Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
sebi
Nováček
Nováček

Re: Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu

Příspěvek od sebi » 04.10.2009 05:52

Tak jak servis?Už se něco ví? :) A nezoufej, zas to bude dobrý :wink:

Petr

Fofo 1,6 16V, r.v.99

TitanArmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TitanArmy » 04.10.2009 13:06

už je tam celkem 12 dní a nc nezjistili- teda zatím mi nevolali.
Ford Focus 1,6 74kw r.v. 1999

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 05.10.2009 14:00

pred 2 tyzdnami som menil vn cievku z dovodu trhavej jazdy bublajuceho vyfuku a svietiacej kontrolky motora, na skusku mi pozical kamos svoju a vyzeralo to ze je to ono, kupil som novu auto islo krasne a po 2 tyzdnoch pri zosliapnutom pedali cukanie a strata vykonu, po uvolneni plynuly nabeh do otacok, sviecky mam original najazdene cca 15t km menene pred rokom, moze to byt v kabloch ? ako otestujem kable, alebo o5 pozicat kable od znameho ? skusal som aj cerpadlo odpojil som privod benzinu na liste a pri pootocenom kluci v polohe II cerpadlo podalo benzin ale z hadice to iba vyvrelo, neda sa povedat ze iba tak vytieklo ale nebol tam taky tlak aby dostreklo 2m ako tu bolo pisane, ze by malo
ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 06.10.2009 10:06

moze byt ze som tou 2tyzdnovou jazdou na tri valce odpalil lamda sondu, akrem toho uz mam najazdene 175t km nestacanych

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 06.10.2009 14:24

takze bol som na diagnostiku 40€ kde vyskocila chyba P0302 objeveno vynechavani 2.valce, system zapalovani, palivovy system, Toto DTC muze byt zpusobeno-ucpane, zkroucene a zmacknute palivove vedeni . znecisteno palivo, chybna funkce ridiciho systemu emisii, vada systemu EGR, vada motoru.
Chlapi ale po tom co som im povedal ze cievka je menena povedali kable ale po kontrole ked pri motore vytahoval fajfky vsetky hadzali iskru tak vybral sviecky a jedna mala kratsi odtrh (sviecky boli menene origo vo forde pred rokom), vymenili ich a auto ide necuka, okrem toho mi povedali ze mali podobny pripad ked vymenili novu cievku a stale kontrolka svietila a nemal vykon, tak dal nas5 staru a vymenili sviecka a to iste, napokon vymenili aj sviecky aj cievku a az potom to fungovalo,

TitanArmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TitanArmy » 17.10.2009 08:58

Tak problém s výkonem vyřešen Byly prý špatně udělané rozvody. Hele lidi ale co mně pořád vadí, jsou ty kolísající otáčky. Dojezdy na křižovatku :-( co s tím ???? svíčky nové, olej nový, vzduch. filtr, cívka... Co ještě udělat pro to, aby ty otáčky padaly dolů jak mají ??? :|

sebi
Nováček
Nováček

Příspěvek od sebi » 18.10.2009 06:17

To TitanArmy: Prostě se musím zeptat. Jak s tím problémem výkonu souvisí rozvody? Vážně mě to zajímá, protože tento konkrétní problém řeším řadu roků.
Pozn. Rozvody i spojku atd mám dělané ve Fordu.
Děkují :wink:

Petr

Fofo 1.6 16V, r.v. 99.

TitanArmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TitanArmy » 18.10.2009 10:25

TO sebi : já ti čoveče nevím :) jsem jen uživatel auta :) Ale určitě ti tady nějaký odborník vysvětlí co s tím mají rozvody společného. Já si na autě udělám maximálně nějaké drobnosti. Jen mi vadí pořád ty otáčky co se na neutrál zvyšují , nebo nepadají.

sebi
Nováček
Nováček

Příspěvek od sebi » 18.10.2009 11:47

Já sem taky jen uživatel s těma "drobnostma" :) Tak v klidu počkám na nějakou tu pomoc zdejšího fóra :) S otáčkama si patrně nevěděli rady ani ve Fordu? Tak to už asi zbívá jen hledat tady na fóru, viz. volnoběž. ventil, podtlakové hadice atd. Přeji hodně štěstí a dík za rychlou odpověď :wink:

