se na určitou chvíli zasekne na otáčkách a vůbec nezrychluje (př dám plyn - zrychluju a až dosáhne vyšších otáček najednou auto přestane táhnout) a dále při přeřazení na vyšší rychlost s sebou trochu cukne. Tím jsem chtěl říct, že se mi zdá, že motor běží pravidelně a na neutrálu to nedělá.

Sice se zdá být řešení velice snadné (tankovat dříve), ale jak se říká se.e mě to

Ford Focus 1.6 fl 3d. r.02
- miki21
- Test driver
Lukyman-a co takhle palivový filtr? 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
U me to byl palivovy filtr.Myslim ze to mas taky!Zacal bych timhle.
-
- Nováček
Všechny filtry byly měněný (tj. včetně palivového) asi před 2 měsíci. Můžu na to mrknout,ale nedávám tomu velkou naději 

-
- Nováček
Tak to bude něco jiného.Dokud to funguje tak se to špatně hledá.Mě to trochu cukalo ale řešit jsem to začal až když mě to nechalo na holičkách a nešlo to nastartovat.Někdy to chytlo a chvíli to šlo dobře a pak najednou spadli otáčky a chcíplo to.Je pravda že týden předtím jsem nádrž vyždímal na doraz a to jsem neměl dělat.
Čau
Čau
- stan
- Junior
cukanie pri akceleracii bude cievka, mne ked odisla tak to v kuse islo na tri valce + svietila kontrolka, tiez som myslel na zle palivo pretoze zavada sa objavila hned po natankovani, ale vymenil som cievku (nahrada) a bolo to v poriadku, asi tak na 2tyzdne, potom pri pomalej jazde to ako tak islo ale pri prudkom zosliapnuti sa o5 rozsietila kontrolka a auto slo na tri valce, diagnostika ukazala vela veci ale bola to odpalena jedna sviecka (podotykam original ktory nemal ani 10t km) vymenil som vsetky sviecky asi mesiac klud a potom sa objavilo jemne trhanie zvlast pri nizkych otackach alebo prudkom zosliapnuti, neautorizovana diagnostika vyhodila chybu P1300 zavada kalibrace plneni co ani obsluhujuci nevedel co to znamena (ale google pre ten kod ale znacka acura pisal missfire co sa asi nakoniec da aplikovat aj pre ford) cize vcera dalsia nova cievka (original )a zavada vyriesena, dufam ze si to neodniesol katalyzator, do buducna budem vediet ked odide cievka tak pred montazou novej dam vymenit aj sviecky, bojoval som s touto zavadou 1/2 roka dufam ze uz s uspesnym koncom
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW
-
- Nováček
Tak 2 měsíce jsem tankoval vždy dřív a velký problémy nebyly. Tak před 3-mi týdny se mi rozsvítila kontrolka kontroly motoru (auto se chovalo normálně). Tak jsem odpojil baterku a po půl hodině znovu zapojil a čekal jestli se kontrolka znovu nerozsvítí - do teď nic. Po 2 týdnech nastal další problém. Při startování (převážně při studeném, při teplém 1 z 10) jede na 3 válce a buď to teda chcípne (nejde ovládat plyn) nebo po přidání plynu se chytne i 4. válec a pak auto jede bez problémů. Při normální jízdě jede klasicky na 4 válce. Bude to ta cívka??Lukyman píše:Tak mám nový poznatek. Tato závada se mi přestala objevovat. Tak jsem to přestal řešit. Ale to byl pouze klam.Lukyman píše:Zítra se na to mrknu a půjdu cestou nejmenšího odporu, tj. vyměním svíčky a prozkouším kabely![]()
to ZonixX: ještě trochu upřesním závadu. Děje se to jen při vyšších otáčkách (>3000), že se motor chová jakoby mu došel benzín nebo se chová tak, že auto se na určitou chvíli zasekne na otáčkách a vůbec nezrychluje (př dám plyn - zrychluju a až dosáhne vyšších otáček najednou auto přestane táhnout) a dále při přeřazení na vyšší rychlost s sebou trochu cukne. Tím jsem chtěl říct, že se mi zdá, že motor běží pravidelně a na neutrálu to nedělá.. To co zde výše popisuji se mi stává pouze a jen, pokud je v nádrži méně jak 1/4 nádrže (odzkoušeno 2x). Teď ami ale vůbec nic nedává smysl, co by to mohlo být za závadu.
Sice se zdá být řešení velice snadné (tankovat dříve), ale jak se říká se.e mě to.

- stan
- Junior
urcite
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW