Takže je po výměně, konečně. Vzduchový jsem měnil minulý víkend, včera v servisu palivový.
Vzduchový byl origo FoMoCo, neřekl bych, že byl úplně černej (a to tam byl minimálně(!) 30 tis. km, spíš i víc), takový hodně hodně tmavě šedy, ale byla tam spousta hmyzu a prachu, zvláště pod tim filtrem, fakt hodně - to jsem vzal auto-vysavačem. V balení Championu nebyla ta menší houba -> vystřižená z kuchyňské, ale ta původní se zda být lepší, taková tlustší, lepší struktura. Tak nevím, co tahle nová tam vydrží. Na pohled se filtry zdají být stejně kvalitní, co se týče toho papíru (stejně tlusté a hrubé). Neřekl bych, že bych zaznamenal nějakou změnu. Ta se ale dostavila po výměně palivového - a to značná!

Hned mělo auto lepší odezvu na plyn, hladší, plynulejší zrychlení a motor je kolem 3 tis. otáček (tam obvykle řadím) tišší. Hned lepší pocit z jízdy. Neměl jsem ještě příležitost to vyzkoušet na delší cestě (bylo to jen kousek ze servisu na parkoviště), takže ohledně spotřeby a dalšich podrobnosti nic říct zatím nemůžu, ale snad i to bude lepší, už se vystačí s menším šlapaním na plyn, než předtím.
Suma sumarum - čistý efekt s velkým znamínkem +

Akorát jedna malíčkost, ten nový Champion byl v průměru menší, než starý filtr a tak musel mechanik omotat ho několika vrstvami izolepy, nevím, jak to tak dělají, když je to filtr přímo určeny pro benzínový FoFo asi s takovým důvtipem počítají

Focus 1.4 16V 55kW, r.v. 2004