Petr

skotakmilan

Příspěvek od skotakmilan » 20.10.2009 19:33

cukani?? kouř s podauta žadny vykon?? No přeci civka a 2800. Nedrží ti volnoběh?? Nastavi ti ho bez problemu v servisu na diognastice. mam forda focus 1.4 10l slouži bez problemu .vyměna brzdove destičky snimač otaček a dnes civka to je vše co jsem měnil jen jezdim a to jsem bordelař. Vykon na motoru že není?? Změn spusob jizdy a dokaže se taky rozjet je to jak se škodovkou držet ho v otačkach mějte se

stan
Junior
Junior

Příspěvek od stan » 21.10.2009 08:40

no tak debilnejsiu odpoved som este nepocul,
skotakmilan píše:Změn spusob jizdy a dokaže se taky rozjet je to jak se škodovkou držet ho v otačkach mějte se
my tu nie sme skodovkari, a ked niekto ziada o radu tak nie o takeho charakteru, zrejme mas na rozhadzovanie, pretoze pri problemoch ktore tu chalani maju ti ti v znackovom servise kludne vymenili suciastky za niekolko 100-vak €, len diagnostika stoji 40€, od focusa sa ocakava vykon a ked ho nema tak sa urcite nikto nespokoji so zmenou jazdy ako riesenia

TitanArmy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TitanArmy » 21.10.2009 11:29

to Skotakmilan... s prominutím jsi trouba :D jak může způsob jízdy souviset s výkonem????? Problém výkonu byl vyřešen nastavením rozvodů a auto jede jako raketa. Jen samovolné zvyšování otáček a jejich neklesání(automatické) při vyřazení a řazení není vyřešeno. Každý mi radí něco jiného. Asi nezbude, než to dát do origo FORD servisu.

sebi
Nováček
Nováček

Příspěvek od sebi » 21.10.2009 16:32

Už sem mu (skotakmilan) odepsal SZ, né sice tak ostře, ale doporučil jsem mu přečíst si příspěvky ohledně výkonu, které byly uvedeny dříve.
Petr
Fofo 1.6 16V, r.v 99

sebi
Nováček
Nováček

Příspěvek od sebi » 21.10.2009 16:40

Ale potřeboval bych vědět jak ten výkon (nebo krouťák) souvisí s těmi rozvody. Já to nezpochybňuji, ale potřeboval bych to upřesnit abych s tím mohl třebas zajet do servisu. To víte, už se chytám všeho. :) Vím jen jedno, dal jsem opět Racing-ga, a síla motoru (mohu-li to tak nazvat) šla enormě nahoru a to od nějnižších otáček, vážně. Jenže jezdit pořád jen na drahý Racing...?A přesto, že je tady na fóru mnoho důkazů o tom, že tento benál na výkon vliv nemá, tak můj motor je asi vážně vyjímka nebo je v něm něco prostě špatně. Ale co? :)
Prosím nekamenovat :D
Petr

Fofo 1,6 16V, r.v. 99

venaf
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od venaf » 22.10.2009 09:39

Chlapci mě by zajímala jedna věc. Mám pocit že jsem tu konkrétní odpověď nenašel. Auto mi taky začalo cukat. A to řádně, tak že to značně komplikovalo jízdu. Do kopce a tak, hrůza! Auto skákalo. No nicméně vyměmnil jsem svíčky. Motorcraft samozřejmě na zdejší doporučení. Žádná změna...takže servis. Tam hned vyměnili cívku a paráda. Krásně jelo. No nicméně po pár 100vkách km (500 třeba) jsem pocítil mírné cukání. Když přidám zhruba na 2 a 3 plyn tak to jakoby 2x cukne. Ale spíš jak kdyby se to auto zakuckalo. A pak zas jede. Při jízdě do kopce bez problémů. Pouze jak říkám při akceleraci. Už to tu pár z Vás psalo.... takže čím jste to vyřešili vy?

BTW: před 2 měsici dělané rozvody, auto najeto 150000 na 100%, vzduchovej filtr půl roku starej, a měsic teda cívka a svíčky (svíčky origo, cívka z autokelly) :?
Ford Focus 1.6 16V, 74kw, r.v.99

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“