Kdy přezout?
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- roberto
- Junior
- Ahmed
- Test driver
Rekl bych, ze na to abys nestal frontu uz je koncem mesice pozdeFOCKI píše:tákže- po bláznivém počasí min týden, kdy začlo znenadání sněžit, budu přezouvat asi na konci měsíce, ať mám klid a nestojím frontu v servise.
Jinak co se týče šroubů, sice jsou zrezlý jako p.... ale jdou v poho. jinak na jarní přezutí už koupim nové, kolega kupoval za cca 27/ks, ty obyč.

- Miky
- Nováček
- vlko
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
*
Tak to já jsem nenechal nic náhodě a už mám přezuto na zimu.
Žádné fronty a bez objednání. Po ránu je zima a že přes den bude 10°C, tak to jenom, že nemusím tolik topit v autě
, ale kolám to snad vadit nebude 
Žádné fronty a bez objednání. Po ránu je zima a že přes den bude 10°C, tak to jenom, že nemusím tolik topit v autě

Ford Focus 1.6 , 74kW, sedan 2002 , Moondust Silver Met.

- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zadne dalsi zkusenosti?zewl píše:zajimavy clanek: http://auto.idnes.cz/zimni-pneumatiky-p ... 4_pneu_fdv
ale prekvapilo me tohle:ja vzdycky myslel, ze maji byt lepsi vpreduŠkolitel bezpečné jízdy upozorňuje, že vždy, bez ohledu na to, která náprava je poháněná, musí přijít lepší pneumatiky (s hlubším vzorkem, méně opotřebované...) na zadní nápravu. A platí to pro zimní i letní pláště.
co vy na to? Jak to obouvate?
- Hugo72
- Junior
Tak nech si ten školiteľ sadne v zime do škodovice, keď je na ceste mokrá snehová kaša a dá si lepšie pneu na zadok a nech potom skúsi pribrzdiť. Chytrák
Ľahký predok horšie pneu = zlý brzdiaci účinok, šmyk.
No zato hrabať a akcelerovať to bude lepšie. Ale o tom to nemá byť. Je to o bezpečnosti!!!
Tak toto je môj názor. Pretože predné brzdy majú vždy väčšiu účinnosť. Presvedčí ho o tom jazda na bicykli /najlepšie keď to skúsi zmačknúť naraz a silno nech si nabije čumák/. Ďalej vedenie auta a držanie stopy.
No rád sa nechám poučiť. Zatiaľ som presvedčený o tomto.
Lepšie gumy na predok.

No zato hrabať a akcelerovať to bude lepšie. Ale o tom to nemá byť. Je to o bezpečnosti!!!
Tak toto je môj názor. Pretože predné brzdy majú vždy väčšiu účinnosť. Presvedčí ho o tom jazda na bicykli /najlepšie keď to skúsi zmačknúť naraz a silno nech si nabije čumák/. Ďalej vedenie auta a držanie stopy.
No rád sa nechám poučiť. Zatiaľ som presvedčený o tomto.

Lepšie gumy na predok.
FF Combi 1,8 TDCI, 85kw, 12/02, K&N air filter, Dark Grey...

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No já vždy dával lepší gumy na předek a asi u toho i zůstanu! Potřebuju taky s tim autem někam dojet a lepší vzorek mě z toho snad líp vytáhne!
Celkem mě ten maník rozhodil, to je prvně co slyšim o tom že maj lepší gumy jít na zadek.[/url]
Celkem mě ten maník rozhodil, to je prvně co slyšim o tom že maj lepší gumy jít na zadek.[/url]
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
Také jsem o tom slyšel ,že lepší mají jít na zadek
to Hugo72 - ale škodule je úplně něco jiného ,hlavně má motor vzadu a na předku nemá co tlačit přední gumy pořádně na vozovku a proto to nebrzdí
Na Focusu je to úplně něco jiného ,předek je těžkej a má přítlak a zadek je lehký a hrozí spíše smyk zadní části .Ale hlavně se lépe zvládá smyk předku jak zadku .(píšou o tom i odborníci na dopravu) 

to Hugo72 - ale škodule je úplně něco jiného ,hlavně má motor vzadu a na předku nemá co tlačit přední gumy pořádně na vozovku a proto to nebrzdí

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No mám o čem přemejšlet....ono to zní celkem logicky, ale za ty léta co dávám zimáky jsem neměl problém, tak já nevim! No přezuto už mám, letos všechny čtyři stejný, tak mám do příští zimy čas!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
- Hugo72
- Junior
No ale pozorne si to prečítaj ten borec tam píše, že nezáleží, ktorá náprava je hnacia. Čo je podľa mňa /laika/ blbosť. Rád by som to videl v praxi a nech ma o tom presvedčí v reále.Wolf2 píše:Také jsem o tom slyšel ,že lepší mají jít na zadek![]()
![]()
to Hugo72 - ale škodule je úplně něco jiného ,hlavně má motor vzadu a na předku nemá co tlačit přední gumy pořádně na vozovku a proto to nebrzdíNa Focusu je to úplně něco jiného ,předek je těžkej a má přítlak a zadek je lehký a hrozí spíše smyk zadní části .Ale hlavně se lépe zvládá smyk předku jak zadku .(píšou o tom i odborníci na dopravu)

FF Combi 1,8 TDCI, 85kw, 12/02, K&N air filter, Dark Grey...